Crisi del coronavirus

El sector del vi és un dels més afectats pel covid-19 amb una forta caiguda en exportacions i consum

La producció i les exportacions de vi s'enfonsen un 14%, segons un informe de la Comissió Europea

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El sector del vi és un dels més perjudicats per la crisi causada pel covid-19. Segons un informe de la Comissió Europea sobre les previsions en agricultura i ramaderia, la producció i les exportacions de vi s'enfonsaran un 14% aquesta temporada, mentre el consum també caurà un 6,7% i les importacions un 11%. Un altre sector en el qual també disminuiran les exportacions és en el de l'oli d'oliva, que es preveu que registri un 8,3% menys de vendes fora de les fronteres europees. L'informe de la Comissió Europea conclou que el sector agrícola i ramader europeu s'ha mantingut "resilient" a la crisi pel covid-19 i descarta que hi hagi "preocupacions d'escassetat d'aliments".

L'estudi constata que el sector agrícola ha patit menys la crisi provocada pel coronavirus que altres secor de l'economia europea i destaca que l'oferta d'aliments a la Unió Europea s'ha adaptat "ràpid" als canvis de la demanda.

A més, remarca que la pandèmia ha fet augmentar "massivament" el comerç electrònic d'aliments i la compra directa als productors. D'altra banda, el document mostra "preocupació" per la manca de treballadors en tots els nivells de la cadena de subministrament.

La recessió tindrà un "fort impacte" en la demanda d'aliments

Malgrat la "resiliència" del sector alimentari europeu, l'informe preveu que la recessió econòmica tingui un "fort impacte" en la demanda d'aliments, especialment en productes d'alt valor, productes animals com els lactis i en els sector orientats a l'exportació, com el del vi.

Pel que fa als cultius agrícoles, la producció i les exportacions de cereals es preveu que caiguin un 2,2% i que el consum s'enfonsi fins a un 18%. La producció de llavors oleaginoses cau un 11%, però les exportacions s'eleven fins al 54%. La producció de sucre disminueix un 1,5% i les exportacions un 32%.

En el cas de les collites especialitzades, la producció d'oli d'oliva cau un 15% i les exportacions un 8,3%, mentre que el consum s'eleva un 5,2%. La producció de pomes cau un 36% i el consum un 33%, mentre que la producció de taronges cau un 16% i les exportacions un 5%.

Pel que fa als productes làctics, la producció i el consum es mantenen, mentre que les exportacions cauen un 6,3%. Finalment, el sector de la carn es manté en xifres semblants a les de la temporada anterior. Destaca un augment del 12% en les exportacions de carn de porc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local