Mostra multisectorial

La versió virtual de les Fires de Maig de Vilafranca continuarà en properes edicions del certamen

Fins a 118 expositors han pres part en les fires d'aquest any dels quals 33 han estat nous en relació a edicions precedents

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 15-06-2020 19:03 Lectures 1531
La versió virtual de les Fires de Maig de Vilafranca continuarà en properes edicions del certamen. Ajuntament de Vilafranca

La versió virtual de les Fires de Maig de Vilafranca continuarà en properes edicions del certamen. Ajuntament de Vilafranca

La versió “on-line” de les Fires de Maig de Vilafranca que s'ha experimentat amb èxit aquest any continuarà en les properes edicions i es combinarà amb l'habitual versió de caràcter presencial. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ho ha anunciat avui durant la presentació del balanç de la versió “on-line” del certamen que es va dur a terme entre els dies 24 i 26 de maig passats.

Els nivells de participació d'expositors i de visitants a la plataforma “on-line” de la versió virtual d'aquest any han estat més elevats del que es preveia i és per aquest motiu que des de l'Ajuntament de Vilafranca es vol apostar en el futur de manera decidida per aquesta modalitat. Pere Regull ha assenyalat que “estem molt satisfets de la resposta tant dels expositors com dels visitants. L'opció virtual ha vingut per a quedar-se en el futur”.

Fins a 118 expositors han pres part en les fires d'aquest any dels quals 33 han estat nous en relació a edicions precedents. La major part d'aquests nous participants estaven vinculats amb el comerç de proximitat de Vilafranca i comarca. Sobre això, Regull ha indicat que “valorem molt el fet que una part del nostre comerç de proximitat ha utilitzat per primera vegada el món virtual per a fer negoci. L'experiment ha funcionat i és una gran eina de futur per garantir la seva continuïtat”.

Fins a 30 mil visitants

Durant els tres dies de fira virtual fins a 30 mil visitants van entrar a la plataforma “on-line”. A més, a l'espai “demo”, en el qual els expositors podien fer demostracions del seu producte, va registrar fins a 322 participants, el triple de la quantitat habitual quan aquest apartat del certamen és de caràcter presencial. Al respecte, el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Joan Manel Montfort, ha valorat que “estem parlant d'una participació en aquest apartat tres vegades superior i els expositors ens han manifestat el seu interès en que això es mantingui en els propers anys”.

Des de l'Ajuntament s'ha volgut posar l'accent en el “repte” que ha significat l'organització de les Fires de Maig de caràcter virtual. Pere Regull ha recordat que “el procés organitzatiu es va engegar a principis d'abril en el moment més dur del confinament i de la crisi sanitària. En aquelles setmanes tots els missatges que ens arribaven eren catastròfics i la veritat és que hi havia molts dubtes sobre el projecte. Va ser una aposta arriscada però necessària i el cert és que creiem que els resultats ens han acabat donant la raó”.

Dels 118 expsitors participants, 31 han estat de petit comerç, 24 d'automoció, 10 de maquinària agrícola, 21 de la llar, 20 d'associaciosn i entitats i 12 d'alimentació. De tots ells, el 88 per cent són de Vilafranca i comarca, una xifra un 8 per cent superior a la del 2019.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No