Estat d'alarma

Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries a la restauració

Ja s’han repartit 35.400 sotagots d’un sol ús a 120 establiments entre bars i restaurants de Sitges amb l’objectiu de recordar les mesures sanitàries per prevenir contagis

Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries a la restauració . Ajuntament de Sitges

Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries a la restauració . Ajuntament de Sitges

Sitges reforça la campanya de sensibilització per promoure les mesures sanitàries per evitar la propagació del coronavirus a la restauració. La campanya, impulsada des de mitjans de desembre pel servei públic de Salut pública i el comitè Covid de l’Ajuntament de Sitges, consisteix en la distribució d’un total de 100.000 sotagots d’un sol ús entre els bars, restaurants, forns de pa amb degustació i vinoteques amb degustació.

Amb el lema ‘Si aquí poses la copa, mascareta a la boca’, la campanya neix amb l’objectiu de recordar a la clientela la importància de portar sempre la mascareta a excepció del moment en què es beu o es menja. El missatge, que s’ha fet seguint la imatge corporativa de la campanya de promoció turística ‘Si, a Sitges’, s’ha editat en català, castellà, anglès i francès. 

La regidora responsable del servei de salut pública, Elisabeth Pérez, posa de manifest que “la mascareta és una de les mesures de seguretat més bàsiques per seguir lluitant contra el virus i evitar-ne el contagi, però s’ha observat que hi ha gent que es treu la mascareta quan seu a la taula d’un bar o restaurant. Aquesta és una pràctica de risc i, per això, hem fet aquesta campanya per contribuir que als establiments, on es consumeixen menjars i begudes, la gent tingui la mascareta posada a tota hora exceptuant el moment en què està consumint estrictament, i amb la idea de protegir la salut dels propis treballadors i protegir el manteniment de l’activitat”.

Fins ara, una informadora sobre les mesures anti-covid i un tècnic municipal han repartit 35.400 sotagots a 120 establiments a Sitges. A més del repartiment dels sotagots també revisen el compliment de les mesures de seguretat i higiene per prevenir contagis per Covid-19, que han de seguir els establiments de restauració.

La campanya serveix, doncs, per informar i resoldre dubtes dels restauradors i també per vetllar pel compliment de mesures dictades per les autoritats sanitàries en la lluita contra la Covid-19 com l’aforament de les terrasses, la presència de gel hidroalcohòlic, la distància entre taules.    
 
Si hi ha establiments que encara no tinguin sotagots i estiguin interessats a tenir-ne poden enviar un e-mail a sanitat@sitges.cat.   
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!