Crisi del coronavirus

La FEGP expressa al Govern el "desconcert" per les restriccions per la contenció de la covid-19

La Federació Empresarial del Gran Penedès transmet personalment als responsables del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat el neguit per l'afectació de les mesures restrictives aplicades pel Govern

La FEGP expressa al Govern el

La FEGP expressa al Govern el "desconcert" per les restriccions per la contenció de la covid-19. FEGP

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Federació Empresarial junt amb el Consell d'Entitats als quals representa, ha expressat en la trobada realitzada aquest matí amb Jordi Cabrafiga, secretari general d'Empresa i Coneixement i Matilde Villarroya, directora general d'Indústria, el desconcert per les mesures vigents per la contenció de la Covid19 i l'afectació de les mateixes en l'activitat comercial per la subsistència del teixit econòmic, en especial atenció als sectors de l'hostaleria, la restauració, els esdeveniments i el comerç.

En aquestes àrees, s'han tractat situacions que van des del confinament municipal, als horaris del comerç i la restauració, la necessitat de tests massius per tenir una temporada primavera – estiu en condicions, i la reclamació d'una normativa específica pel sector dels esdeveniments. Tanmateix, també s'ha apuntat a les ajudes les quals són necessàries per al rescat de les empreses i les persones que hi treballen, actualment en situacions molt critiques.

Des del Departament d'Empresa han mostrat molta preocupació i s'han posat al costat de les empreses pel que fa a tots els temes abordats, però s'han mostrat limitats pel que fa a les ajudes que seguiran sent insuficients. Han ampliat notablement els pressupostos pel primer trimestre 2021 per ajudar les empreses, i des del Fons de Cooperació Local, han injectat capital als ajuntaments per reduir IBIs i impostos d'ocupació de la via pública.

Demanen de cara la mobilitat, esperar al pròxim 7 de febrer quan finalitza la normativa vigent, ja que hi ha alguns indicadors de salut positius i s'ha de veure com es desencadena la situació. Això no obstant, l'exemple de tancament europeu com a mesura estricte enfront de la COVID19, no ajuda a prendre solucions més elàstiques. Altres missatges com l'exhauriment de vacunes, la manca de fons estatals i no percebre avenços significatius en la pandèmia amb unes eleccions a tocar, no donen massa lloc a una evolució de les mesures actuals.

Pel que fa a la situació epidemiològica, es preveu una millora de la situació, de cara el bon temps a mitjans de la primavera, sobretot per aquelles comarques que potenciïn el comerç i el consum de proximitat com a model sostenible, amb una tornada a la mobilitat territorial parcial

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local