Reforma

Les obres del Mercat de Sitges s'allarguen fins a principis d’abril

Les inclemències del temps han impedit l’aplicació del tractament d’impermeabilització i la substitució de les lames de la façana nord de l’edifici tal com estava previst en el calendari inicial

Redacció Sitges 26-02-2021 11:21 Lectures 2897
Les obres del Mercat de Sitges s'allarguen fins a principis d’abril. Ajuntament de Sitges

Les obres del Mercat de Sitges s'allarguen fins a principis d’abril. Ajuntament de Sitges

Les pluges dels darrers dies, l’alt nivell d’humitat i les baixes temperatures, que han impedit l’aplicació del tractament d’impermeabilització i la reparació total de la marquesina perimetral han afectat els treballs de rehabilitació del Mercat Municipal, que s’allargaran un mes més respecte el calendari inicial. Si la meteorologia ho permet, està previst que les obres finalitzin el 6 d’abril. L’objectiu de l’actuació és solucionar definitivament les deficiències que tenia l’edifici des de la seva inauguració.

Les actuacions previstes en el projecte de rehabilitació de l’edifici del Mercat, que encara queden pendents, són finalitzar el tractament  d’impermeabilització i la substitució de les lames de la façana del carrer Salvador Mirabent, que acabaran el 12 de març, dues setmanes més tard de la data prevista inicialment. Tot i això les tasques més directes a les plantes de pàrquing i a la rampa d’accés s’organitzen per minimitzar les afectacions del funcionament habitual de l’edifici. 

El projecte inicial contemplava només arranjar la part malmesa de la marquesina però després d’analitzar l’estat es va decidir fer una reparació integral. Aquest imprevist comporta realitzar unes obres addicionals. El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, avança que “els treballs de la reparació de la marquesina perimetral i els acabats generals finalitzaran el 6 d’abril i pràcticament no afectaran al funcionament normal de l’activitat de l’edifici, que és una de les nostres prioritats”. El regidor remarca que “durant les obres, es fa una revisió constant i un seguiment permanent de les obres per realitzar i aplicar petits canvis per millorar l’actuació global”.

Tant els propietaris del pàrquing com la junta de paradistes del Mercat Municipals han indicat que es fan bé les obres de rehabilitació i són partidaris de finalitzar una mica més tard per resoldre correctament les problemàtiques d’humitats i els degotalls que tenia l’edifici.  

Fins ara s’han dut a terme diferents tasques com la reposició i condicionament d’embornals, tractament i impermeabilització de juntes, així com també bona part del tractament d’impermeabilització de la planta 4a (és l’espai on s’ubiquen aparcaments de cotxe a l’aire lliure). 

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No