Crisi a la indústria

Bosch flexibilitza el calendari de venda de la planta de Castellet i seguirà negociant més enllà del 30 de setembre

Empresa i treballadors es tornaran a reunir abans de quinze dies per analitzar les ofertes de possibles inversors

Pla obert de l'accés a la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal. Imatge publicada el 10 de setembre del 2020. ACN

Pla obert de l'accés a la fàbrica Bosch de Castellet i la Gornal. Imatge publicada el 10 de setembre del 2020. ACN

La direcció de Bosch ha accedit a "flexibilitzat" el calendari de venda de la planta de Castellet i la Gornal i seguirà negociant més enllà del 30 de setembre, la data fixada inicialment com a límit per tancar l'acord amb un nou inversor. Així ho ha explicat el comitè d'empresa al conjunt de la plantilla a través d'un comunicat intern al que ha tingut accés l'ACN. Empresa i treballadors s'han emplaçat ara a una reunió "no més enllà de dues setmanes" per poder analitzar propostes "fermes" i "el més avançades possibles" per part dels inversors interessats. Es tracta d'almenys tres propostes que han arribat als despatxos de Bosch, una que es va presentar tot just fa una setmana i dues altres opcions que "estan més avançades".

La comissió de reindustrialització, amb Generalitat, treballadors i empresa, s'ha reunit aquest dimarts de forma extraordinària i ha comptat amb la presència dels més als directius de la companyia, com el director general de Bosch, Frederic Boumaza i el president de Bosch a Espanya, Javier Gonzalez Parella.

I és que Bosch aturarà la seva activitat a la planta penedesenca el 30 de novembre i les negociacions per a una teòrica reindustrialització avancen ara a contrarellotge. Tot i que l'empresa havia condicionat una possible venda a tenir l'acord lligat abans del 30 de setembre, en la reunió s'ha acordat seguir parlant més enllà d'aquest dijous.

Segons el comunicat que ha enviat el comitè d'empresa al conjunt de treballadors, en les pròximes setmanes hi haurà tres inversors que presentaran amb més detall les seves ofertes, tant en termes econòmics com d'ocupació. En aquest sentit, els treballadors demanen a Bosch que "reconsideri" les seves pretensions econòmiques per facilitar l'acord.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!