Derrota justa del masculí del CH Ribes davant un Polinyà que va ser superior

Ribes Sènior Femení A - CH Ascó. Joaquin Custodio

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 8:
Ribes Sènior Femení A  23 - CH Ascó  29

Bona notícia per al Handbol Ribes en la prèvia del partit ja que la Federació Catalana d'Handbol havia acceptat la impugnació de l'empat en Sant Vicenç (28-28) i havia sentenciat que el resultat definitiu havia de ser la victòria per al Ribes per 27-28. Aquest punt addicional tornava a ficar a les Ribetanes en la lluita per la segona plaça de la classificació, sempre que es guanyés a l'Ascó.

Màxima igualtat a l'inici del partit fins al minut 7 amb un 4-4 en el marcador. En aquest moment el enfrontament va començar a complicar-se per a les locals i amb un resultat de 5-8 en el minut 12 el Ribes va demanar un temps mort. Bona decisió dels tècnics locals Lautaro Alarcón i Pere Solé de col·locar a Joana Santiago de central. És estadísticament demostrable que l'equip del Ribes funciona millor quan Joana Santiago juga de central i Cris Hernández de lateral. Els atacs es van tornar més ràpids i imprevisibles (no entràvem en situacions de passiu) i l'Ascó es veia superat. La defensa ribetana s'avançava una vegada i una altra per a frenar les envestides rivals i la portera Roser González va començar a parar pilotes. Parcial de 5-0 a favor de les del Garraf i l'Ascó es va veure obligat a demanar un temps mort en el minut 18. Les de la Ribera d'Ebre no van aconseguir recompondre les seves files i el Ribes continuava augmentant la diferència a força de córrer i imprimir velocitat al joc. Es va arribar al minut 28 amb un 17-11 en el marcador. Últims dos minuts molt fluixos de les ribetanes que li van donar vida a l'Ascó (parcial de 0-3). Com a exemple per a la relaxació ribetana els últims 5 segons en els quals la jugadora més eficient de l'Ascó (Henar Martínez / en total 12 gols) va creuar tota la pista sense ser destorbada per a marcar a plaer i deixar el marcador en un 17-14 al descans.

El que va succeir en la segona part va ser del tot inesperat. Van ser sens dubte els pitjors 30 minuts del Ribes de tota la temporada. Van marcar només 2 gols en 23 minuts, la defensa va retrocedir i les visitants anaven sumant gols amb facilitat. De res va servir el bon partit de Marta Abellán en la porteria. Amb un resultat parcial de 19-26 en el minut 53 el partit estava pràcticament decidit. Les d'Ascó van acabar el partit en una forma física bastant millor que les locals. Quan el naufragi és tan rotund les responsabilitats solen ser compartides. Cap de les jugadores va saber revertir la dinàmica negativa, els tècnics no van donar amb la tecla adequada per a fer reaccionar a l'equip i fins i tot el suport de la graderia es va anar apagant a poc a poc. Sens dubte aquest partit ajudarà a acumular experiència i a evitar alguns errors en el futur.

Pròxim partit el dissabte 2 de abril, 17.30h, a la pista de la Cooperativa St Boi.

Golejadores per part del Ribes:  Anna Hernández (5) / Laura Roldán (2) / Cristina Hernández (1) / Aina Albà (4) / Alba Serrano (2) / Paula Corrales (1) / Virginia Jodar (5) / Patri Lucas (1) / Clara García (1) / Joana Santiago (1)

Porteria: Roser González amb un 36% d'efectivitat i Marta Abellán amb un 33% d'efectivitat.

Ramon Stockli

Handbol 2ª Catalana
Polinyà 43 -RIBES 37

Sabíem que el Polinyà és el gran favorit per l’ascens i que per guanyar s’havien de fer les coses molt bé durant els 60 minuts però, no ha estat així.

Va sortir el Ribes fort i concentrat i en els primers minuts vàrem marxar en el marcador de 2 gols (1-3). Però, el grans llançadors locals van entrar en acció i als 10 minuts el resultat era d’empat a 5. Aquí va començar la desfeta dels ribetans. Una sèrie d’atacs mal concretats i contra gols molt ràpids del Polinyà van obrir una diferència de 3 gols pels locals que va atabalar al Ribes i va marxar al descans 4 a sota (19-15). El resultat era superable però, l’estat d’ànim dels jugadors al vestidor no era el més adient. Ni la defensa ni la porteria van funcionar.

La xerrada d’en Guillem al vestidor per intentar corregir els errors de la primera part i per motivar semblava que tindria efecte al començament de la segona part. Amb una recuperació i un gol a les primeres jugades semblava que s’entrava al partit però, no. Un miratge. El Polinyà va donar un pas endavant i als nostres els hi va entrar la por tant en defensa com en atac. Mentre ells marcaven tot fàcilment, 11 de 12 llançaments, el Ribes feia llançaments fluixets o fora, 5 de 12. Al minut 5, la diferència al marcador ja era de 10, (27-17) i de 8 (30-22) al minut 14 quan en Guillem va demanar el primer temps mort d’aquesta meitat. No va servir de molt, un equip estava entonat a la pista i l’altre derrotat anímicament. Al minut 18 màxima diferència pels locals, 11 gols (35-24). A l’intercanvi de gols ells eren superiors (38-28) al minut 22 i mig, i segon temps mort del Ribes. Les instruccions, defensa pressionant i no abaixar el braços. Seguir competint. I sí, ja sigui per la sorpre4s de la defensa, una mica de relaxació dels locals i l’encert de d’en Marc a la porteria, en 5 minuts, minut 27, amb un parcial de 1-6 els ribetens es van posar a 5 gols (39-34). No hi havia molt temps però, es veia una mica de llum. Va sortir l’esgotament físic, no es pot estar tant de temps amb defensa pressionant per tota la pista i els últims minuts van ser d’anar i tornar un intercanvi de gols fàcils. Final 43-37.

La sensació dels jugadors es que ho van donar tot i no van poder fer res però, vist fredament, posant en pràctica tota la bona feina feta fins ara, es poden guanyar aquesta mena de partits. La qualitat i tècnica hi és, això si, la concentració ha de ser durant els 60 minuts de partit.

Destacar el retorn d’Ivan Casas a la porteria, encara que tampoc va poder aportar molt en aquest partit.

Jugadors: Marc, Ivan Casas, Genís (4), Joseba (6), Toni (8), Oscar (3), Pere (1), Arnau, Ivan (1), Pol (6), Pedri, Marcel, Kike, Oriol (5) i Roger Castelló (1).

Proper partit molt difícil a casa dissabte 2 a les 20:30  contra la Escola Pia de Granollers, líders amb el Polinyà. Us esperem a tots amb el vostre suport.