Doble victòria, contra el Reus Ploms i el Manyanet Reus

Una grada plena celebra el triomf, que és tant seu com de l’equip

CNB Vilanova sènior La Parròquia. Eix

CNB Vilanova sènior La Parròquia 76 – Manyanet Reus A 69

Dissabte primer partit d’un intens cap de setmana pels de La Parròquia, davant d’un Manyanet que feia tant sols dues setmanes havia aconseguit guanyar als vilanovins a Reus.

Sortida amb Javi, Aleix, Carlos, Sugri i Collados. Mal inici pels grocs que no estan encertats des de fora i que troben dificultats per jugar boles interiors. En defensa la pressió a tota pista tampoc dona els seus fruïts, i l’equip visitant troba còmodament cistella. Dos triples d’Aleix als darrers minuts permeten als grocs arribar a final de quart amb un 16-20 no del tot dolent.

Mateixa tònica al segon quart, aquest cop amb canvis defensius que tampoc aconsegueixen incomodar als de Reus. Al minut 5 el lluminós reflecteix un preocupant 20-34, i és aleshores quan Carlos comença a escalfar el canell, tres triples per marxar al descans 33-39, de nou, una altra vegada, a remar.

Als primers cinc minuts del tercer període l’equip segueix sense trobar-se. De nou defensa a tota pista que sembla no funcionar. El Manyanet manté la distància al marcador, però la confiança dels parroquians en el que fan és immensa. La pressió comença a funcionar, es recuperen pilotes i l’atac flueix. El parcial dels darrers cinc minuts del període ho diu tot, 21-7. Quatre triples de Carlos i un de Javi. Brutal reacció per acabar el quart amb 64-54.

Últims deu minuts, bona gestió del coixí de punts aconseguit. Aleix enorme, de nou, a les dues cistelles, Javi marcant el ritme, i Sugri descomunal en defensa i rebot. El Manyanet viu dels tirs lliures amb un gran percentatge, però els del Garraf aconsegueixen una victòria treballadíssima., 76-69. Una grada plena celebra el triomf, que és tant seu com de l’equip, quin ambient quan els jugadors més ho necessitaven. Cal descansar, diumenge Reus Ploms.

CNB Vilanova sènior La Parròquia: Sugri, Alex(4), Nil, Guillem, Aleix (20), Collados (5), Javi (18), Caelles (3), Carlos (25), Dídac (1) i Miki.

CNB Vilanova sènior La Parròquia 70- Reus Ploms Salle Negre 61

Diumenge segon partit del cap de setmana per la Parròquia. Cames cansades però il·lusió màxima dels grocs, que aquest cop reben un equip que a la primera volta els va apallissar.

Sortida amb Javi, Alex, Aleix, Sugri i Edu. Guió calcat al de dissabte. El Reus es troba còmode, la defensa vilanovina no s’imposa, i costa trobar cistella. Anotació molt baixa pel que ens tenen acostumats els parroquians, 12-17 final del primer quart.

Segon quart molt físic, poc bàsquet i molt contacte, situació en la que el Nou Bàsquet pateix. Però lluny de perdre la cara al partit, l’equip local s’adapta, competeix i aconsegueix marxar a mitja part després d’una cistella al darrer segon d’Aleix amb un ajustat 28-30. Dues dades que parlen de com està sent el partit: cap triple pels grocs i tres faltes per Collados i Rubén, els dos cincs de l’equip. Per no perdre el costum, a remar.

De nou l’equip confia en el seu estil. Bona defensa, intensa, que permet recuperar boles i anotar cistelles fàcils. Però els visitants es mantenen dins el partit a cop de triple. Nou contratemps, Javi es ressent de la lesió a l’espatlla, minuts de dubtes i males sensacions. Final del quart 50-51.

El Nou Bàsquet té per davant deu minuts claus, en una situació, com a mínim, poc favorable. Però de nou, el caràcter i tarannà del grup dina una alegria a l’afició. El joc interior groc fa una autèntica exhibició d’implicació i lluita, davant rivals molt més potents físicament. Els jugadors exteriors, empesos per un Aleix, de nou, imprescindible, ofeguen l’atac del Ploms. I Nil i Dídac compleixen amb escreix la difícil tasca de substituir en Javi. Al minut 7, 62-59. Tres minuts amb un nom propi, Rubén Collados, tres minuts que donen una victòria importantíssima al Vilanova. Final 70-61.

I ara si. Diumenge l’equip jugarà el darrer partit de la primera fase, partit ajornat davant el BF Viladecans. Si s’aconsegueix la victòria el Nou Bàsquet acabarà amb un balanç 13-9, empatat amb tres equips més. Els criteris de desempat donarien la tercera plaça del grup als vilanovins, i li permetrien jugar les fases d’ascens a primera catalana, quin premi, de ben segur que ho intentaran. Diumenge 10 d’abril, 21:00 a l’Isaac Gàlvez. Seguim.

CNB Vilanova sènior La Parròquia: Sugri (3), Alex, Nil, Guillem, Aleix (14), Collados (10), Javi (4), Carlos (10), Dídac (7), Edu (16), David i Miki (6).