Quan la pilota no vol entrar és molt difícil guanyar

El Sènior Femení A del Handbol Ribes acaba la Lliga en cinquena posició

Ribes Sènior Femení A – Palautordera. Ramón Stockli

Handbol 2ª Catalana

H Maresme Llavaneres  – H Ribes   22 - 21

Selecció de llançament dolenta, tirs fàcils des de 6 metres al cos del porter o als pals, decisions arbitrals controvertides, bones actuacions dels porters rivals, etc. Resultat, 21 gols de 47 llançaments, un 44% d’encert en llançaments al final del partit. Això i el fet d’estar en un grup molt igualat, fa molt difícil aconseguir victòries.

El Llavaneres es presentava cuer del grup amb només un empat però, havent perdut un partit per la mínima i altre per 2 gols. Una classificació enganyosa. La primera part va començar amb molts errors i moltes pèrdues per part dels dos equips però, més pel Ribes que per els locals. Marcador molt curt 6-2 al minut 12, amb bones defenses i bones aturades dels porters.  Primer temps mort demanat per Guillem ja que, el parcial dels ribetans era de 2 gols de 10  llançaments i 4 pèrdues de pilota per fer un total de 13 atacs seguits sense marcar. Tot el que s’estava fent bé en defensa, al contrari a l’atac. Va tenir efecte i al minut 18, amb marcador de 6-7 pel Ribes, temps mort del Llavaneres per aturar el parcial de 0-5. Al minut 20, màxima diferència del partit pel Ribes 6-9 però, fins al final de la primera part, més igualtat en el joc, tant en errors com en encerts per arribar amb un parcial de 9-11 al descans. Bones sensacions i només calia tenir més encert, 11 de 22 en llançament i ¡14 pèrdues!, ja que la defensa i la porteria funcionaven molt bé.

La segona part va començar igual que la primera pel Ribes, 0 de 5 llançaments al minut 8 (13-11) i de nou temps mort demanat per Guillem al minut 10 amb el marcador 15-12 amb un 1 de 7 i màxima diferència pels locals (+3). No va canviar molt el panorama fins que al minut 27, s’aconsegueix l’empat a 20 i tot per decidir. Tot gràcies a les aturades dels 4 porters, sobretot en Marc que manté al Ribes al partit. Semblava que es posava tot de cara quan en aquest minut els locals fallen el seu atac i es queden amb un jugador menys durant 2 minut però, més errades en atac, errades arbitrals i errades dels jugadors, exclusió al minut 28 d’un jugador del Ribes, fa que quan el Llavaneres recupera la superioritat, aconsegueixen el 21-20. Encara 50 segons per jugar. Aquesta última possessió va ser com tot el parit, mal portada i amb un llançament des de 9 metres amb el temps a cero que no va entrar. Final 21-20. Derrota dolorosa però, que ha de servir com mirall del que no s’ha fet bé per propers partits.

Destacar la bona feina defensiva i la gran aportació de la porteria tant d’en Marc con  de l’Ivan. I per la part a millorar, el 44% (11 de 47) en llançament i les 26 (14+12) pèrdues de pilota en tot el partit. Cal reflexionar el perquè en els dos últims partits no arribem al 50% en llançaments quan som un equip molt golejador.

Jugadors: Marc, Ivan Casas, Genís (3), Joseba (2), Pau, Iker, Toni (4), Oscar (3), Pere (1), Ivan Roldán (1), Pol (3), Pedri (2), Marcel, Kike, Oriol (2) i Sergi.

Ara toca descansar i carregar bateries per després de setmana Santa.

Bones festes a tothom.

Jordi Isart

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 10

Ribes Sènior Femení A – Palautordera 20 - 31

En l'última jornada de Lliga Catalana les Ribetanes lluitaven per aconseguir el quart lloc i les de Palautordera tenien encara opcions de classificar-se per a jugar les fases d'ascens a Divisió d'Honor Plata. Encara que les visitants al final no van aconseguir la seva meta (depenien d'una derrota de l'Ascó que no es va produir) van competir molt motivdas durant tot l'enfrontament. En canvi les locals semblava que mentalment ja havien donat per concluída la temporada abans de començar el partit. En tot moment i en tots els aspectes del joc les del Montseny van ser superiors i van acabar guanyant de manera fàcil per 20 -31 (descans 7 – 15).

Acaba la Lliga Catalana 2021 – 2022 amb la Associació Lleidetana com a campiona i el CH Ascó com a subcampiones (els dos equip jugaran fases d'ascens a Divisió d'Honor Plata).

El Handbol Ribes se situa en una meritòria cinquena posició (lliga de 15 equips) i continua amb la seva progressió dels últims anys:

Temporada:  Categoria:   Classificació final: Comentari: