Gimnàstica rítmica

Júlia Bóveda campiona d’Espanya de nivell base

Júlia Bóveda a la pose inicial del seu muntatge. Eix

Els dies 20 al 24 d’abril de 2022 s’ha celebrat a la ciutat de Saragossa, el Campionat d’Espanya de gimnàstica rítmica Individual nivell Base.

Les gimnastes federades del Club Rítmica Vilafranca, classificades prèviament pel campionat d’Espanya individual nivell Base, s’han desplaçat fins a Saragossa per a participar a la citada competició. En aquesta, hi participaven les gimnastes Alevines Júlia Bóveda i Ariadna Isaza, amb l’aparell de maces; i les gimnastes Cadets Júlia Arnan i Sara Queral, amb l’aparell de cinta.

Júlia Bóveda, amb un fantàstic muntatge de maces, i desprès d’una execució perfecte, va aconseguir penjar-se la medalla d’or i, proclamar-se així, Campiona d’Espanya de la seva categoria. Destacar que en aquesta competició, hi participaven 135 gimnastes d’arreu del territori espanyol. La seva amiga i companya, Ariadna Isaza, va realitzar el seu muntatge de maces amb gran precisió i va aconseguir la 51a posició.

La gimnasta cadet Sara Queral, va executar correctament el seu muntatge de cinta i malgrat alguns petits errors, va assolir la 61A posició. La seva companya i amiga, Júlia Arnan, amb un molt bon muntatge de cinta, realitzat de manera dinàmica i molt àgil, i malgrat algun fallet, va aconseguir la 68a posició. En aquesta categoria, hi participaven un total de 159 gimnastes.

Destacar que, aquesta és la primera medalla estatal, que aconsegueix, una gimnasta penedesenca així com una gimnasta de la nostra entitat a nivell individual. Fins ara, s’havien aconseguit 3 medalles als campionats estatals, una d’or, una de plata i una de bronze; totes aquestes aconseguides per a conjunts formats per a gimnastes penedesenques de la nostra entitat.