Handbol

La categoria del Sant Joan Despí pot amb el femeni del CH Ribes

El dissabte, 23 d'abril, tocava jugar el primer partit de la Copa Catalana ni més ni menys que contra el Sant Joan Despí A, equip que ha quedat en setena posició de la Divisió d'Honor Plata

Ribes Sènior Femení A  - Sant Joan Despí A . Ramón Stockli

Ribes Sènior Femení A - Sant Joan Despí A . Ramón Stockli

Copa Catalana “Gonzalo Usero”

Ribes Sènior Femení A  24  - Sant Joan Despí A 27

Enfrontar-se a un equip d'una categoria superior genera il·lusió però també una certa preocupació per poder estar al nivell de les rivals.

Com era d'esperar les Ribetanes es van trobar amb un equip visitant dur i acostumat a un ritme alt. Encara que el St Joan Despí al minut 11 havia aconseguit un lleuger avantatge de 3 – 5 les del Garraf van aguantar bé i no es van deixar impressionar pel potencial rival. Va entrar la lateral local Virginia Jodar i la velocitat de les jugades ribetanes va augmentar. Pujades ràpides de pilota van provocar un cert desconcert en l'equip de plata i en el minut 16 amb un 7 – 6 el tècnic visitant va demanar un temps mort. Es va tornar a equilibrar el partit i va haver-hi alternances en el marcador fins a arribar al 12-11 en el minut 26. Temps mort per part del Ribes i esprint final amb un parcial de 3-0 a favor de les locals. Descans 15 – 11.

Era d'esperar que el St Joan Despí sortiria del vestuari amb encara més intensitat i així va ser. Va plantejar una defensa més contundent que pujava a buscar a les atacants ribetanes i dificulatava molt el seu joc. A poc a poc van anar remuntant i es va arribar al minut 40 amb el resultat de 17 – 15.

Malgrat el cansament de les locals començava a deixar empremta, la bona actuació en defensa i de la portera ribetana Roser González (40% d'efectivitat) mantenia viu al Ribes.

Màxima igualtat en el minut 49 amb 20 – 20 en el marcador i temps mort del Ribes.

En els últims 10 minuts del partit les de plata van ser una mica superiors. Van demostrar més ofici i més fons físic. Va haver-hi falta d'encert de cara a porteria per part ribetana. Últims minuts emocionants amb els següents parcials:

Min 25 = 21-22 / Min 27 = 22–24 / Min 28 = 22–26.

Com a demostració que les del Garraf sempre lluiten fins al final l'últim gol local, a 3 segons del final la central Cris Hernández agafa la pilota, tira des de mig camp i la esfera es cola entre les cames de la portera rival.

Resultat final 24 – 27.

Partit molt ben plantejat pels entrenadors ribetans Lautaro Alarcón i Pere Solé que havien estudiat molt bé a les visitants. Derrota amb sabor de victòria ara que s'ha plantat cara a un rival d'una categoria superior. Aquest resultat encara permet somiar amb la classificació per a quarts de final. Caldrà intentar guanyar contra el BCN Sants (diumenge, 1 de maig, 17.30h, Barcelona) i passar com a millor segon classificat (passa el millor segon de 3 grups).