Equipaments

Sitges estrena la Cruyff Court, apadrinada per la futbolista ribetana Aitana Bonmatí

L’Ajuntament de Sitges ha col·laborat estretament amb la Fundació Cruyff per fer realitat la creació d’aquest equipament esportiu, situat al parc de Can Robert

Sitges estrena la Cruyff Court, apadrinada per la futbolista ribetana Aitana Bonmatí. Ajuntament de Sitges

Sitges estrena la Cruyff Court, apadrinada per la futbolista ribetana Aitana Bonmatí. Ajuntament de Sitges

 

La futbolista ribetana del FC Barcelona Aitana Bonmatí ha estat l’encarregada d’apadrinar la primera Cruyff Court de Sitges, que s’ha inaugurat aquesta tarda al parc de Can Robert. La creació d’aquesta instal·lació ha estat possible gràcies a la Fundació Cruyff, la Fundació FC Barcelona, la Fundació La Caixa i el treball conjunt amb l’Ajuntament de Sitges. A partir d’avui mateix, aquest equipament ja està en funcionament. Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d’ús lliure per fomentar l’esport entre infants i joves amb l’objectiu d’inculcar, a través de les activitats esportives, valors com ara la responsabilitat, la superació personal, la integració, el joc en equip i l’educació en hàbits saludables per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil.

Aitana Bonmatí és la primera dona que apadrina una Cruyff Court i en la inauguració ha explicitat la seva satisfacció perquè “jo sóc de Ribes i estar a Sitges és com estar també a casa meva” i ha afegit que “és un orgull apadrinar el primer Cruyff Court com a futbol femení”.

Actualment ja hi ha 13 Cruyff courts a Catalunya i són dinamitzats a través d’acords de la Fundació Cruyff amb la Fundació FC Barcelona i la Fundació La Caixa. A Sitges, també es compta amb el suport de l’Ajuntament. Precisament, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha explicat que “tenir una instal·lació d’aquest tipus és molt difícil per a una administració local. Per això és tan important la feina que han fet aquestes fundacions” i ha manifestat que “estem molt contentes a Sitges que el primer Cruyff Court amb nom de dona sigui a Sitges i porti el nom d’Aitana Bonmatí”

La presidenta de la Fundació Cruyff, Susila Cruyff, s’ha adreçat als infants de les escoles de Sitges que omplien el camp per explicar-los que “aquest és un camp lliure i gratuït, per a tots i que espero que en gaudiu molt”.

La creació del Cruyff Court Aitana Bonmatí, a Sitges, suposa la inclusió del municipi en dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts; i el Community Program, l’objectiu del qual és que joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!