Inversions

Usuaris de la piscina del Parc del Garraf reclamen reparacions urgents des de fa més d'un any

Les usuàries de l’activitat dirigida Aqua Gym denuncien que les condicions del terra de la piscina fa més d’un any que estan en mal estat i no poden continuar fent els exercicis aquàtics amb normalitat

Les usuàries de l’activitat dirigida Aqua Gym del Parc del Garraf estan sol·licitant des de gener de 2021 al centre esportiu que reformi el paviment de la piscina interior on realitzen la classe cada dia de la setmana. Asseguren que les condicions del terra de la piscinaestan en mal estat i això impedeix que puguin fer de manera satisfactòria els exercicis. Des de principis d’any han recollit més de 84 assignatures per reclamar les inversions.

Una de les usuàries del Parc del Garraf i la piscina, Teresa Moreno, ha afirmat com a representant de totes les usuàries que “ha arribat un moment que les usuàries no podem continuar fent la classe d'Aqua Gym correctament per les condicions dolentes que té el paviment de la piscina. Per aquesta raó les abonades del centre esportiu demanem l’arranjament del terra de la piscina interior on fem les activitats esportives, perquè actualment és perillós per la pràctica aquàtica”.

Moreno ha confirmat que “s’han format uns plecs irregulars al terra que fa que les persones que fan l’activitat es facin mal als peus, turmells, genolls i malucs. Quan fas el moviment continuat vas forçant els peus, has de buscar un lloc per no fer-te mal i no és còmode. A conseqüència d’aquesta situació, no fem bé l’activitat i no podem mantenir la distància recomanada, ja que anem buscant el paviment que està més llis. Les persones estan portant unes sabatilles per no fer-se ferides als peus, però aquestes també es fan servir a les dutxes i al vestuari i, per tant, no es mantenen les mesures higièniques que preveu la direcció del gimnàs en les normes reglamentàries”. Les usuàries proposen que aprofitant l’estiu es podria reparar el terra mentre realitzen l’esport a la piscina exterior.

Moreno ha assegurat que de moment no tenen cap solució del centre esportiu i de l’Ajuntament de Vilanova: “El 18 de gener d’enguany vam entregar un total de 84 firmes a l’Ajuntament. Durant el mes de febrer i març, vaig reiterar aquesta petició a l’administració pública, ja que seguíem sense resposta del Parc del Garraf i Piscina, però em van respondre que la concessionària és el centre esportiu i que són els qui m’han de donar resposta. Finalment, la directiva del gimnàs el 24 de març ens van dir no hi ha pressupost i que a més hi ha unes partides d’inversió que estan aturades des del 2020 i ens demanen reunir-nos amb nosaltres per explicar-nos la situació. L’assemblea d’usuàries consensuem que no volem parlar amb la directora del Parc del Garraf i Piscina perquè la resposta no és satisfactòria i només serà informativa. A partir d’aquí, vam demanar una reunió a la regidora d’Esports, perquè ens expliqui el pla d’inversió no aplicat i el conveni que té amb la concessionària, però l’Ajuntament ens denega aquesta trobada. El 29 de març la regidora ens respon que hem de fer una reunió amb la directora del gimnàs, ja que és aquesta qui pot resoldre la sol·licitud i també ens van comunicar que podem demanar la informació del conveni a través d’un formulari, en el registre de l’Ajuntament. Aquesta solució que nosaltres analitzem el paper de la concessionària no és una resposta vàlida, perquè és l’Ajuntament qui té la responsabilitat subsidiària d’oferir un servei d’esport públic i de qualitat”.

La usuària ha afegit que a hores d’ara es poden reunir amb la directora del Parc del Garraf sempre que els hi doni una solució, al contrari “fins que no ens solucionin el problema del paviment, haurem de fer trobades davant del gimnàs i de l’Ajuntament, per fer-les entendre la problemàtica”.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!