Pas enrere de l’AP Dental Vendrell per assolir la permanència

El sènior femení també perd davant el Torelló i ja no depèn d’ell mateix

AP Dental Vendrell - Mollet B. Eix

La tarda d’aquest diumenge, va resultar decepcionant al pavelló de Coma-ruga, doncs, els dos sèniors de l’AB El Vendrell, què, s’estan jugant la permanència, van caure derrotats i es compliquen la permanència a la categoria. L’AP Dental Vendrell masculí, perdia, per 61-67 davant el Mollet B, en el que era el primer partit de la segona volta d’aquesta fase de permanència. Els de Manel Espallargas, què van tenir la baixa d’última hora de Pau Hernández, van anar a remolc del seu rival, durant tot el partit, malgrat, arribar als darrers minuts, amb possibilitats de victòria, encara què al final, el triomf es va escapar, la única nota positiva, va ser que els taronges van mantenir l’average, +11 al partit d'anada, amb el conjunt molletà. A manca de dos partits per acabar aquesta fase, els vendrellencs, estan empatats, amb un balanç de 2-2 amb el Mollet B, a una victòria del Cassanenc, proper rival dels del Vendrell. Recordem, que els dos primers classificats mantindran la categoria, el tercer jugarà una promoció a un partit i el quart, ara el Teià, descendiria a tercera catalana. El matx va començar molt igualat i amb errades pels dos conjunts i amb un 12-12, què tancava el primer quart. A l'inici del segon període, els taronges van sortir amb més empenta, posant el 19-16 al lluminós, però, dos triples dels visitants, van provocar un parcial de 0-10, què, capgirava, 19-26, la situació; aquest fet va col·lapsar als locals, que van veure, com el seu rival, marxava fins el 21-30, sort, d’un triple de Joan Marín, que deixava un 26-32, al descans. A la represa, el partit es va mantenir igualat, els locals, aprofitaven el joc interior de Joan Marín i Pol Blasi, per atacar la defensa rival, el Mollet, sortia en ràpides transicions, què, donaven un 39-41, a tres minuts de tancar aquest tercer quart, moment, en què, els del Vallès Oriental, clavaven tres triples consecutius, què serveixen per fer un parcial en contra dels vendrellencs, de 0-11, que posava el 39-52, al final d’aquest tercer període, en uns minuts, de domini dels visitants. Els taronges, malgrat tenir el partit costa amunt, van tirar d’orgull, recolzats per una major intensitat defensiva, un punt anotat en cinc minuts del Mollet B i l’anotació de Jordi Solé i Blasi, van acostar-se fins el 48-53, després d’un parcial de 9-1; els visitants, però, van seguir portant la iniciativa 52-60, a tres minuts del final. De tota maneres, els del Vendrell, van tornar a revifar i posaven, el 60-63, a poc més d’un minut, malauradament, una pèrdua de pilota i l’encert dels visitants, van acabar per sentenciar el resultat, amb el 61-67, final. Diumenge, els taronges, es desplaçaran fins a Cassà de la Selva, per enfrontar-se al Cassanenc, on només valdrà, tornar amb la victòria, en el que serà un partit decisiu, de cara a lligar la permanència.

Pel Vendrell van jugar: Marín (15), Galofré (2), Marcos (3), Espino (6), Jordi Solé (11), Blasi (18), Ferrari (4), Vázquez (2), Ivan Garcia i Sergi Garcia. 16/26 tirs lliures, 3 triples anotats.

Parcials: 12-12, 14-20 (26-32), 13-20 (39-52) 22-15 (61-67).

Dimecres passat, en partit de recuperació, de la jornada de l’anterior cap de setmana, els taronges perdien, per 48-47, a la pista del Teià, en un dels pitjors partits què, es recorden, del conjunt vendrellenc. Sense actitud ni motivació, els visitants, van donar vida a un Teià, inferior, què, es va anar creixent a mida que passaven els minuts i què aconseguia, la primera victòria en aquesta fase de permanència, davant un Vendrell, què, es complica la vida, i què,està obligat a no fallar davant el Mollet B, el proper diumenge, perquè, un resultat negatiu, faria encendre totes les alarmes, als del Baix Penedès. El partit va resultar un suplici, pels espectadors, en un primer quart, ple, d’errades, que acabaria amb un empat 11-11, al marcador. Dos triples dels locals a l’inici del segon període, van provocar un parcial de 12-2, que estirava 23-13, el resultat, amb un conjunt visitant, molt erràtic i lent en les transicions, que marxava, al descans, amb un 30-22, favorable als del Maresme. El tercer quart va ser esperpèntic, set minuts van trigar els taronges, en anotar els primers punts, sort què els locals, tampoc, estaven encertats, en un període, ple d’errades, i amb les defenses de protagonistes, que es va tancar, amb un parcial de 7-9, que suposava un 37-31, abans dels darrers deu minuts. Un triple de Sergi Garcia, a l’inici del quart període, acostava 37-36 als vendrellencs, encara que el Teià, responia, amb el 43-38 a cinc minuts del final; dos cistelles de Joan Marín, empataven 43-43 el matx, però, en els tres últims minuts, de nou, la precipitació dels taronges, va donar opcions als locals,que entraven al darrer minut, amb un 48-43, que els visitants no van poder capgirar.

SEGONA CATALANA FEMENINA

Derrota del sènior femení de l’AB Vendrell, per 33-64, davant el Torelló, en la fase de permanència a segona catalana femenina, en un partit, on les d’Eric Blay, no van saber jugar amb la pressió que tenien de guanyar i van cedir davant un Torelló molt superior, què, amb aquesta victòria, confirma la seva permanència a la categoria. Les taronges, amb aquest resultat, ja no depenen d’elles mateixes per mantenir-se, hauran d’esperar la victòria d’un Torelló salvat, davant el Roser C, el proper dissabte, per tenir que jugar-s’ho tot, en l’últim partit, quan l’equip barceloní visiti Coma-ruga, una victòria del Roser, a pista del Torelló, en la propera jornada, condemnaria a les del Vendrell, al descens de categoria, a manca de la darrera jornada. Les vendrellenques, van sortir molt nervioses a la pista i això, es va notar en el seu joc, el 5-7, dels sis minuts de joc, es tot el que van aguantar les taronges, les visitants, amb un triple, van marcar un parcial de 0-8, per tancar, 5-15, el primer quart. El partit es va començar a decidir a l’inici del segon període, la defensa rival, ofegava l’atac de les locals, què tenien molts problemes per anotar, en canvi dos triples, de les d’Osona, certificaven un nou parcial de 2-12, que suposava el 7-27, a quatre minuts del descans, al qual s’arribava amb un 14-29, del tot preocupant. La segona part, va ser un tràmit, tot i la lluita de les taronges, per intentar recuperar-se, encara,què el Torelló va ser del tot superior. Ara, cal passar pàgina i esperar la derrota del Roser C a Torelló, el proper dissabte, per tenir la darrera oportunitat, en l’últim encontre de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (6), Cabrera, Elias (6), Pérez (7), Casañas (2), González (2), Marco (2), Cifuentes, Garcia (3) i Peregrin (5). 9/11 tirs lliures, 2 triples anoats.

Parcials: 5-15, 9-14 (14-29), 12-16 (26-45), 7-19 (33-64).

El sènior B masculí, tancava la lliga, del grup 9, de la tercera catalana, amb una derrota per 71-77 davant l’AD Torreforta B. Els taronges, ja tenien la permanència assegurada,des de la setmana passada, en un partit que va ser de tràmit. Els d’Ivan Espallargas, acaben la temporada amb un balanç de 9-15, a la novena posició a la taula classificatòria.