Per cinc maleïts minuts

Pavelló del Congost de Granollers ple, tant pel la Pia com pel Ribes

Escola Pia Granollers – CH Ribes. José María Bañez

Escola Pia Granollers 26 – CH Ribes 25

Primer de tot, felicitar a l’Escola Pia de Granollers pel bon partit realitzat i per l’ascens a Primera. En segon lloc, felicitar a tots els jugadors i el cos tècnic del Ribes que no s’han entregat en cap moment i han lluitat fins l’últim segon. Per últim, felicitar a les aficions, tant de la Pia com del Ribes i en especial a la nostre, pel suport que ens han donat durant tota la temporada tant a casa com als partits de visitants.

Després de 25 partits i 1500 minuts jugats,  per l’últim minut contra Polinyà, l’últim minut dels dos partits conta la Escola Pia i l’últim minut contra Sant Quirze i Llavaneres, no hem aconseguit l’objectiu de pujar a Primera. Cinc minuts que no hem sabut o no hem pogut aprofitar.

Alguna vegada per errors propis, precipitació, altres per mala sort i altres, com aquesta última contra la Escola Pia de Granollers per decisions arbitrals molt difícils d’explicar. A faltat molt poc però, ho tornarem a intentar.

El partit en sí va ser com el de la primera volta, igualadíssim però, encara que era una “final” per tots dos equips, es veia millor posat al Ribes. Petites diferències en el marcador a la primera part, aguantant el Ribes 3 exclusions en els 10 primers minuts (5-5) i arribant amb un desavantatge mínim, 15-14 a la mitja part.

L’ambient espectacular, animant una i altre afició sense parar, a la pista gairebé no es sentien les indicacions dels tècnics ni dels jugadors.

L’inici de la segona part va ser millor pels ribetans que van obrir forat de 2 gols al minut 10 (17-19) i de 3 uns minuts més tard, 17-20, que va fer demanar temps mort al tècnic rival. Mica en mica la Pia va anar retallant fins posar-se pel davant a falta de 5 minuts (24-23). Control del joc per part dels dos equip i començà el festival arbitral sancionant totes les accions del Ribes i cap de la Pia en mateixes condicions.

Tot això va provocar l’exclusió del tècnic del Ribes, Guillem a falta de 3 minuts i per sort, també van sancionar a la Pia després que estigués jugant una estona amb un jugador més de camp. A manca d’un minut, empat a 25 i pilota en possessió del Ribes. Temps mort d’en Guillem per preparar la jugada i faltant 26 segons, amb indicació de passiu, sense haver esgotat totes les passades i amb l’Oscar a la línia de 6 tot sols, la última arbitral, els hi donen pilota  la Pia per passiu. Ells no van fallar i van aconseguir el gol de la victòria i l’ascens a Primera.

Decepció final però, derrota amb el cap ben alt.

Jugadors: Marc, Jordi, Genís (1), Joseba (1), Pau, Iker (1), Toni (7), Oscar (2), Pere, Ivan, Pol (3), Pedri (8), Kike, Oriol, Roger Castelló (1) i Roger Reverter (1).

L’últim partit, el proper diumenge 22 a les 12:00 enfront Llavaneres per acomiadar-nos dels nostres aficionats. Us esperem.