L’AP Dental Vendrell perd i es jugarà la permanència en l’últim partit

L’AB Vendrell femení, perd la categoria, després de la victòria del Roser C a Torelló

Cassanenc - AB Vendrell . Eix

Cap de setmana negre per l’entitat taronja, l’AP Dental Vendrell, perdia el seu partit per 71-50, a la pista del Cassanenc, una derrota, que deixa als taronges, amb l’obligació de guanyar al Teià, si volen mantenir la categoria, el proper dissabte a Coma-ruga, en la darrera jornada, d’aquesta fase de permanència. Per la seva banda, el Teià, s’imposava per 69-80, a la pista del Mollet B, resultat, que provoca un triple empat, amb un balanç de 2-3, entre Vendrell, Mollet B i Teià. Així doncs, amb el Cassanenc ja salvat, una victòria dels vendrellencs, el proper dissabte els donaria la permanència, una derrota, sumada a un resultat negatiu del Mollet B, els faria caure a la tercera plaça, què els obligaria a jugar una eliminatoria amb un altre tercer, per mantenir categoria i una derrota dels taronges, combinada amb una victòria dels molletans, enviaria als del Vendrell al descens de categoria. Sens dubte, una tarda d’emocions, la que es viurà el proper dissabte al pavelló de Coma-ruga.

Pel què fa al partit davant el Cassanenc, els locals van sortir molt endollats, un triomf els donava la salvació, i amb un gran encert des de la línia de tres punts, quatre triples anotats en aquest primer quart, i onze al llarg de l’encontre, s’emportaven el primer parcial, per 20-13, davant un conjunt visitant, què li costava, entrar en joc i amb la bona notícia, de la tornada a les pistes del Joan Solé, després de la seva lesió. En el segon període, va continuar el domini dels de Cassà de la Selva, davant un pavelló ple, marcaven un parcial inicial de 9-2, que estirava el lluminós, fins el 29-15; es refeien els taronges, 31-23, però, de nou, la defensa visitant no era prou intensa i els gironins, ho aprofitaven, per anotar tres triples de manera consecutiva, què, dinamitaven 42-23, el resultat, un triple de Sergi Garcia i la producció de Jordi Solé, dins la zona, deixaven el 44-31 del descans.

Després de passar pels vestidors, la dinàmica del matx semblava que no canviaria, però, a l’equador d’aquest tercer quart, amb un 49-32, els del Vendrell, van canviar a una defensa zonal pressionant, què, va sorprendre al rival, parcial de 3-10, amb triple d’Aleix Espino, que donava optimisme, 52-42, a manca del darrer període. Les esperances, de capgirar el resultat, per part dels taronges, es van esvair, en l’inici de l’últim quart, les errades en atac i les pèrdues de pilota, van ser una constant, què, el Cassanenc no va desaprofitar, en ràpides transicions, parcial d’11-0, amb nou punts del local, Marc Busquets, que van sentenciar, el partit, 63-42, a cinc minuts del final, davant un Vendrell, trencat, que només anotaria, vuit punts en aquest darrer període. Ara, cal recuperar l’equip, sobretot mentalment i anímicament, per afrontar la final de dissabte, en les millors condicions.

Pel Vendrell van jugar: Marín (6), Galofré, Hernández (3), Espino (8), Jordi Solé (10), Blasi (4), Joan Solé (7), Ferrari (4), Ivan Garcia (4), Marcos (1), Sergi Garcia (3) i Cernautanu. 8/15 tirs lliures, 4 triples anotats.

Parcials: 20-13, 24-18 (44-31), 8-11 (52-42), 19-8 (71-50).

SEGONA CATALANA FEMENINA

El sènior femení de l’AB Vendrell, perdia la categoria, aquest passat dissabte, sense disputar el seu partit. La victòria del Roser C per 53-56 a la pista d’un Torelló, ja amb la permanència assegurada, donava la salvació a les de Barcelona i enviava a les taronges, a tercera catalana, dos temporades després, del seu debut a la segona catalana.

A manca d’un partit per acabar aquesta fase de permanència, el partit entre el Vendrell i el Roser C, del proper dissabte a Coma-ruga, les d’Eric Blay, encara no han sumat cap triomf, mentre què el seu rival, ja n’acumula dos, i fa què l’últim encontre, sigui un pur tràmit. Aquestes dos temporades, han estat una bona experiència, per un equip molt jove, què, de ben segur, recuperarà, la categoria perduda.