Victòria de l’AP Dental Vendrell davant el Teià, què dona la permanència!

El sènior femení va tancar el curs, superant al Roser C, en un partit de tràmit

AB El Vendrell - Teià. Eix

Tarda de nervis, el passat dissabte al pavelló de Coma-ruga, que va acabar de la millor manera possible, amb l’AP Dental Vendrell, certificant la permanència a segona catalana, després de superar, per 64-52, al Teià, què descendeix a tercera catalana, en un partit, què es va decidir en l’últim quart. Una derrota dels taronges, els hagués fet perdre la categoria, perquè, el Mollet B, guanyava a la pista d’un Cassanenc ja salvat, seran, però, els molletans, els que juguin una darrera eliminatòria, davant un altre tercer de grup, per mantenir la categoria, doncs els vendrellencs, tenien el bàsquet average guanyat, fet què els ha donat la segona posició final, en aquesta fase de permanència,què va posar el punt final, dissabte passat.

Va ser un partit, ple de nervis i tensió, pel que es jugaven els dos conjunts, i va ser en aquest escenari, on els visitants, es van moure millor a l’inici del matx, amb tres triples anotats en els primers quatre minuts, què els donaven un 7-13, què els servia, per dominar el primer quart, per 14-17, després, d’una tímida reacció dels locals. El segon període, va començar amb un joc travat, les defenses s’imposaven als atacs, en uns minuts, de poca anotació, on el Teià, va treure profit, 22-26, a tres minuts per arribar al descans; però, uns minuts d’encert dels taronges, amb tres triples consecutius, dos de Pau Hernández i un altre de Jordi Solé, propiciaven un parcial de 13-2, que, capgirava, el lluminós, 35-28, a l’equador, de l’encontre. A la represa, es va notar, la trascendencia del partit, precipitació i errades, que deixaven un parcial de 3-3, en els primer quatre minuts d’aquest tercer quart, 38-31; el visitant Aleix Rubio, anotava set punts pràcticament consecutius, parcial de 0-9, que servien, als del Maresme, per tornar a manar, amb el 38-40, però, dos triples de Joan Marín i Ivan Garcia, i una cistella de Pol Blasi, tornaven el parcial, 6-0, per deixar un 46-40, a l’espera dels darrers, deu minuts.

Un últim període on els del Baix Penedès, empesos per la graderia, van pujar la intensitat defensiva, deixant en quatre punts anotats al seu rival, en els primers minuts d’aquest últim quart, per contra, novament Joan Marín i Ivan Garcia, anotaven dos triples més, parcial de 12-4, que encarrilava, 58-46, el partit a quatre minuts del final. El Teià, va replicar, amb un triple de Juan Carlos Jiménez, i s’acostava 58-52 a tres minuts del final, però, la gran defensa dels locals, en el tram final, els visitants ja no anotarien cap punt més i els tirs lliures, anotats pels taronges, van acabar, per certificar una victòria, que val una permanència. Felicitar a tot l’equip, després d’una fase de permanència, molt intensa, per salvar la categoria i ara tocarà, descansar i carregar piles, de cara a la propera temporada.

Pel Vendrell van jugar: Marín (17), Joan Solé (4), Ferrari, Ivan Garcia (8), Jordi Solé (8), Blasi (12); Galofré, Marcos (6), Hernández (6), Sergi Garcia (3) i Cernautanu. 6/11 tirs lliures, 10 triples anotats.

Parcials: 14-17, 21-11 (35-28), 11-12 (46-40), 18-12 (64-52).

L’AB Vendrell femení, tancava la temporada, derrotant per 51-35, al Roser C, en un partit intranscendent, doncs, les taronges, havien consumat el descens de categoria, la setmana anterior. Sense res en joc, les d’Eric Blay, van sortir molt més alliberades i van poder fer un bàsquet més pràctic, en un partit que van dominar, a partir del segon quart, parcial de 17-4, que deixava un 30-21 al descans. Tot i què en el tercer període, les del Roser es van acostar, 36-29, un nou parcial, d’11-2, a l’inici dels últims deu minuts, va trencar, 47-31, el partit de manera definitiva. Despedida de la temporada amb una victòria, que sempre dona moral i ara, caldrà centrar-se, en fer un equip, competitiu, per recuperar la categoria, perduda, la propera temporada.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (11), Marco (2), Elias (6), Peregrín, Pérez (4), González (4), Cifuentes (13), Cabrera (1), Garcia (2) i Casañas (8). 8/10 tirs lliures, 5 triples anotats.

Parcials: 13-17, 17-4 (30-21), 6-8 (36-29), 15-6 (51-35).