2a Catalana

L’AP Dental Vendrell s’estrena a la lliga guanyant al Cantaires Tortosa

El sènior femení, en canvi, perdia en el debut, a la pista del Bàsquet Llor

AP Dental Vendrell - Cantaires Tortosa. Eix

Debut amb victòria a la lliga de segona catalana, de l’AP Dental Vendrell, que superava per 62-57 al Cantaires Tortosa, els visitants, ascendits la temporada passada, van aprofitar, el mal segon temps dels locals, per arribar al tram final amb avantatge al marcador. Un triple salvador, del base vendrellenc Ivan Garcia, a set segons del final, va confirmar la primera victòria del curs pels del Vendrell.

L’encontre va començar molt igualat i amb errades pels dos equips, què els hi costava trobar cistella, un primer quart que es tancava amb un 11-10 al lluminós. El segon període va ser de domini taronja, molt més intensos en defensa, van ofegar l’atac rival, amb l’aportació de Lluís De Dios en atac i el domini dins la zona dels germans Solé, els del Baix Penedès, s’emportaven aquest segon quart, per un parcial de 19-9, que suposava un 30-19, al descans, deixant bones sensacions de cara a la segona part. Un triple de Joan Marín, a l’inici del tercer període, donava 35-20, la màxima avantatge pels de Manel Espallargas; però, a partir d’aquí, els taronges, van cometre errades, amb pèrdues i desconnexió en defensa, que van donar vida als de Tortosa, parcial de 0-11 i 35-31 al marcador. Un triple de Pau Hernández, 45-35, era replicat per dos cistelles de tres punts, del visitant Arnau Pedret, que posava el 47-41, que ho deixava tot obert, de cara al període definitiu. Un darrer quart, molt igualat, on dos triples del Cantaires, capgiraven el resultat 49-53, després d’un parcial de 2-12, que complicava la situació. Els locals, es van aferrar a la defensa per tirar el partit endavant i malgrat un nou triple visitant, 55-57 a dos minuts del final, els tortosins, no anotarien més punts, van saber refer-se, primer amb dos tirs lliures de Jordi Nieto, 58-57 a un minut de la fi i després, amb un triple estratofèric, del base vendrellenc Ivan Garcia, en el darrer segon de la possessió i a set segons del final, que certificava, el primer triomf de la temporada. Dissabte, els del Vendrell afrontaran el primer desplaçament del curs, visitaran la pista del potent Balaguer, un dels equips més forts de tot el grup.

Pel Vendrell van jugar: Marín (9), Joan Solé (11), Nieto (2), Garcia (7), Jordi Solé (17), Blasi (4), De Dios (7), Harster (2), Molina, Hernádez (3), Arrabal i Ian Solé. 11/18 tirs lliures, 5 triples anotats.

Parcials: 11-10, 19-9 (30-19), 17-22 (47-41), 15-16 (62-57).

Derrota del sènior femení

Per la seva banda, el sènior femení, que obria la segona catalana femenina, a la difícil pista del Bàsquet Llor, ho feia amb una derrota pel resultat de 69-45, en un

partit on les taronges, no van poder aguantar el ritme de les locals. I això, que durant el primer quart, el marcador va estar força igualat, 14-8; un triple de Júlia Pous a l’inici del segon període, ajustava 14-13 el resultat, però, les de Sant Boi de Llobregat, van contestar amb un parcial d’11-0, que obria un forat al lluminós, 25-13, en uns minuts on la defensa local, va collar a l’atac visitant, 35-21 al descans. En el segon temps, les d’Eric Blay, ho van intentar, però, l’encert del Llor i un arbitratge molt rigorós, no van permetre que les visitants, entressin de nou en el partit, en un últim període que va ser de tràmit. Derrota en una de les pistes més complicades del grup i ara cal pensar en el debut a Coma-ruga, que serà el proper diumenge davant el Castellbisbal.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (4), Pous (3), Marco, Cifuentes (6), Rovira (5), Cabrera, Garcia, Elias (14), Peregrín (9), Pérez (4), Martínez i Casañas. 4/13 tirs lliures, 3 triples anotats.

Parcials: 14-8, 21-13 (35-21), 16-12 (51-33), 18-12 (69-45).

El sènior 2 masculí, encetava la temporada a tercera catalana, derrotant per 62-58, al Montblanc, en un brillant partit dels taronges, que superaven un rival, a priori, que hauria d’estar a la part alta de la taula, l final de la temporada. Diumenge, els del Vendrell, es desplaçaran a la pista del Carme Bàsquet.