Tir amb arc

Un altre podi pels arquers del Penedès

Aquest passat cap de setmana del 24 i 25 de setembre el Club de Tir amb Arc Arquers del Montmell, única representació penedesenca, ha participat en el XLIII Trofeo Virgen del Pilar - XVII Trofeo Ibercaja

XLIII Trofeo Virgen del Pilar . Eix

XLIII Trofeo Virgen del Pilar . Eix

Dues competicions que s'han celebrat a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal La Granja de Saragossa organitzat per la F.A.T.A. (Federació Aragonesa de Tir amb Arc).

Dues competicions en les que hi participen clubs de tir amb arc d'arreu de l'estat espanyol amb esportistes de clubs de la Comunitat de Madrid, Castella - La Manxa, Castella i Lleó, Andalusia, País Basc, Galicia, Andorra, Aragó, València i Catalunya, amb una totalitat de 130 participants. Una vegada més la representació esportiva del Penedès va anar a càrrec del Club Tir amb Arc Arquers del Montmell amb dos representats que van aconseguir de fer un podi i una cinquena plaça.

El Trofeo Virgen del Pilar és una competició en format de Round 1440, que consisteix en tirar 4 tandes de 6 series de 6 fletxes per sèrie, un total de 144 fletxes a dianes de diferents mides i diferents distàncies segons la modalitat i categoria de tir, sent el guanyador l'arquer que més punts obtingui a la finalització.  

El Club de Tir amb Arc Arquers del Montmell, va competir amb dos arquers i les modalitats van ser la de Arc Longbow i la d'Arc Instintiu. Tant en les dues modalitats, en aquest torneig, la distància és igual, doncs totes les tandes van ser a 30 metres. El que si va canviar son les dianes doncs per Arc Longbow va ser una diana de 122cm., per a Arc Instintiu, la diana va ser de 80 cm. Les puntuacions a la diana van de 0 a 10 punts per fletxa.

En aquesta edició, el gran protagonista va ser el vent que va influir negativament durant tot el torneig, Després de 8 hores de competició, al finalitzar aquest torneig, el resultat dels Arquers del Montmell va ser:

- Jaume Montull Rué en la modalitat de arc Longbow sènior masculí, ha obtingut la tercera posició, a una sola fletxa de la segona, amb uns parcials en cada tanda de 261, 234, 246 i 246 que configuren un total de 987 punts.   

- Maria Elisa Montserrat Batet, en la modalitat d’arc Instintiu sènior dona, ha obtingut la sisena posició amb uns resultats parcials de 204, 185, 181 i 205, fent un total de 775 punts.

En el següent torneig, el Trofeo Ibercaja, celebrat el diumenge, la competició és en format d’eliminatòries. Es fa dues rondes classificatòries a 30 metres en diana de 80 cm. d'on sortirà un rànquing i posteriorment son enfrontaments individuals fins obtenir el guanyador 

En Jaume Montull Rué, en Tradicional masculí, ha obtingut la medalla de bronze en caure en semifinals amb que seria el guanyador del torneig. Per la seva part Maria Elisa Montserrat Batet, Tradicional femení, fou eliminada en quarts de final fent un gran torneig.


Destacar, una vegada més, la bona organització per part de la Federació Aragonesa, organitzadora del torneig, per totes les atencions rebudes i per aconseguir que tots ens sentíssim com a casa.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local