Lliga Catalana Grup A

Victòria del sènior femení en un partit decidit a la segona part

Ribes Sènior Femení – Martorell A. Ramón Stockli

Ribes Sènior Femení 32 – Martorell A 27

El primer partit a casa va servir per iniciar amb el grup d’investigadors de la universitat INEFC Barcelona (encapçalat per el nostre entrenador Gabriel Daza) la valoració de les jugadores i de les demandes psicofisiològiques en la competició. Durant els 10 primers partits de la competició es realitzaran diferents proves d’esforç (al laboratori i al terreny de joc) i es monitoritzarà l’activitat amb dispositius lps, pulsometres, consum hídric i anàlisi videogràfic.

Un estudi molt interessant que ajudarà a millorar la competitivitat en l'àmbit de l'esport amateur femení.

El Handbol Ribes partia com a favorit contra el Martorell que la temporada passada va jugar la fase de descens. Primera part fluixa de les locals que no se sentien còmodes en la pista. Mentre en atac el joc era fluid i s'aconseguia crear bastantes ocasions, en defensa les ribetanes van ser poc contundents i les ajudes no van acabar de funcionar. Partit igualat amb intercanvi de gols. En el minut 24 les del Baix Llobregat van aconseguir un avantatge de dos gols (12-14) i els tècnics del Ribes van demanar el primer temps mort. Les noves indicacions van servir perquè les del Garraf sortissin més agressives i de seguida van empatar el partit. Es va arribar al descans amb un 16–16 en el marcador.

En la segona part les locals van posar una marxa més. Van començar a interceptar pilotes i van fer diversos contraatacs. Estant encara lluny del màxim de les seves possibilitats es va poder apreciar una millora en tots els aspectes del joc. Liderades per una inspirada Cristina Hernández van ser sobretot Elena Custodio des de l'extrem esquerre (6 gols) i la lateral Anna Hernández (7 gols) qui van materialitzar les ocasions. Bon partit de la Laura Roldán en defensa. En el minut 37 el Ribes guanyava per 21–17 i va conservar una distància d'entre 3 i 5 gols durant gran part de la segona part. En el minut 54 el Martorell es va posar a només 2 gols (28–26) i els tècnics del Ribes van demanar el segon temps mort. Les locals no es van posar nervioses i van acabar guanyant per 32-27.

Pròxim partit el dissabte, 1 de octubre, 20h, en la pista del líder, el St Vicenç B.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (7), Cristina Hernández (6), Laura Roldán (2), Elena Custodio (6), Paula García (1), Anna Gargallo (2), Patricia Lucas (2), Alba Serrano (2), Judit Olivella (2), Alba Cabus (2), Naiara Aragón.

Porteria: Roser González / Efectivitat: 27%