El Samà masculí comença amb victòria

Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova - CB Morell ‘A’ . CB Samà

El SMA guanya per 94 a 78 punts contra el Morell i suma la primera victòria de la  temporada

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SMA) va guanyar contra el CB Morell ‘A’ en el primer partit de Primera Catalana. Els jugadors d’Adrià Piñol van  superar els visitants i van endur-se els dos punts per 94 a 78 al Pavelló Isaac Gálvez de  Vilanova i la Geltrú.

Després d’una bona pretemporada, el Samà va iniciar, de nou, la competició lliguera per  poder arribar a lluitar per Copa Catalunya, com l’any passat. Amb els aficionats repartits  pel pavelló de la ciutat amb ganes de tornar a veure bàsquet, els locals van mostrar del  que son capaços i van debutar amb victòria.

Els samistes ja es van veure les cares amb el Morell la temporada anterior i ja sabien de  quin peu calçaven. Tot i això, l’inici va estar protagonitzat pels nervis com si es tractés  del primer dia de classe. Les imprecisions dels locals van ser-hi sobre el parquet i els  rivals van agafar l’avantatge gràcies als encerts des de la línia de tres i els errors dels seus  contrincants. Sense imposar el ritme de joc, el conjunt d’Armand Marco va ampliar el  marcador per allunyar-se dels punts dels vilanovins.

De mica en mica, els vermells van entrar al matx per igualar-lo. Els morellencs, veient  del que podien ser capaços els jugadors de l’altre bàndol, van augmentar la intensitat i  van tornar a anar-se’n de l’enfrontament amb punts de diferència segons abans d’acabar  la primera part.

Amb la xarrada tàctica de Piñol al vestidor, el Samà va sortir al terreny de joc amb una  defensa més fortificada i millorada. Van canviar el ritme de partit i se’l van adaptar a ells  mateixos. Recuperant pilotes i imposant un joc més ràpid, els samistes van avançar en  punts al Morell.

Tot i això, van arribar a l’últim quart igualats. Els de Marco, cansats, no van poder seguir  el ritme dels vermells. Els locals, veient que els visitants no podien seguir les pautes de l’enfrontament d’ells, van posar una marxa més per enllestir el partit i acabar-lo amb  victòria.

El SMA suma la seva primera victòria de la temporada i, a més, ho fa a casa, envoltat dels  seus. El pròxim partit serà contra el CEB Pallejà, al seu pavelló, un rival que descendeix  de Copa Catalunya i que té un bon nivell.

El SFA perd per 54 a 55 contra el Bianya en el seu debut a Copa Catalunya

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SFA) va perdre contra el  Càmping Bianya Roser ‘A’ en el primer partit de Copa Catalunya. Les jugadores de  Rubén Tenor no van superar les visitants i van sortir derrocades per 54 a 55 al Pavelló  Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.

Després d’una pretemporada intensa, les vilanovines van estrenar-se i debutar a Copa  Catalunya amb una derrota a domicili. Amb els aficionats repartits pel pavelló de la ciutat  amb ganes de tornar a veure bàsquet, les locals van mostrar del que son capaces, però van  perdre per només un punt de diferència.

El partit va començar igualat per ambdós conjunts, on els nervis van ser els protagonistes  de l’enfrontament. Els errors amb les pilotes perdudes i les cistelles fallides van marcar  un inici tocat. De mica en mica, els tirs van anar entrant i el Samà va augmentar el ritme  en contraatac mentre que les barcelonines van millorar el 5vs5 posicional.

En la primera part, de les visitants van posar-se per davant del marcador, però les  vilanovines van remuntar-lo i van dominar els dos períodes durant minuts. Un triple al  final del primer temps va fer que les jugadores d’Ivan Faure es posessin per damunt.

La segona part va ser una muntanya russa de punts. En el tercer quart, les samistes van  entrar amb més força i ritme de partit i van girar el taulell de punts. L’alegria no va durar  massa fins que les rivals van aprofitar els errors per anotar triples i posar-se al lideratge  del matx. En el quart període, les vermelles van defensar amb duresa i brillantor els atacs  de les barcelonines i van anotar dos triples i una cistella en joc per posar-se a un punt de  diferència. A falta de segons, les de Tenor van rebre una falta i van tenir l’oportunitat de  guanyar el partit, però van fallar el tir.

El SFA debuta a Copa Catalunya amb derrota i ho fa davant de la seva afició. El pròxim  partit serà contra el CB Granollers, al seu pavelló.