Un AP Dental Vendrell minvat per les baixes perd a Balaguer

AP Dental Vendrell - Balaguer. Eix

Derrota, en el primer, dels llargs desplaçaments, que han de fer els vendrellencs aquesta temporada. Els Manel Espallargas, amb un joc interior molt minvat, degut a les baixes de Jordi Solé, Pol Blasi i Álvaro Vázquez, van caure per 78-64 a la pista del Balaguer, un dels conjunts més potents de tot el grup i que disposa d’un joc interior, de nivell. Malgrat les mancances, els visitants van fer una gran primera part, tot i què, es van veure superats, per un equip local, que va aprofitar, la baixada d’intensitat dels taronges, durant la segona part, per acabar de decidir el resultat. La nota positiva del partit, va ser el debut, en el primer equip, dels juniors, Eric Rosell i Àlex Tejero , què demostra, el potencial de la pedrera de l’AB Vendrell. Els taronges, després de dos jornades disputades, sumen una victòria i una derrota.

L’encontre va començar, amb les defenses manant sobre els respectius atacs, 6-4 als 5 minuts; després, dos triples, per cada equip, deixaven un igualat, 16-16, al final del primer quart. Dos triples dels visitants, Carlos Harster i Pau Hernández, a l’inici del segon període, els hi donaven un 16-24, què el Balaguer, després del 20-28, contestava, amb un parcial de 10-0, aprofitant unes errades dels del Vendrell, per igualar, 30-28, el lluminós, al descans, s’arribava amb un 34-31. A la represa, la major intensitat defensiva dels locals, i la inspiració ofensiva del seu jugador Joshua Strogman, van permetre un parcial de 9-0, del 38-38 al 47-38, que els va donar confiança. Els del Baix Penedès, però, es van activar al darrere i van aguantar, els millors moments dels de la Noguera, que manaven, 58-48, al final del tercer quart. Un triple d’Ian Solé, tornava a acostar als vendrellencs, 62-55, a cinc minuts de la fi; a partir d’aquí, els locals, carregant el rebot i aprofitant ràpides transicions, davant un equip taronja, cansat, van clavar un nou parcial de 10-2, què trencava, 72-57, a tres minuts del final, el resultat de manera definitiva. Bona imatge dels del Vendrell, a una pista molt complicada, ara, cal pensar en el proper compromís, que serà, dissabte, davant el Vallfogona, què acumula dos derrotes en aquest inici de lliga, al pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Marín (8), De Dios (9), Joan Solé (7), Nieto (4), Garcia (10), Ian Solé (5), Harster (7), Hernández (10), Tejero i Rosell (4). 19/24 tirs lliures, 7 triples anotats.

Parcials: 16-16, 18-15 (34-31), 24-17 (58-48), 20-16 (78-64).

El Sènior femení juga a un gran nivell i supera al Castellbisbal

Primera victòria de la temporada, a la segona catalana, femenina, de les vendrellenques, en un dels millors partits que es recorden a Coma-ruga, superant per 60-46 al Castellbisbal, un dels rivals a tenir en compte a la categoria. El gran encert ofensiu de les d’Eric Blay, anotant 12 triples en total, en tot el partit i un segon període, que van passar per sobre del seu rival, van ser factors decisius, perquè, la victòria es quedés, al pavelló de Coma-ruga. Les taronges sumen un triomf i una derrota en les dos jornades disputades fins al moment. El partit va començar molt dinàmic, amb un alt ritme de joc i encert de cara a cistella per part d’ambdós conjunts, en aquesta situació, les locals es van trobar còmodes, i tres triples, de Cifuentes, Pous i Martínez, deixaven un 17-12, al tancar el primer quart.

El segon període va ser un monòleg de les taronges, anotant 4 triples en aquest quart, i recolzades en una gran defensa, van passar per sobre del seu rival, que aguantava, 26-18 a tres minuts del descans; un triple de Mariona Rovira, va encetar, un parcial de 12-0, que culminava Natàlia Cifuentes, amb un altre cistella de tres punts, quan sonava la botzina, que deixava un 38-18 al descans, després, d’un parcial global en aquest segon quart de 21-6, que certificava la superioritat de les del Vendrell. A la represa, el joc es va travar, on les visitants van proposar més contacte, en una situació on les locals, van patir per anotar, malgrat el 43-24, a l’equador d’aquest tercer quart; a partir d’aquí, el Castellbisbal,va reaccionar, aprofitant la sequera de les taronges en atac i amb dos triples finals, signava un parcial de 7-17, en aquest període, que suposava el 45-35, a manca del quart definitiu.

Un darrer període, que s’encetava amb un nou triple de Júlia Pous, que donava tranquil·litat i refredava l’intent de remuntada de les del Vallès Occidental, la mateixa Pous, anotava un altre cistella de tres, que sentenciava, 53-37, el resultat final. Victòria, en un partit molt complet, que servirà per donar moral a un conjunt vendrellenc, que visitarà la pista del Sant Just, un dels favorits, el proper diumenge.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (10), Garcia, Elias (6), Pérez, Rovira (15), Rigal (3), Pous (12), Marco (1), Cabrera, Peregrín (1), Martínez (12) i Casañas. 10/22 tirs lliures, 12 triples anotats.

Parcials: 17-12, 21-6 (38-18), 7-17 (45-35), 15.11 (60-46).

Brillant victòria del sènior 2 a la pista del Carme Bàsquet

El sènior 2 masculí, que milita a la tercera catalana, va aconseguir sumar la segona victòria consecutiva en aquest inici de temporada. Els d’Òscar Quesada, s’imposaven per 58-68 a la pista del Carme Bàsquet. En un partit dominat pels vendrellencs, que al descans manaven per 24-39. Al segon temps, els visitants, van mantenir el control del partit, malgrat la reacció de l’equip local. Dissabte rebran la visita del Vila-seca a Coma-ruga.