El Samà masculí perd per la mínima

El SAM perd per 80 a 77 punts contra el Pallejà i suma la primera derrota de la  temporada

El passat diumenge, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SAM) va perdre contra el CEB Pallejà en el segon partit de Primera Catalana. Els jugadors d’Adrià Piñol no van  superar els locals i van sortir derrotats per 80 a 77 al Pavelló Municipal de Pallejà.

En un partit que es presentava dur pel nivell del rival, ja que ha baixat de Copa Catalunya, ha mantingut els seus jugadors i ha reforçat l’equip, els vilanovins van plantar cara i van  perdre per tres punts a l’últim minut.

El matx va ser molt físic, la línia defensiva no es va baixar en cap moment. Els vermells  van començar de manera irregular, on combinaven moments molt bons amb bon joc i  ritme amb altres d’espessos. L’enfrontament va seguir aquesta línia durant tots els quarts fins arribar al darrer.

Els de Piñol van arribar al quart període amb 3 punts (58-61) per sobre. A falta d’un minut  per finalitzar la jornada, els samistes van rebre dues anotacions seguides a cistella i els  d’Ernest Santana van avançar-se al marcador (80-77). A falta de sis segons, el tècnic  vilanoví va demanar temps mort per preparar la jugada i encistellar el tir de tres que els  feia empatar. Per mala sort dels visitants, la pilota no va passar per dins de l’aro i va  acabar en derrota.

Tot i perdre, Piñol assegura que “el resultat sap a derrota, però som conscients que era  una pista complicada”. A part, és conscient de l’average i afirma que “hem tret un bon  average i intentarem a la tornada superar-lo”. Finalment, considera que la derrota “ens  serveix per ser més exigents amb nosaltres mateixos”.

El Samà masculí suma la seva primera derrota a Primer Catalana i ho fa fora de casa. Tot  i el resultat, es posicionen cinquens en la taula de la lliga. La propera jornada serà contra  el CB Viladecans ‘A’ al Pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.  Pau Pedraza i Sopena

Primer victòria del Samà femení a Copa Catalunya

El SAF guanya per 42 a 43 contra el Granollers i suma la seva primera victòria a Copa  Catalunya

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SAF) va guanyar contra  el CB Granollers en el segon partit de Copa Catalunya. Les jugadores de Rubén Tenor van superar les locals i van endur-se els dos punts per 42 a 43 al Pavelló CB Granollers de Granollers.

Després de la derrota per un punt a casa en el primer partit de l’estrena a Copa Catalunya,  les vilanovines van viatjar fins a la ciutat gironina per debutar fora de casa en aquesta  categoria. El partit va acabar com el primer, però els resultats es van intercanviar: ara, el  Samà era el que guanyava per un punt.

La primera victòria a Copa Catalunya no anava a ser un camí de roses. L’inici del matx  va estar marcat per la duresa de les rivals i els seus encerts. Les gironines van optar per  una defensa amb molt de contacte i uns tirs a cistella que entraven sense dificultats. Això  va fer que les de Tenor els hi costés adaptar-se i les de Martí Roget allunyar-se’n.

De mica en mica, les vermelles es van anar posant en l’enfrontament i van anotar fins que  al segon període van donar la volta al marcador. el tanteig de la primera part va ser tant  curt que les visitants només guanyaven de 3 punts (20-23).

El tercer quart va tornar a ser com el primer: elles es van posar davant i van allargar el  resultat fins arribar a una diferència de 8 punts. Veient que el partit es perdia, les samistes  van començar a ser dures en defensa i van recuperar pilotes. Un triple de Mireia Creixell  va col·locar-les a 2 punts per sota i van iniciar la remuntada. En l’últim període va haver  el mateix tanteig que en el segon, però cap dels dos equips va encistellar.

El Samà femení suma la seva primera victòria a Copa Catalunya i es posiciona desè  empatat des del cinquè de la taula. La propera jornada serà contra el Bàsquet Safa Claror  ‘A’ al Pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.