Victòria de l’AP Dental Vendrell en un partit resolt en el tram final

AP Dental Vendrell - Vallfogona. Eix

Segona victòria dels vendrellencs al pavelló de Coma-ruga, aquesta vegada per 64-57 davant el Vallfogona, en un partit que va començar de la millor manera pels interessos dels locals, però, què a mida que passaven els minuts, els taronges, es van encomanar del ritme més lent del seu rival, un conjunt més veterà,que va fer que el marcador s'ajustés en el darrer quart. Uns últims minuts, on la defensa local i uns inspirats Jordi Solé i Pau Hernández, van segellar, un triomf suat, però, merscut pels del Baix Penedès. Els de Manel Espallargas, presenten un balanç de 2-1, en aquestes tres jornades disputades què els deixa en la quarta posició a la taula. L’encontre va començar de la millor manera pels del Vendrell, l’encert en atac va ser total, un productiu Carlos Harster, dos triples anotats i deu punts en els primers minuts, va guiar als seus cap un parcial inicial de 17-3, als set minuts de joc, que semblava trencar el matx, encara, que els visitants, van retallar al 19-11, del final del primer quart. En el segon període, el partit es va travar, encara que un triple del taronja Ian Solé, mantenia la diferència, 23-15, de totes maneres, el Vallfogona, començava a imposar un ritme lent i de la mà del seu referent, Jordi Vilanova, autor de 22 punts, aconsegueix, que els locals, no es trobessin còmodes, sense poder fer transicions en atac, amb un marcador, ajustat de 31-30 al descans. Després de la mitja part, l’anotació va baixar, i els de la Noguera, es posaven 33-36 al davant; dos triples de Harster, tornaven la iniciativa als taronges, 41-36, què dominaven per la mínima, 43-42, al final d’aquest tercer quart. L’últim període es va iniciar amb molta igualtat, i amb els vendrellencs cometen moltes errades, que van donar vida a un conjunt visitant amb menys rotació, que buscava un final ajustat, 47-49 a cinc minuts del final. Però, quan semblava que l’encontre es podria decidir a l'últim minut, vuit punts de Jordi Solé, que es va posar l’equip a l’esquena, amb dos triples anotats i un triple més de Pau Hernández, marcaven un parcial d’11-1, que posava el 58-50, a dos minuts i mig del final; després, una nova cistella de Solé i la defensa en el tram final, que va ofegar l’atac del rival, van servir per certificar el triomf, amb el 64-57 final. Diumenge els vendrellencs, tindran un nou desplaçament llarg, aquesta vegada per visitar la pista de l’Alpicat B, un conjunt que suma tres victòries consecutives i es manté invicte.

Pel Vendrell van jugar: Marín (4), Joan Solé (2), Harster (16), Hernández (9), Arrabal (4), Blasi (8), De Dios, Ian Solé (5), Garcia, Molina, Jordi Solé (16) i Nieto. 7/14 tirs lliures, 15 cistelles de dos punts, 9 triples anotats.

Parcials: 19-11, 12-19 (31-30), 12-12 (43-42), 21-15 (64-57).

Derrota del sènior femení a la pista d’un Sant Just superior

El sènior femení, s’emportava una dura derrota, pel resultat de 75-44, de la pista del Sant Just, un equip descendit de la primera catalana, però, que s’ha reforçat, amb jugadores que han jugat a categories superiors, per intentar l’ascens a la categoria perduda la temporada passada. Malgrat anar a remolc del seu rival, les d’Eric Blay, no van baixar els braços i van lluitar fins la darrera pilota. Les taronges, després de tres partits disputats, presenten un balanç d’1-2, en aquest grup 1, de la segona catalana femenina. El partit, no va tenir gaire història, després d’un inici igualat, 7-3 als 4’ de joc, les locals, van intensificar la defensa i les del Vendrell van començar a tenir problemes per veure la cistella, parcial de 9-0 i 16-3; un triple de Natalia Cifuentes, tallava el parcial, 16-8, però, les de Sant Just Desvern, tancaven el primer quart amb un 25-10, al marcador. El segon període va ser el millor de les vendrellenques, van aguantar el ritme de les locals i malgrat no poder retallar el resultat, aquest segon parcial es va tancar amb un 15-14, que deixava el 40-24 del descans. El tercer quart va ser del tot definitiu i les de Sant Just, es van mostrar molt superiors, amb un ritme de partit que no es d’aquesta categoria, finiquitant el matx, amb un 18-6 de parcial, que suposava el 58-30, a manca d’uns últims deu minuts que van ser de tràmit. Ara cal pensar en el proper partit, què serà diumenge per la tarda, al pavelló de Coma-ruga, davant el Calafell, en el derbi comarcal de la categoria.

Pel Vendrell van jugar: Pous (9), Garcia (4), Elias (6), Peregrín (4), Pérez, Rigal (2), Marco, Cifuentes (7), Cabrera, Martínez (7), Casañas (3) i Rovira (2). 5/9 tirs lliures, 12 cistelles de dos i 5 triples anotats.

Parcials: 25-10, 15-14 (40-24), 18-6 (58-30), 17-14 (75-44).

El sènior 2 masculí, que juga al grup 7 de la tercera catalana, va patir una dolorosa derrota per 55-60 davant el Vila-seca. Després d’una primera part molt igualada, 32-31 al descans, els d’Òscar Quesada, van agafar la iniciativa, recolzats en una defensa intensa, que els deixava amb un còmode 55-43 a cinc minuts del final. Però, a partir d’aquí, es van apagar els llums pels vendrellencs, què van encaixar un parcial de 0-17, que feia capgirar el lluminós, a favor dels visitants, que s’emportaven la victòria. De tot se n'aprèn i els joves jugadors del Vendrell, segur que treuen quelcom, d’aquest final de partit.