Un AB Vendrell femení negat en atac perd el derbi davant el Calafell

L’AP Dental Vendrell no pot superar un Alpicat B més efectiu

AB Vendrell - Calafell. Eix

SEGONA CATALANA

Derrota de l’AB Vendrell femení, en el derbi comarcal, de segona catalana femenina, per 33-42, davant el Calafell, amb un marcador de mini bàsquet. Va ser un partit de la màxima, dominat per les visitants, que sempre van portar la iniciativa en el marcador, davant un equip taronja, negat en atac, que no va poder superar, la defensa agresiva del seu rival, acabant amb uns percentatges de tir pèssims, 37% en tirs lliures i un 16% en tirs de dos. Després d’aquest resultat, les d’Eric Blay, presenten un balanç d’1-3 a la taula classificatòria. S’esperava amb ganes aquest derbi, per part dels dos equips, amb ex-vendrellenques al bàndol rival, en un inici de matx , dominat per les de Calafell, dos triples inicials, de Meritxell Torruella i Sandra Castaño, suposaven un parcial de 0-10 als 5 minuts de joc; les locals, contestaven amb una cistella de tres punts de Natàlia Cifuentes, sumat als punts de Paula Garcia, feien posar un 8-0, que deixava un 8-10 al lluminós, al final del primer quart. Un triple de Júlia Pous, a l’inici del segon període donaria l’única avantatge, 11-10 a les de Coma-ruga, en tot el partit; a partir d’aquí, les calafellenques, es van fer amb el control del marcador, parcial de 2-11, que deixava un 13-21, davant un conjunt taronja, que començava a tenir problemes per sumar punts. Un triple per cada equip, al final d’aquest segon quart, suposava el 18-24 a l’arribar al descans.

A la represa, el joc es va travar, encara més, parcial de 4-8, en el tercer període, amb un Vendrell, que només portava un punt anotat en pràcticament deu minuts, Andrea Pérez encistellava un triple en el darrer segon del quart, poc bagatge per intentar remuntar. El Calafell, no és que ho fes molt millor, però, sumant des del tir lliure, manava per 22-32, a manca dels darrers deu minuts. L’últim quart, va seguir la mateixa tònica, les locals van intentar retallar la diferència, però, les errades ofensives i les pèrdues de pilota, van ser una constant, malgrat intentar diferents defenses, que sí van donar resultat, però, el llast en atac va ser massa gran. Les taronges, es van acostar al 32-39, a dos minuts del final, encara que d’aquí no van passar i les visitants es van emportar el derbi.

Les del Vendrell no van tenir el seu dia, ara cal pensar en el proper compromís, diumenge a la pista del Bàsquet Teresianes, un equip que encara no coneix la victòria.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cabrera, Elias, Pérez (7), Rovira (3), Pous (8), Marco (3), Cifuentes (7), Garcia (3), Peregrín, Martínez i Casañas. 6/16 tirs lliures, 6/36 tirs de dos , 5/24 triples.

Parcials: 8-10, 10-14 (18-24), 4-8 (22-32), 11-10 (33-42).

L’AP Dental Vendrell cedeix davant un Alpicat B més efectiu

L’equip taronja afrontava el segon desplaçament del curs a terres lleidatanes, aquesta vegada a la pista de l’Alpicat B, on sumava la segona derrota, per 61-47, en un encontre, on els visitants, van anar de més a menys i on una segona part mediocre, els va acabar condemnant a la derrota. Els de Manel Espallargas, presenten un balanç de 2-2, fruit de les victòries a Coma-ruga i les derrotes a domicili, que els deixen en una còmode cinquena posició. Es preveia un partit complicat, doncs els del Segrià, són un dels dos equips que es mantenen invictes, en un primer quart, on l’encert en els triples dels vendrellencs, tres d’anotats per Marín, Garcia i Harster, els matenien a prop del seu rival, 16-12 al final el primer parcial.

El segon període va estar molt igualat, amb un Vendrell, que buscava les ràpides transicions, davant l’encert, tres triples convertits, dels locals, que els mantenien amb la iniciativa al marcador, 32-28, al descans. Amb un conjunt taronja, que va fer una bona primera part i es mantenia amb totes les opcions de cara al segon temps. En el tercer període, les defenses van pujar la intensitat, encara què, el resultat es mantenia ajustat, 40-37, a manca de dos minuts per tancar aquest tercer quart. Però, va ser en aquests dos minuts, quan els locals, van clavar un parcial de 8-0, en unes accions on van superar als del Vendrell, que va fer, què el lluminós, s’estirès 48-37, a la fi d’aquest quart. En els últims deu minuts, els del Baix Penedès, ho van intentar, pressionant més en defensa, quatre punts consecutius de Joan Solé, posaven el 52-42 a cinc minuts de la fi; però, els del Segrià, sentenciaven amb un 7-0, que deixava un definitiu, 59-42 a tres minuts de la botzina final.

Diumenge, els taronges rebrant la visita del Cambrils, què té el mateix balanç, què els de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (2), Marín (8), Joan Solé (10), Harster (8), Hernández (3), De Dios (7), Nieto (1), Ian Solé i García (8). 7/14 tirs lliures, 11 cistelles de dos punts anotades, 6 triples convertits.

Parcials: 16-12, 16-16 (32-28), 16-9 (48-37), 13-10 (61-47).