Derrota inesperada i desconcertant del Ribes

Les sèniors del Handbol Ribes van sortir a la pista del Pavelló Nou de La Roca amb un joc lent

Mubak La Roca - Ribes Sènior Femení . Ramon Stockli

Lliga Catalana       Grup A       Jornada 5

Mubak La Roca 25 - Ribes Sènior Femení 22

D'aquesta manera era difícil sorprendre les locals que amb estar ben col·locades tenien suficient. Les del Garraf van anar sempre a remolc i van sobreviure fins al minut 15 (parcial de 8 – 8) en part gràcies a l' Alba Cabús (3 gols) que en l'extrem esquerre va trobar poca resistència defensiva. La pilota circulava de costat a costat sense que les laterals trobessin forats per a acabar les jugades. Entre el minut 15 i el final de la primera part el Ribes només va marcar 2 gols. Passen les jornades i la defensa ribetana no sembla millorar. En la prèvia s'havia analitzat al rival i se sabia que el seu número 20 (Maria Valentí) era la jugadora més determinant i que disposava d'un bon tir exterior. No se la va poder controlar en la major part del matx i va marcar en total 8 gols. Errors individuals i col·lectius de les del Garraf van fer que les jugadores de La Roca se sentissin còmodes durant gairebé tota la primera part. Cap contraatac ni cap contra-gol del Ribes en 30 minuts. La porteria tampoc va ajudar i l'equip tècnic no va trobar la manera de revertir la situació. Va sorprendre que no es demanés cap temps mort per a intentar recompondre l'equip. Amb aquesta dinàmica negativa es va arribar al descans amb un 15-10 a favor de La Roca (4 gols de les locals en els últims 4 minuts).

A l'inici de la segona part semblava que la situació es podia revertir. Durant 8 minuts es va veure a un Ribes transformat. Liderades per la central Joana Santiago les jugadores van començar a robar pilotes i a córrer. La China Sánchez (en total 5 gols) va aconseguir trencar la defensa de les del Vallès diverses vegades. La defensa 5 – 1 estava funcionant. El Handbol Ribes es va posar a només un gol en el minut 38 (17 – 16) amb dos atacs per a empatar. Aquest és el Ribes que volem veure sempre, un equip que és agressiu en defensa i que puja a buscar a les rivals, que recupera pilotes i que corre. Va ser un miratge. Una doble exclusió rigorosa (Alba Serrano i Elena Custodio) va tornar a canviar la dinàmica del partit. L'efectivitat de cara a porteria va baixar molt (a menys del 40%). Des del pivot es va fallar tot. Bon partit de la portera local Yenaba Cissokho. La Roca va ampliar el seu avantatge a 5 gols (22 – 17 / min 48). En el minut 50 primer i únic temps mort del Ribes. Amb la desesperació d'haver de remuntar 5 gols es va pujar la defensa (Alba Cabús d'avançada) i Anna Hernández li va fer un marcatge individual a la lateral esquerra. La Roca no es va deixar sorprendre i va aconseguir assegurar la victòria sense massa patiment. Jugada polèmica en el minut 58 quan en un contraatac ribetà la portera local va sortir de l'àrea per a tallar la pilota i va tocar a Alba Serrano. S'hauria pogut mostrar la targeta vermella.

Va perdre també el líder Sant Vicenç (en la pista del Sant Joan Despí B) i la classificació queda molt igualada. Només 3 punts separen el primer del sisè classificat i la lluita per les 3 primeres places serà molt renyida.

Pròxim partit el diumenge, 23 d'octubre, 19 h, a casa contra el Granollers Atlètic.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (3), Cristina Hernández (2), China Sánchez (5), Elena Custodio (2), Laura Roldán (0), Paula García (1), Anna Gargallo (0), Alba Serrano (1), Judit Olivella (3), Alba Cabús (3), Joana Santiago (2).

Porteria: Roser González / Efectivitat: 38%, Francesca Aguilar / Efectivitat: 17%