Victòria d’infart d’un AP Dental Vendrell que supera un Cambrils molt físic

El sènior femení es fa fort a la pista del Bàsquet Teresianes

AP Dental Vendrell - Cambrils. Eix

El conjunt vendrellenc continua fent-se fort al pavelló de Coma-ruga, aquest diumenge superava, en un final d’infart, al Cambrils per 55-54 i sumava la tercera victòria consecutiva, com a local. Va ser un partit dominat pels visitants, durant el primer temps, encara, què, un gran tercer període, dels taronges, en aquest partit anaven de rosa, per solidaritat amb el dia contra el càncer de mama, va capgirar la dinàmica, amb l’encert des del triple, arribant a un final a cara o creu, que va decantar-se a favor dels del Vendrell. Un triomf que donarà moral a l’equip, de cara a propers compromisos i què el deixa en la tercera posició a la classificació, amb un 3-2, de balanç. El matx va començar amb dos triples pels locals, Marín i Harster, posaven un 8-2 inicial, encara que els de Cambrils, amb un jugador diferencial, com Ferran Torres, que ha jugat a categories professionals, molt ben defensat pels interiors del Vendrell, capgiraven el marcador, amb una defensa zonal i un joc molt físic, que superava als vendrellencs; dos triples d’Ivan Garcia i Ian Solé, mantenien, als del Baix Penedès, 17-21, a prop del seu rival, a la fi del primer quart.

El segon període va estar dominat pels del Baix Camp, que encataven el quart, amb un parcial de 2-8, què suposava un 19-29 al lluminós. La defensa zonal i la precipitació dels de Manel Espallargas, donava la iniciativa als visitants, davant un Vendrell, encallat en atac, que sort en va tenir, del triple final de Garcia, que deixava un 26-35, al descans. Després de passar pels vestidors, el partit va canviar completament, els del Vendrell, van sortir amb molta agressivitat, pujant la intensitat defensiva, dominant el rebot i amb un gran encert de cara a cistella, tres triples més, anotats en aquest tercer període,que els va fer, ser dominadors del joc, davant un Cambrils, que es veia superat pel joc coral dels vendrellencs. Un tercer quart, que els de Coma-ruga, s’emportaven per un clar 23-9, i què els deixava amb un 49-44, a manca dels darrers deu minuts.

En l’últim quart, però, els visitants, un equip més veterà, van saber portar el partit al seu terreny, el joc es va travar i l’anotació va baixar molt, parcial de 6-10, en tot aquest darrer període. Costava molt anotar, davant les respectives defenses, encara, què, els interiors vendrellencs, Joan Solé i Pol Blasi, mantenien als seus, amb la iniciativa 55-49, a tres ,minuts i mig del final; a partir d’aquí, els locals, ja no anotarien més i els visitants, des del tir lliure i una cistella final de Ferran Torres, posaven el 55-54, ja en el darrer minut. A manca de 26 segons, l’AP Dental Vendrell, tenia l’última possessió, però, el triple intentat no va entrar i els de Cambrils, disposaven de 12 segons per anotar, la cistella, que els hi donava el triomf. La gran defensa dels locals, en el darrer atac visitant, obligant-los a fer un llançament forçat, va fer que la victòria es quedés a Coma-ruga. Partit suat i lluitat, però, que es va tirar endavant, malgrat tenir un mal darrer quart. El proper partit serà el dia 5 de Novembre, la competició s’atura, per tot Sants, a la pista del Reus Ploms Salle Negre.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (7), Marín (6), Joan Solé (10), Harster (7), Garcia (9), De Dios (2), Nieto (4), Ian Solé (10), Vázquez, Hernández, Molina i Arrabal. 9/18 tirs lliures, 11 cistelles de dos punts, 8 triples anotats.

Parcials: 17-21, 9-14 (26-35), 23-9 (49-44), 6-10 (55-54).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení aconsegueix una gran victòria a pista del cuer

Partit plàcid per les jugadores d’Eric Blay, que guanyaven per un clar 30-59, a la pista del Bàsquet Teresianes, cuer de la classificació, en un partit que es va disputar al pavelló de Camp Clar. Les taronges, ahir de rosa, van ser clares dominadores d’un partit, que es va començar a trencar a l’inici del segon període, deixant una segona part de tràmit. Després d’aquest resultat, les del Vendrell, presenten un balanç de 2-3, que els hi dona tranquil·litat, per afrontar, els nous reptes. L’encontre va començar igualat, amb poc encert de cara a cistella, amb un Teresianes, més intens, que buscava la primera victòria, 7-8 a manca d’un minut de tancar el primer quart; un triple de Paula Peregrín i tres punts de Paula Rigal, donaven, 7-16, avantatge a les visitants, a la fi del primer parcial. En el segon període, la defensa de les vendrellenques, ofegava l’atac tarragoní, que veia com dos triples, de nou Peregrín i Pérez, sumat al domini sota cistella de Berta Elias, estirava el marcador fins el 10-29; el Teresianes es va refer un xic, per arribar amb un 16-32, a la mitja part. A la represa el joc va decaure i el tercer quart va ser el més fluix, errades per part dels dos conjunts, amb un parcial en tot el període de 4-8, que suposava el 20-40, a l’espera de jugar-se l’últim període, amb un Vendrell, que tenia el partit totalment controlat. Per si no estava prou decidit el matx, un parcial de 2-12, favorable a les visitants, a l’inici d’aquest darrer quart, va posar la diferència, en la trentena, 22-52, sentenciant el marcador de manera definitiva. El proper partit serà davant el Vila-seca, que visitarà Coma-ruga, el dia 6 de Novembre.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (1), Elias (19), Peregrín (13), Pérez (5), Rovira (7), Rigal (6), Pous, Marco, Cabrera (3), Garcia (5) i Casañas. 15/25 tirs lliures, 16 cistelles de dos, 4 triples anotats.

Parcials: 7-16, 9-16 (16-32), 4-8 (20-40). 10-19 (30-59).

Per la seva banda el sènior 2 masculí, que juga a tercera catalana, va tornar a perdre, un partit que tenia dominat, aquesta vegada per 59-62 davant el Morell B, un equip que encara no havia guanyat cap partit. Va ser un matx, dominat pels del

Vendrell, que van veure, com en el darrer quart, el seu rival, amb un parcial de 13-20, capgirava el marcador, a minut i mig del final. Malauradament, els locals, no van poder replicar i se’ls hi va escapar la victòria. Els d’Òscar Quesada, queden amb un balanç de 2-2 a l’espera de visitar, la pista del co-líder Salle Reus.