Victòria per pujar esglaons del Samà masculí

El SAM guanya per 92 a 35 punts contra el Golden Team i es col·loca segon en la classificació i empatat amb el primer.

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SAM) va guanyar contra el Farlawsports Golden Team en el cinquè partit de Primera Catalana. Els jugadors d’Adrià Piñol van superar els visitants i van endur-se els dos punts per 92 a 35 al Pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.

Amb els aficionats contents després d’haver-se’n emportat el derbi del Garraf contra el  Ribes, el pavelló de la ciutat tornava a viure una altra tarda de bàsquet amb el primer equip masculí del Samà en un partit dominat d’inici a fi.

La intensa defensa i la bona actitud en atac per tallar línies i generar accions ofensives van servir als bordeus per treure un bon avantatge des del principi del matx, dominant  així totes les facetes del joc. Els de Piñol van anotar sense cap problema amb un ritme elevat imposat per ells des de la xiulada inicial. En tot moment van saber aturar els seus dos jugadors referència gràcies a una sòlida defensa.

L’entrenador vilanoví veu en aquest enfrontament un bon moment per “fer rotar els seus jugadors i donar-los oportunitats de joc”. A més, “l’aportació dels 12 jugadors va ser total i va reforçar moralment l’equip per les properes cites més complicades”. Amb aquesta victòria, es posicionen segons en la classificació (9 punts, 4 victòries i 1 derrota) empatats amb el primer. El Samà masculí descansa la setmana que ve.

El Samà femení perd per dos punts

El SAF perd per 50 a 52 contra el Prat i trenca la ratxa de tres victòries consecutives a Copa Catalunya.

El passat dissabte, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SAF) va perdre contra el  CB Prat ‘A’ en el cinquè partit de Copa Catalunya. Les jugadores de Rubén Tenor no van superar les visitants i van sortir derrotades per 50 a 52 en el Pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú.

Després de la bona dinàmica d’equip i d’enllaçar tres victòries consecutives en una de les categories que més esforços requereixen, les grades del pavelló vilanoví van tornar a omplir-se per veure un altre partit de les seves jugadores.

En un inici bo, les bordeus van sortir amb una defensa fortificada i dura per no deixar córrer cap pilota per la zona baixa del camp. El bon ritme en contraatac i la velocitat ofensiva van fer que les locals s’allunyessin del marcador amb un 15-5. Un cop arribat fins aquí, les vilanovines van baixar el nivell en atacs i el rival va retallar distàncies en el taulell de punts. Aquest fet va fer que les samistes estiguessin durant set minuts sense anotar a costella. Tot i això, van mantenir la sòlida defensa i el Prat només va poder apropar-se amb un 15-12 en el marcador.

La intensitat es va anar perdent i el conjunt de Tenor van arribar a la mitja part amb 11  punts de diferència. En el tercer quart, les visitants van endurir la defensa i van anar  apropant-se amb accions ràpides de contraatac. Les distàncies entre els dos equips es va  anar retallant i el posicionament tou en defensa per part del Samà va rematar el matx,  conjuntament amb una acció fallida en l’últim segon.

Amb aquesta derrota, el Samà femení es col·loca cinquè en la taula de la classificació de  Copa Catalunya (8 punts, 3 victòries i 2 derrotes) i descansa el cap de setmana. El proper  partit serà contra l’Hospitalet a domicili.