El Ribes femení s'emporta la victòria gràcies a una segona part espectacular

El sènior del CH Ribes guanya al Rubí. Fany Gómez

Handbol 2a Catalana / Jornada 5

CH Ribes A 36 - CE Maristes Rubí 23

Després de dues derrotes consecutives, aquest diumenge passat l’equip masculí dels vermells va unir totes les forces per a canviar la dinàmica i tornar a la lluita per la lliga.

Això semblava quan el conjunt ribetà va començar el partit amb una defensa sòlida i atacs efectius. Fet que va aconseguir que guanyessin de 4 gols al inici del partit, però tot va ser un miratge. Al minut 10, el CH Ribes mostrava alguns errors de llançament, pèrdues de pilota i una defensa que no tenia res a veure amb l’inici del matx. L’equip rival ho va aprofitar, va agafar empenta i va empatar el marcador.

No obstant, els del Garraf es van sobreposar i van aconseguir anar-se’n al descans amb una diferència de 6 gols (17-11) tot i que, amb la sensació de que no s’estava donant el 100% a la pista.

A l’inici de la segona part, la diferència de gols proveïa certa tranquil·litat i els nostres jugadors van prendre consciència i la dinàmica de joc es va fer més forta i efectiva. L’equip rival no va aconseguir posar-se davant del marcador en cap moment i els vermells es van emportar els dos punts tant desitjats que deixa al nostre equip en 6a posició i ens torna a enganxar per la lluita al títol.

Jugadors (gols): Jordi Bermejo, Marc Alonso, Javi Mora (3), Pau Batlle (3), Ivan Moya (3), Iker Martínez (4), Toni López (9), Oscar Fernández (3), Iván Roldán, Pol Fernández, Oriol Bañez (5), Xavier García (1), Víctor Carino (3), Martí Monasterio (2).

La 6a jornada tindrà lloc el primer cap de setmana de Novembre contra el Club Handbol Vilamajor B a casa seva, un partit que els ribetans hauran de guanyar si o si per seguir pujant de posició a la lliga.

Fany Gómez / Handbol Ribes

Lliga Catalana / Grup A  / Jornada 6

Ribes Sènior Femení 35 – Granollers Atlètic 27

Després del mal partit en La Roca de la setmana passada les sènior del Handbol Ribes estaven obligades a millorar el seu joc i no podien permetre's perdre més punts. Tocava enfrontar-se al Granollers Atlètic que ja només pel nom infon respecte i sol ser un rival incòmode.

Màxima igualtat durant tota la primera part. Les locals van mostrar un joc més alegre que la setmana anterior i se'ls notava amb confiança en les seves possibilitats. Les visitants van plantejar un joc ràpid encara que en part imprecís (múltiples pèrdues de pilota). Alternança en el marcador fins al minut 19 quan les del Garraf van aconseguir un lleuger avantatge de dos gols (8-6). Va durar poc l'alegria ribetana ja que amb un parcial de 0-3 les del Vallès li van donar la volta al marcador (8-9 / min. 23). Temps mort del Ribes i nou intercanvi de gols fins a arribar al descans amb el resultat de 12-12.

Hi ha una certa curiositat en l'afició ribetana per saber com va anar la xerrada dels tècnics locals durant el descans ja que les jugadores de Gabi Daza i Miguel Moragas van ser en la segona part un tsunami ofensiu. En poc més d'un minut Laura Roldán va marcar dos gols des del pivot (en total 4 gols). Una molt inspirada Virgínia Jodar li va amargar la tarda a la defensa del Granollers i va marcar en 9 minuts ni més ni menys que 6 gols. Amb les seves fintes i tirs exteriors aconseguia desestabilitzar una vegada i una altra la defensa rival. Les centrals ribetanes Joana Santiago i Cristina Hernández dirigien al seu equip amb una àmplia varietat d'atacs. Fins i tot des del doble pivot es van marcar 3 gols. Partit notable de les extrems Elena Custodio i la Xina Sánchez. En defensa les del Garraf van tornar a ser vulnerables, però per sort la portera Roser González va evitar molts gols amb parades espectaculars. Les ribetanes no deixaven de córrer. Malgrat les envestides contínues, les visitants no estaven disposades a rendir-se i van anar aguantant. En el minut 39 el resultat era 18-18 i no va ser fins al minut 44 que el Ribes va aconseguir una diferència de 3 gols (22-19). Les del Vallès ja no van aconseguir remuntar i sense deixar de trepitjar l'accelerador les locals es van portar al final la victòria per 35-27. Màxima golejadora Anna Hernández amb 9 gols.

Bona forma física del Handbol Ribes que amb el seu joc ràpid va marcar 23 gols en la segona part i va fer gaudir a la graderia. No van baixar el ritme fins al xiulet final. Si aquest equip aconsegueix imposar el seu joc ràpid és difícil de parar, en canvi quan es deixa contagiar per un ritme de joc lent, no se sent còmode i sofreix (com va passar en la Roca).

Triple empat a 8 punts en els primers llocs de la classificació (Sant Vicenç B, Sant Joan Despi B,Handbol Ribes).

Pròxim partit el diumenge, 6 de novembre, 18h, a la pista del St Esteve de Palautordea.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (9), Virginia Jodar (8), Cristina Hernández (1), China Sánchez (4), Elena Custodio (5), Laura Roldán (4), Paula García (0), Anna Gargallo (1), Alba Serrano (2), Judit Olivella (1), Joana Santiago (0), Naiara Aragón (0).

Porteria:  Roser González / Efectivitat: 37%