L’AP Dental Vendrell passa per sobre del Reus Plom i suma un nou triomf

Un sènior femení molt intens en defensa es desfà del Vila-seca

Reus Ploms Salle Negre - AP Dental Vendrell. Eix

Primera victòria de la temporada a domicili dels vendrellencs, en un partit on van ser molts superiors al seu rival, que va acabar cedint, davant l’allau de joc dels visitants. L’AP Dental Vendrell, guanyava per 54-83 a la pista del Reus Ploms Salle Negre, en un duel, que es va començar a decantar durant el segon quart, on la intensitat defensiva i l’encert de cara a cistella dels taronges, no va tenir resposta dels reusencs. Els de Manel Espallargas, encadenen dos triomfs consecutius, què els situen, en la tercera posició de la taula, amb un 4-2 de balanç, i amb bones sensacions, de cara als propers compromisos.

L’encontre començava amb un Reus Ploms molt endollat, que anotava en cada atac, set punts consecutius del local Carlos Cano, els donava un 15-7, als 4 minuts de joc; un triple de Joan Marín despertava als taronges, que després d’un 17-10, clavaven un espectacular parcial de 0-14, amb Joan Solé i Pol Blasi, fent-se fer forts a la zona, que capgirava 17-24, el marcador, al final del primer quart. A l’inici del segon període, els del Vendrell, van seguir amb la mateixa tònica, intensitat defensiva, domini del rebot i ràpides transicions, parcial de 0-11, que disparaven el resultat fins el 17-35, a l’equador d’aquest segon quart. Dos triples del reusenc Marc Beltrán, van reduir l’avantatge dels visitants, 23-35, encara, què al descans, els del Baix Penedès, dominaven 25-41, còmodament.

Després del pas pels vestidors, els del Vendrell, van seguir amb el mateix ritme de joc i no van permetre cap reacció dels de Reus, que es veien superats per l’encert rival. Un tercer quart, que deixava un parcial de 10-23, que sentenciava, 35-64, el partit, a manca del darrer període. Uns últims deu minuts, de tràmit, on els locals, van retallar la diferència, 52-72 a quatre minuts del final, encara, què els taronges, van acabar el matx, amb una nova exhibició, parcial de 2-11 final, per deixar el definitiu 54-83, final. Resultat que donarà confiança a l’equip, de cara al proper partit, on els vendrellencs tornaràn a jugar fora de Coma-ruga, en aquest cas a la pista del Valls B, un rival complicat, que porta quatre victòries consecutives, serà, doncs, un nou repte pels taronges.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (10), Marín (13), Joan Solé (18), Harster (3), Garcia (6), De Dios, Nieto, Ian Solé (6), Vázquez (4), Molina (2), Hernández (14) i Arrabal (7). 16/23 tirs lliures, 29 cistelles de dos punts i 3 triples anotats.

Parcials: 17-24, 8-17 (25-41), 10-23 (35-64), 19-19 (54-83).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell Femení supera al Vila-seca des de la defensa

Segona victòria consecutiva de l’AB Vendrell Femení, per 53-39 davant el Vila-seca, un equip que venia en una bona dinàmica de resultats i que les taronges, van saber superar des de la defensa, que va donar confiança, per resoldre un partit molt treballat. Les vendrellenques, després d’aquest resultat, se situen amb un balanç de 3-3, en la cinquena posició a la taula.

L’encontre es va iniciar amb domini de les visitants, que van agafar la iniciativa, 6-9 en els primers sis minuts, d’un partit que començava travat; uns bons minuts de Paula Garcia, anotaria 17 punts al final del partit, propiciarien un parcial de 10-2, a favor de les locals, que capgiraven 16-11, el resultat al final del primer quart. En el segon període, es va fer més evident el domini de les d’Eric Blay, la intensitat defensiva de les locals, collava l’atac del Vila-seca, que només podia anotar 4 punts en tot el segon quart, per contra, les taronges, ho aprofitaven, per agafar distància en el marcador, després del parcial de 13-4, que suposava el 29-15 del descans.

A la represa, les visitants van pujar la intensitat del ritme, i el partit es va igualar, encara què les del Vendrell, seguien amb la iniciativa al lluminós, Paula Garcia feia l’únic triple del partit, que deixava el 34-21 a l’equador d’aquest tercer quart; les del Tarragonès, però, s’aferraven al partit, malgrat el mal percentatge en el llançament, degut a la sòlida defensa del Vendrell. Amb el 42-30, s’arribava al final del tercer període. En el darrer quart, novament, la defensa de les taronges, va ser determinant, les visitants, encallades en la producció, anotarien tres punts, en els primers sis minuts d’aquest últim període, què serien definitius, davant un Vendrell, que aprofitava, la superioritat dintre la zona, per tancar el resultat, 50-33, a manca de tres minuts. En un dia, on les tiradores taronges no van estar encertades, la defensa, va ser el camí cap al triomf. Una victòria, què servirà per donar moral a l’equip, a l’espera de rebre, el proper diumenge, la visita del TGN Bàsquet B, un conjunt , el tarragoní, que encara no coneix la victòria.

Pel vendrell van jugar: Cifuentes (7), Elias (2), Peregrín (6), Pérez (2), Martínez (3), Rigal (4), Pous (3), Marco (1), Cabrera (1), Garcia (17), Casañas (3) i Rovira (4). 14/26 tirs lliures, 18 cistelles de dos, 1 triple anotat.

Parcials: 16-11, 13-4 (29-15), 13-15 (42-30), 11-9 (53-39).

El sènior 2 masculí, perdia, novament en els darrers minuts, aquesta vegada per 55-48 davant la Salle Reus, un equip que es manté invicte i colidera la classificació. Va ser un partit molt igualat i de caire defensiu, que els joves jugadors taronges van saber competir, davant un conjunt més veterà. A manca de dos minuts pel final, el resultat era de 50-48, però, un triple anotat pels locals, no va tenir resposta visitant, i va acabar de decantar, la victòria a favor dels de Reus. Els d’Òscar Quesada queden amb un balanç de 2-3 , a l’espera de visitar, al Manyanet Reus, el proper diumenge.