Equipaments

Sant Pere de Ribes estrenarà un nou parc de street workout i cal·listènia al passeig de Circumval·lació

Es tracta d’un dels espais destinat al jovent que practica aquest esport urbà en un entorn natural i saludable

Sant Pere de Ribes estrenarà un nou parc de street workout i cal·listènia al passeig de Circumval·lació. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes estrenarà un nou parc de street workout i cal·listènia al passeig de Circumval·lació. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està acabant les obres del nou parc de street workout  i cal·listènia situat al passeig de Circumval·lació de Ribes i que s’estrenarà properament. L’actuació consisteix en la millora d’aquest espai públic mitjançant la instal·lació d’elements i barres per a la pràctica de l’esport urbà i adequar-lo, en aquest cas, per a la gent jove aficionada o que hi tingui interès. Juntament amb el que es troba a les pistes de Sant Agustí de les Roquetes, ja són dos els parcs d’aquest tipus que disposa el municipi.

El street workout és una recent modalitat esportiva i moviment socioesportiu a l’alça que es basa en l’entrenament en parcs i instal·lacions de barres a l’aire lliure i que promou la llibertat esportiva. A igual que la cal·listènia consta d’un conjunt d’exercicis musculars per desenvolupar l'agilitat, la força física i la flexibilitat, entre d’altres finalitats.

El regidor d’Esports de Ribes, Josep Moya, ha explicat que l’objectiu és que,  juntament amb l’àrea de salut i exercici per a la gent gran i el skate park també ubicats al mateix passeig de Circumval·lació, es promogui la pràctica de l’esport en un entorn natural i saludable. El regidor ha destacat que s’ha treballat amb un grup de joves aficionats a aquesta pràctica a l’hora d’instal·lar aquest parc, “tenint en compte les seves inquietuds i necessitats per millorar aquests espais del municipi”.

De fet, darrera d’instal·lacions com aquesta hi ha tot un moviment socioesportiu que gira entorn a la pràctica de l’esport urbà i dels exercicis físics al carrer, sense necessitat d’anar a un gimnàs, en llibertat, utilitzant els espais públics, i que permet al jovent trobar-se per fer esport i relacionar-se. A més, aquest tipus d’espais, com el que també es va instal·lar a les pistes de Sant Agustí, a les Roquetes, ajuden a proporcionar bons hàbits i enriqueix el creixement i els valors de molts joves. Per això, des de l’ajuntament es vol continuar donant suport a tot el que faci referència a la seva pràctica i afavoreixi el jovent.


Instal·lació dels elements

Els treballs que s’han dut a terme al nou parc de cal·listènia han consistit en reparacions puntuals; la instal·lació d’una tanca; el piconatge de l’esplanada; l’estesa de sorra, i la instal·lació de les estructures de cal·listènia, combinant plataformes de salts, barres i paral·leles baixes. El projecte ha tingut un pressupost de 31.626,14 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local