Malgrat la victòria de les ribetanes per 12 gols no va ser un partit fàcil

Les Franqueses - Ribes Sènior Femení. Ramón Stockli

Lliga Catalana - Grup A - Jornada 11

Les Franqueses 23 - Ribes Sènior Femení 35

Fins a la meitat de la segona part les locals van plantar cara i les del Garraf van haver de jugar molt concentrades per a emportar-se els dos punts.

Inici igualat amb molts errors i tirs fallats per totes dues parts. Les Franqueses aguantava bé el ritme imposat pel Ribes i es va arribar al minut 12 amb un 5-5 en el marcador. A poc a poc la qualitat de les jugadores ribetanes es va fer valer i les visitants van aconseguir un lleuger avantatge (6-9 en el min. 16). Molt de protagonisme en la primera part per a la ribetana la China Sánchez que va tirar fins a 12 vegades a porta, però amb un encert per sota de l'habitual ja que només va marcar 5 gols. Temps mort de Les Franqueses en el minut 21 amb el resultat parcial de 8 -12. Una defensa ribetana molt compacta dificultava molt la finalització de les jugades de les del Vallès (a destacar la bona actuació de Laura Roldán). Les locals van tornar a escurçar distàncies en el marcador i amb 12-14 (min. 27) va ser el torn del Ribes de demanar temps mort. Parcial de 0-2 en els últims minuts per a arribar al descans amb el resultat de 12-16. Es va controlar molt bé a la jugadora més perillosa dels Franqueses, Andrea Rubio, que en el partit de la primera volta havia marcat 13 gols; aquesta vegada només va marcar 4.

Bon començament en la segona part de les del Garraf que van ampliar el seu avantatge a 13-19 en el minut 36. La central ribetana Cristina Hernández va fer un partit molt complet i amb els seus 7 gols i múltiples assistències va aconseguir desestabilitzar una vegada i una altra la defensa 6-0 de Les Franqueses. Les locals no es van rendir i van aprofitar una exclusió per part del Ribes per a ficar-se en el partit (18-20 en el min. 41). Temps mort del Ribes per a ajustar alguns detalls i tornar a prendre avantatge (22-28 en el min. 51). En el tram final es van veure els millors moments de les ribetanes Virginia Jodar i Elena Custodio que amb contraatacs letals van decantar definitivament el resultat a favor del Ribes.

Nivell espectacular de les porteres visitants Roser González i Francesca Aguilar que amb un total 20 parades van arribar a desesperar a l'atac local.

Amb aquesta victòria i mancant tres jornades el Ribes s'assegura matemàticament la participació en la fase pel títol.

Pròxim partit el dissabte, 17 de desembre, 19h, a casa contra La Roca B.

Per part del Ribes van jugar (gols): Anna Hernández (7), Virginia Jodar (5), Cristina Hernández (7), Elena Custodio (5), China Sánchez (6), Alba Serrano (0), Joana Santiago (1), Patricia Lucas (0), Laura Roldan (2), Paula García (2), Alba Cabus (0)

Porteria: Roser González / Efectivitat: 39%, Francesca Aguilar / Efectivitat: 55%