L’AP Dental Vendrell enceta l’any amb una victòria de mèrit davant el Reus Deportiu

El sènior femení trenca la dinàmica positiva a la pista del Pallejà

AP Dental Vendrell - Reus Deportiu. Eix

Victòria de molt mèrit dels vendrellencs, què, superaven per 60-47 al Reus Deportiu, en el que era el primer partit de l’any. Un partit què es presentava complicat, pels taronges, per les baixes dels germans Solé, que continúen recuperant-se de les seves lesions i els canvis que ha tingut la plantilla del Vendrell, durant, aquest període nadalenc. Pau Hernández i Lluís de Dios han deixat l’equip i els han substituit, els juniors Eric Rosell i Alejandro Ibáñez, que van tenir uns grans minuts de joc, davant l’equip reusenc. Els de Manel Espallargas, van saber patir, davant un conjunt més experimentat i recolzats en una gran defensa, i l’encert des del triple, van poder lligar un triomf, què, els serveix , per situar-se cinquens a la taula, amb un balanç de 7-4. L’encontre començava igualat, després d’un triple d’Ivan Garcia, gran partit el seu, què, situava el 9-8, cinc punts consecutius, del visitant, Ernesto Orellana, posaven el 9-13, que contestaven, els locals, amb tres triples consecutius, de Garcia i dos de Carlos Harster, per clavar un parcial d’11-2, que tancava, el primer quart, amb un 20-15 al lluminós.

El segon període, però, va ser totalment diferent, pels del Baix Penedès, que no van trobar l’encert que havien tingut durant el primer quart, les pèrdues de pilota i la precipitació van ser una constant i els de Reus, ho van aprofitar, per capgirar el resultat 24-27, al descans, després, que, els vendrellencs només anotessin quatre punts en aquests segons deu minuts, amb un parcial de 4-12, què, donava avantatge als visitants. A la represa, els locals, van fer un recital de joc, van ser els millors minuts d’un Vendrell, què, va passar per sobre del seu rival. La intensitat defensiva, que ofegava l’atac dels reusencs i l’encert ofensiu, amb uns grans Álvaro Vázquez i Pol Blasi, que dominaven la zona, recolzats per la feina de tots els seus companys, què van estar a un gran nivell, amb ràpides transicions, van dinamitar el marcador, després, d’aquest tercer quart, que deixava un parcial de 22-8, que suposava el 46-35, a manca del període definitiu. Un darrer quart, on el Reus Deportiu, ho va intentar, però, la solidesa defensiva dels taronges i primer un triple de Jordi Nieto, 49-37 i després, dos més, de Joan Marín i Ivan Garcia, quan els vistants més apretaven, deixaven un 55-40, a quatre minuts del final, què, sentenciava el resultat.

El proper diumenge, els del Vendrell, es desplaçaràn fins a Tarragona, per visitar, la pista de l’AD Torreforta B, penúltim classificat, on intentaran sumar un nou, resultat positiu.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (10), Marín (7), Nieto (4), Ian Solé (4), Vázquez (10), Harster (11), Garcia (12), Arrabal (2), Ibáñez, Rosell i Molina. 6/11 tirs lliures, 15 cistelles de dos punts, 8 triples convertits.

Parcials: 20-15, 4-12 (24-27), 22-8 (46-35), 14-12 (60-47).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení trenca la bona ratxa perdent a Pallejà

Derrota del sènior femení, en el primer partit de l’any, pel resultat de 53-40, a la pista del Pallejà. Era un duel, entre dos equips, amb dinàmiques guanyadores i que es jugaven la tercera posició a la classificació, al final, les locals, es van fer amb el triomf, trencant la ratxa de cinc victòries consecutives,què portaven les taronges. En un partit, on les d’Eric Blay, no van deixar de lluitar, malgrat anar a remolc del seu rival, que va sentenciar el matx, amb un parcial de 12-2 final.

Després, d’aquest resultat, les del Vendrell, queden en cinquena posició, amb un balanç de 6-4 a la taula. El partit començava amb un Pallejà molt endollat, quatre triples anotats, tres de Joana Soto, feien, que, les visitants, anessin a remolc des dels primers minuts, en un primer quart, que es tancava, amb un 17-8, al marcador. En el segon període, el joc es va travar i l’anotació de les locals es va ressentir, un triple de la visitant Andrea Cabrera, acostava, 21-16, al seu equip, a manca de sis minuts pel descans; però, cap dels dos equips, va ser capaç d’anotar una cistella en joc fins a la mitja part, només tres tirs lliures, de les del Baix Llobregat, que posaven el 24-16, al descans. El tercer quart, va estar molt igualat i amb un constant intercanvi de cistelles, res a veure amb el període anterior, dos triples de les locals, estiraven, 33-22, el marcador. Un triple de la vendrellenca, Natàlia Cifuentes, tornava, 34-29, al partit a les taronges, què, després. d’un tercer període, igualat, parcial de 15-15, veien, com marxaven amb un 39-31, en contra, al darrer quart. Un últim període, on les del Vendrell, hi van creure i van lluitar per la victòria, amb una gran defensa, què, va deixar al Pallejà, en dos punts anotats, en els primers quatre minuts d’aquest quart, que les servia per retallar el resultat fins el 41-38, a cinc minuts del final. Però, quan més a prop estaven les taronges, van tenir diversos atacs per igualar el marcador, un triple, va esperonar a les locals, que van acabar el partit, amb un demolidor parcial de 12-2, que va enterrar qualsevol opció de triomf, de les del Vendrell.

El proper diumenge, les taronges tenen un repte per davant, doncs, visitarà, Coma-ruga, el Xamba, el líder, que només ha perdut un partit en el que portem de temporada, en el que serà, un derbi penedesenc.

Pel Vendrell van jugar: Pous (2), Garcia, Elias (10), Casañas (3), Rovira (4), Rigal (7), Cifuentes (8), Cabrera (3), Gutiérrez (2) i Peregrín (1). 8/18 tirs lliures, 13 cistelles de dos punts, 2 triples convertits.

Parcials: 17-8, 7-8 ( 24-16), 15-15 (39-31), 14-9 (53-40).

El sènior 2 masculí, perdia a la pròrroga, per 67-68 davant el Reus Deportiu B,en un partit molt igualat, que els vendrellencs van tenir a tocar. Després d’una primera part igualada, 31-31 al descans, els visitants van agafar avantatge, però, un gran darrer quart dels taronges, els va permetre arribar a l’última acció del partit amb un 60-57 favorable. En la darrera possessió, els de Reus, van clavar un triple a taulell, que

enviava el partit a la pròrroga. Al temps extra, els visitants, es van emportar, la victòria, davant , un conjunt taronja, molt cansat, que no tenia canvis, però, que ho va lluitar fins al final. Els del Vendrell, són desens a la taula , amb un 4-7 de balanç, en aquesta tercera catalana, a l’espera de visitar el proper dissabte, la pista de l’Amposta.