Partit de tràmit de l’equip femení a Granollers

Handbol Ribes A. Fany Gómez

Handbol 2a Catalana / Jornada 12

Handbol Sant Cugat C 31 - Handbol Ribes A 28

El CH Ribes Sènior A es va presentar a la pista de Sant Cugat amb ganes de guanyar el primer partit de l’any i el matx va començar a favor de l’equip visitant. Els vermells van exhibir una dinàmica de joc bastant positiva durant els primers minuts, sobretot per la seva defensa compacte i tenaç. L’equip local mostrava dificultats per traspassar la barrera dels vermells. Durant gairebé tota la primera part els del Garraf tenien el partit a les seves mans i el marcador a favor (+1, +2). Va ser al minut 14 que van arribar a posar-se +4, però a causa de pèrdues de pilota i la baixada d’intensitat general, l’Handbol Sant Cugat C es va enganxar al partit. A partir del minut 21 van començar les dificultats per mantenir el marcador i la primera part va acabar amb una remuntada per part dels locals amb diferència d’un gol (15-14).

Els ànims i l’actitud dels jugadors del CH Ribes van patir una davallada durant el transcurs de la segona part. La represa del partit es posava  cada vegada més difícil. Tot i que els visitants van seguir defensant amb consistència, es van manifestar molts errors de llançament i de passis en atac. Els locals van aprofitar les oportunitats i van continuar sumant al marcador fins arribar a posar-se +5 (19-14). Els vermells no van anotar cap gol durant els primers 3 minuts. Després d’un temps mort demanat per l’entrenador ribetà, semblava que els jugadors veurien la llum. Van  començar a robar pilotes i a efectuar bons llançaments i contraatacs. L’equip roig i negre es va aproximar al marcador i va obtenir la remuntada al minut 17 de la segona part (20-21). Eufòria a grada i la banqueta ribetana. La explosió d’alegria va ser malauradament de curta  durada perquè el Sant Cugat no va baixar el ritme de joc. Molts nervis en l'equip visitant i intercanvi de gols al marcador. Es va arribar al final del matx amb la diferència de +1 a favor dels locals. Els ribetans ho van intentar tot però finalment el partit se'ls va anar de les mans i el resultat final va quedar en un 31-28.

Jugadors (gols): Jordi Bermejo, Eric Lubiano, Javi Mora (1), Pau Batlle, Ivan Moya (5), Toni López (7), Oscar Fernández, Ivan Roldán (1), Pol Fernández (4), Pere Noguero (7), Oriol Bañez (3), Martí Monasterio, Francesc Mata.

Següent cap de setmana per descansar i reflexionar. Som-hi Ribes!

Fany Gómez / Handbol Ribes

Lliga Catalana - Grup A - Jornada 13

KH-7 BM Granollers Atlétic 30 - Ribes Sènior Femení 31

El dissabte, 14 de gener, es va jugar en el Pavelló Olímpic de Granollers (Palau d'Esports) la penúltima jornada de la primera fase. Ni el Granollers Atlètic ni el Handbol Ribes es jugaven res de cara a la classificació. Les locals ja estaven condemnades a jugar la fase de permanència i les visitants ja eren matemàticament primeres de grup. Malgrat això, els dos equips es van prendre el partit seriosament i van oferir bons moments d'handbol.

Les del Garraf van portar en general el pes del partit i van anar manant en el marcador durant la major part del matx. Al minut 10 les visitants guanyaven 3 – 4, en el minut 20 el resultat era de 6 – 9 i es va acabar la primera part amb la màxima diferència a favor dels ribetanes  (12 – 16). Els tècnics del Ribes van aprofitar el partit per a assajar sistemes de joc menys habituals i fer moltes rotacions. A destacar la bona actuació de la portera ribetana Francesca Aguilar amb un 43% d'efectivitat.

En la segona part la defensa visitant feia aigües pels extrems i en el minut 40 les locals van aconseguir empatar (19 – 19). El Ribes va tornar a trepitjar l'accelerador (26 – 29 al minut 55) i al final va aconseguir emportar-se el partit amb una certa solvència encara que amb un resultat ajustat (30 – 31).

En el Ribes va fer el seu debut en partit oficial Kamila Rolón, jugadora de la selecció absoluta de Paraguai. La veterana lateral de 28 anys, procedent del Cerro Porteño estarà en el Ribes fins a final de temporada. La jugadora té una àmplia experiència internacional i ha participat en dos mundials.

Kamila es va sentir còmoda en la pista i li va posar molt de ritme al partit. Es va entendre molt bé amb la resta de companyes, sobretot amb les altres primeres línies. Va ser la màxima golejadora del partit amb 11 gols.

Pròxim partit (últim de la primera fase) el dissabte, 21 de gener, 20.30h, a Ribes contra el St Esteve de Palautordera.

Per part del Ribes van jugar (gols): Kamila Rolón (11), Anna Hernández (6), Virginia Jodar (2), Cristina Hernández (1), Naiara Aragón (1), Alba Serrano (2), Joana Santiago (0), Patricia Lucas (1), Laura Roldán (2), Anna Pinar (0), Anna Gargallo (2), Judit Olivella (3).

Porteria: Francesca Aguilar / Efectivitat: 43%, Roser González / Efectivitat: 25%