L'AB Vendrell femení supera al Xamba amb un triple final per emportar-se el derbi

AB Vendrell Femení - Xamba Vilafranca. Eix

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AP Dental Vendrell es desperta en el darrer quart per guanyar a la pista de l’ADT B.

Un triple convertit per Júlia Pous,a manca de dos segons per acabar el partit, va donar, la victòria, a l’AB Vendrell Femení, per 48-47, en el derbi penedesenc, davant el Xamba de Vilafranca del Penedès. Va ser un partit trepidant, on les visitants, què arribaven líders, a l’enfrontament, amb només una derrota en deu partits, van portar la iniciativa en tot moment, davant un conjunt vendrellenc, que no es va rendir mai, fent la goma, durant molts minuts, i què, va fer una gran segona part, per, acabar capgirant, el resultat, en l’únic avantatge local, en l’última jugada del partit. Després d’aquest gran resultat, què, omplirà de confiança les d’Eric Blay, les taronges, tanquen la primera volta de la competició, amb un balanç de 7-4, instal·lades en la cinquena posició de la classificació, d’aquest grup 1 , de la segona catalana femenina. L’encontre ha començat amb domini de les vilafranquines, què, amb un 0-7 de parcial, en els primers quatre minuts, han agafat la iniciativa; un triple d’Andrea Cabrera, han estat els primers punts de les locals, que han vist, com el Xamba, després d’un triple de Sara Rovira, posava un 3-12, al marcador, als sis minuts, en un primer quart, on les visitants, han estat superiors, amb un ritme anotador, que les del Vendrell, no podien aturar, i que deixava, un 11-22, al final del primer període.

En el segon quart es van canviar els papers, les vendrellenques, van sortir, molt més intenses, en defensa, deixant al seu rival, sis minuts sense anotar cap punt, per contra, dos triples, de la protagonista del partit, Júlia Pous, donava un parcial de 10-0, a les locals, que les acostava fins el 21-22. Les de Vilafranca, però, van reaccionar, provocant faltes, què, els hi donaven tirs lliures, i amb un triple final de Jin Calaf, segellaven, un parcial de 2-10, què, posava, un 23-32, al descans. Un nou triple de la visitant, Rovira, situava el 23-37, a l’inici del tercer període, què, complicava el partit; però, aquest Vendrell, no es rendeix mai, tirant de defensa, i amb dos triples de Mariona Rovira i Pous, van clavar un parcial de 12-1, què, les tornava al partit, 35-38, abans, del 35-41, després de tres tirs lliures, de les de l’Alt Penedès, amb el qual es tancava aquest tercer quart.

L’últim període va ser trepidant i molt emocionant, amb els dos conjunts lluitant per la victòria, amb parcials per cada equip, primer un 35-43 pel Xamba, contestat, per les del Baix Penedès, amb un 6-0, que posava el 41-43, a cinc minuts de la fi. Triple de Rovira per les visitants, 41-46, contestat per, quatre punts de Pous, 45-46, ja en el darrer minut, on les xambistes, anotaven un tir liure de quatre intents, per posar el 45-47, a manca de 12 segons pel final. En l’últim atac vendrellenc, després d’un temps mort, demanat per Eric Blay, Júlia Pous, li donava el triomf al seu equip, després de convertir un triple, què, capgirava el resultat, 48-47, a falta de dos segons, per la botzina final. En la darrera acció a la desesperada, les visitants no van poder veure cistella i la victòria es va quedar a Coma-ruga. Resultat què donarà moral i confiança, a l’equip, de cara a una segona volta, què, començarà, el proper diumenge, un altre cop a Coma-ruga, amb la vista del Bàsquet Llor, rival directe, tenen el mateix balanç, de les taronges.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (5), Cifuentes (11), Cabrera (3), Garcia (2), Peregrín, Pous (18), Gutiérrez, Elias (2), Casañas i Rovira (7). 9/15 tirs lliures, 9 cistelles de dos, 7 triples convertits.

Parcials: 11-22, 12-10 (23-32), 12-9 (35-41), 13-6 (48-47).

SEGONA CATALANA

L'AP Dental Vendrell fa un partit pràctic per guanyar a la pista del cuer

Victòria de l’AP Dental Vendrell, en el darrer partit de la primera volta, a la pista de l’AD Torreforta B, cuer de la classificació, per un resultat de 44-60, en un matx, què, no es va decantar, a favor dels vendrellencs, fins ben entrat, el darrer període, després d’una major intensitat defensiva dels taronges, que va deixar sense resposta al seu rival. Els de Manel Espallargas, tanquen la primera volta, amb una meritoria quarta posició, després de tots els entrebancs patits, per l’equip, com les lesions i la reestructuració de la plantilla, amb un balanç de 8-4, el mateix que tenen el Balaguer, tercer i el Cambrils, cinquè. El partit, jugat diumenge, al migdia, al pavelló de Riu Clar, va començar fred, com l’ambient i travat, amb un Vendrell, apàtic, què, encadenava imprecisions, davant un ADT, què, de la mà del seu jugador Jordi Bosi, mantenia, el resultat igualat, 11-12, al final del primer quart. L’entrada a pista de Jordi Nieto i del júnior, Alejandro Ibáñez, a l’inici del segon període, va activar el joc dels visitants, 15-19, a sis minuts del descans; encara, què, les pèrdues de pilota, donaven, vida a un Torreforta, amb pocs arguments, però, què, es mantenia a prop dels taronges 21-24. Un parcial final, de 5-0 pels locals, va capgirar el resultat, 26-24, a l’equador de l’encontre, després, d’una primera part, pobre, on cap dels dos equips, va ser capaç d’anotar un triple. A la represa, els locals estiraven el resultat fins el 30-24, moment, en què, arribaven els dos primers triples dels vendrellencs, d’Ivan Garcia i Carlos Harster, que servien per igualar el resultat, en un final de tercer quart, d’intercanvi de cistelles entre dos conjunts, que, posaven el 37-39, a manca del període definitiu.

Uns últims deu minuts, on la presència, d’Èric Rosell dins la zona i Ian Solé, a l’exterior, van donar la iniciativa als taronges, 39-43, davant un conjunt del barri de Torreforta, què no es rendia, anotant l’únic triple que farien en tot el partit, 42-43, contestat, ràpidament per un altre d’ Ian Solé, què, donava pas a un parcial de 0-6, que posava el 42-49, a manca de cinc minuts pel final. Després i amb el 44-49, una cistella d’Ivan Garcia, més una falta antiesportiva, assenyalada als locals, va provocar, un seguit de protestes, què, van acabar amb quatre tècniques pels de l’ADT, què, veien com, Garcia, anotava 6/7 tirs lliures, que decantaven, el resultat amb el 44-57, a poc més de dos minuts d’acabar l’enfrontament. Partit on els visitants, van sortir poc intensos i van haver de treballar-se la victòria, a la pista d’un cuer, que sempre va creure en el triomf, al final, la intensitat defensiva de l’últim quart, va permetre sumar un nou triomf, que serveix, per mantenir-se a la zona alta de la taula.

Dissabte, desplaçament fins a Tortosa, per visitar la pista del Cantaires, en el primer partit de la segona volta de la competició.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (5), Marín (6), Harster (7), Vázquez (2), Garcia (18), Nieto (2), Ian Solé (8), Arrabal (4), Ibáñez (4) i Rosell (4). 15/27 tirs lliures, 18 cistelles de dos, 3 triples anotats.

Parcials: 11-12, 15-12 (26-24), 11-15 (37-39), 7-21 (44-60).

El sènior B masculí, tenia un doble enfrontament aquest cap de setmana, dissabte visitava la pista de l’Amposta, on perdia, per 66-54, davant, un equip, més experimentat, malgrat, que, els taronges, van estar dins el partit, fins a l’inici de l’últim període. Diumenge, els d’Ignasi Morales, jugaven el partit aplaçat de la jornada 4, a la pista del Bellvei, en el que era el derbi comarcal de la categoria, davant un equip, farcit d’ex-jugadors vendrellencs. El matx, va estar molt igualat durant la primera part, arribant-se al descans amb un 30-26, favorable als locals. L’encontre es va trencar en el tercer període, després, d’un parcial d’11-30, favorable als del Vendrell, que van fer uns grans minuts de bàsquet, amb un Oriol Molina, pletòric, en l’últim quart, els de Bellvei, es van acostar, en el marcador, però, no van poder capgirar, la dinàmica, ni el resultat, que va ser favorable als visitants. Els taronges, acaben la primera volta, en setena posició, amb un 5-8 de balanç, a l’espera de visitar, dissabte, la pista del Montblanc.