El sènior femení AKO del Nou Bàsquet Vilanova supera a un Castellví de la Marca molt assertiu

Sènior femení AKO del Nou Bàsquet Vilanova - Castellví de la Marca. Eix

Partit de coratge i perseverança, que es van trobar en un primer quart amb molt poc encert de cara a cistella i amb errades en la defensa col·lectiva, que van millorar a mesura que passaven el minuts i les va ajudar a poder ajustar el partit.

El domini en el rebot ofensiu per part de les visitants va permetre agafar les primeres avantatges en el marcador afegint un gran encert de cara a cistella des de la zona. Sent un parcial de 0-6 en la represa del segon quart, que li donaven les primeres diferències en el marcador a les noies de la Múnia, davant d'un Vilanova que fins al minut 6 del mateix període no trobava encert a cistella i igualar el marcador abans d'arribar al descans.

A la tornada del pas pels vestuaris, la dinàmica ofensiva de les noies del Vilanova canvia completament, juntament amb una pressió individual a la pilota que possibilitava recuperacions de pilota i a la vegada construint contraatacs. Un parcial de 16-7 en el tercer quart capgirava el marcador a favor de les locals, on s'arribava amb un 32-28 en els darrers deu minuts de partit.

En el quart període estava tot per resoldre encara i va aparèixer l'encert des de la línia de tir lliure de l'equip visitant que les feia estar en el partit. Per altra banda, les noies del Vilanova, amb totes les adversitats amb les quals afrontaven el matx van començar a aparèixer els seus símptomes. Fatiga, jugadores amb faltes... així i tot van treure forces per aguantar i van trobar l'encert a cistella amb dos triples en els darrers minuts per agafar una mínima avantatge. Així i tot, les de la Múnia van reaccionar i van forçar una pròrroga apoteòsica.

Els primers cinc minuts extres es va veure reflectit una continuació dels primers 40 minuts del partit, amb alternances de cistelles. I en els posteriors cinc minuts extres, les locals van sortir amb tromba. Van continuar marcant un ritme defensiu molt alt i va aparèixer l'encert des de fora de la zona. En aquest moment, amb un avantatge de deu punts, les vilanovines van poder jugar amb més comoditat els darrers instants del partit.

Victòria de mèrit que es queda a Vilanova per acabar una primera volta on hi ha hagut molt d'aprenentatge. La setmana vinent es desplacen a Sant Cugat, en un altre partit que es preveu intens per les noies de Joan Aragón.

Esmentar un altre debut aquest cap de setmana d'una jugadora de la casa, del júnior del club, Júlia Rivas, que ens va ajudar amb uns minuts brillants a pista.

FITXA TÈCNICA

CNB Vilanova - AKO 63 (10+6+16+9+6+16): Aina Pérez (2), Inge Eslava (2), Ariadna Hernández (19), Marta Ferrater (-), Carla Díez (-), Aina Capdet (4), Cesca Garcia (9), Xènia Garcia (8), Júlia Garcia (11), Clara Olatz (8), Júlia Rivas (-)

BF Castellví de la Marca 52 (13+8+7+13+6+5): Maria Mas (2), Laura Pérez (3), Júlia Pujol (8), Aida Porta (14), María Vallès (11), Mariona Oliva (-), Karen Lizeth (4), Ariadna Morató (3), Estefania Leonor Salazar (7)

Parcials: 10-13, 16-21 -descanso- 32-28, 41-41, 47-47, 63-52 (final)