L’AP Dental Vendrell fa una gran primera part què li facilita el triomf a Tortosa

AP Dental Vendrell - Cantaires Tortosa. Eix

SEGONA CATALANA

Victòria de l’AP Dental Vendrell, per 75-81, a la pista del Cantaires Tortosa, en el què era el primer partit de la segona volta de la competició. La tercera victòria consecutiva, va arribar, després, d’un gran primer temps, dels taronges, que van fer uns primers vint minuts, memorables, què, els va deixar, un avantatge, de 29 punts, a l’inici del tercer quart, després, quan semblava que el partit estava decidit, la relaxació visitant i la reacció dels locals, van fer què, el resultat, s'ajustés, a les acaballes de l’encontre, tot i què, els vendrellencs, van poder lligar un gran resultat. Després d’aquest resultat, els de Manel Espallargas, presenten un balanç de 9-4, el mateix que té el Balaguer, proper rival dels taronges a Coma-ruga, en un partit que decidirà la tercera plaça de la classificació. La nota positiva del partit, va ser la tornada a les pistes, després de la seva lesió, del vendrellenc Jordi Solé.

L’encontre va començar, amb un ritme anotador molt alt, el primer triple local, el va contestar, el vendrellenc Ian Solé, en uns primers minuts, de domini del Vendrell, què, recolzats en una gran defensa i en un gran encert ofensiu, sempre buscant la millor opció en atac, van dominar, després, de dos triples consecutius d’Ivan Garcia,què, posaven el 8-17, als 4’ de joc; aquest inici, va donar confiança, als del Baix Penedès, que, van seguir amb un ritme anotador molt alt, superant la defensa dels tortosins, què, veien, com els punts de Joan Marín i un triple final de Jordi Solé, deixaven, el 17-28, amb el qual, es tancava, aquest primer quart. En el segon període, es va fer més evident, el domini dels taronges, la defensa, ofegava l’atac local, en canvi, els vendrellencs, veien cistella amb molta facilitat, ràpides transicions i tirs alliberats, amb el jove Alejandro Ibáñez i Jordi Nieto, sumant-se a la causa, en un segon quart, què, deixava un parcial de 9-22, què, posava, un contundent, 26-50, al descans.

Dos triples, de nou, d’Ivan Garcia, posaven, la màxima diferència, 29-58, pels visitants, a l’inici del tercer període,què, semblava, definitiva. Però res més lluny de la realitat, a partir d’aquí, els taronges es van relaxar, conscients de l’avantatge en el marcador i el Cantaires, mostrant un major encert en atac i mossegant en defensa, va clavar un parcial de 21-8, en set minuts, què, retallava, considerablement, 50-66, el resultat, a manca del quart definitiu. Uns darrers deu minuts, que començaven amb un triple d’Ibáñez, posant el 50-69, però, el base local, Wilmer Jonas Luna, va revolucionar el partit, anotant onze punts, pràcticament consecutius, sumat, als dos triples, de Monteso i Pruñonosa, què, tancaven un parcial de 17-4, què, els acostava fins un perillós, 67-73, a quatre minuts del final, amb un Tortosa, que, creia amb la remuntada. Però, quan pitjor estaven les coses pels visitants, quatre tirs lliures, dels locals, els posaven amb un 73-77 a 1.21 del final, va aparèixer, la defensa, del Vendrell, què, només va deixar fer dos punts més, al seu rival fins al final, en canvi, el 4/6, en tirs lliures, dels taronges, en l’últim minut, els hi va donar, una victòria, treballada i patida fins al final, malgrat, la superioritat, que, van mostrar, els vendrellencs, durant la primera part. El proper compromís, serà, dissabte, a

Coma-ruga, davant el Balaguer, en un matx, què, decidirà, la tercera plaça a la classificació.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (10), Ian Solé (12), Harster (4), Vázquez (6), Garcia (18), Marín (10), Nieto (4), Arrabal (4), Ibáñez (6) i Jordi Solé (7). 7/15 tirs lliures, 22 cistelles de dos punts, 10 triples anotats.

Parcials: 17-28, 9-22 (26-50), 24-16 (50-66), 25-15 (75-81).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení supera al bàsquet Llor i segueix sumant victòries

Davant el Bàsquet Llor, l’AB Vendrell femení, va sumar la setena victòria, en els darrers vuit partits, en una ratxa positiva, que, no es recorda, a la capital del Baix Penedès, en aquesta exigent categoria, que, es, la segona catalana femenina. Les taronges, van superar, per 53-45, a l’equip de Sant Boi de Llobregat, rival directe, a la classificació, després, d’una exhibició defensiva, que, no va deixar, jugar còmode al seu rival, en atac, els vuit triples convertits per les d’Eric Blay, van acabar per decantar un partit, on, les locals, sempre van portar la iniciativa. Després d’aquest partit, què, era el primer de la segona volta de la competició, les del Vendrell, queden, en una provisional segona posició, el Xamba té un partit menys, amb un balanç, de 8-4, que, obre, nous objectius, de cara, als propers compromisos. L’encontre va començar igualat, i amb els dos equips, més activats en tasques defensives, que, no pas,en les ofensives, així doncs, als set minuts de joc, el marcador era un pobre 8-6; en el tram final del primer quart, però, tres triples consecutius de les locals, dos d’Andrea Cabrera i un altre de Júlia Pous, els donaven, un 17-11, al final del primer parcial. El domini dins la zona de Berta Elias, a l’inici del segon període, mantenia l’avantatge de les locals, fins, què, el Llor, va trobar uns minuts d’inspiració ofensiva, anotant tres triples consecutius, dos de Neus Sevilla i un de Mireia Mondejar, què, els hi donaven, 23-24, l’únic avantatge, en tot el partit. Fins al descans, la defensa de les vendrellenques, què, va deixar sense anotar durant tres minuts a les visitants i un triple, de Natàlia Cifuentes, capgiraven, 28-24, l’electrònic, a l’equador, del matx.

El tercer període va ser el més vistós per l’espectador, amb un constant intercanvi de cistelles, Pous, anotava un triple a l’inici d’aquesta segona part, què posava el 33-24, les de Sant Boi, responien amb un parcial de 2-8, què, les tornava a acostar, 35-32, en uns minuts de molta igualtat. Cabrera convertia una cistella de tres punts, què, suposava, el 46-40, amb el qual s’arribava, al final d’aquest intens tercer quart, què, deixava un parcial global de 18-16. El darrer període va ser tot el contrari què el quart anterior, les defenses van manar sobre els respectius atacs, en uns primers minuts de període, travats i amb moltes pèrdues, per ambdós conjunts; el parcial en els primers cinc minuts, era un mínim 1-2, que deixava clar, que els atacs estaven negats de cara a cistella. Va ser

Júlia Pous amb un triple, què, va desencallar a les del Vendrell, que obrien un forat important, 50-42, a quatre minuts de la fi. Després, l’ agressivitat defensiva de les vendrellenques, el Llor, va fer només 5 punts, en tot l’últim quart, i tres tirs lliures de Cabrera, van acabar de confirmar, una nova victòria de les taronges. Dissabte, desplaçament a la difícil pista del Castellbisbal, un altre rival directe, a la classificació, on l’equip, buscarà, un altre resultat positiu.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (8), Elias (10), Peregrín (4), Pérez, Casañas (2), Rigal (2), Pous (13), Cabrera (12), Garcia, Gutiérrez i Rovira (2). 7/14 tirs lliures, 11 cistelles de dos punts, 8 triples anotats.

Parcials: 17-11, 11-13 (28-24), 18-16 (46-40), 7-5 (53-45).

El sènior 2 masculí, perdia per 89-73 a la pista del Montblanc, tercer classificat, en un partit, on els taronges, van aguantar durant el primer quart, 18-17, però, un parcial de 23-13, al segon període, va començar a decantar el partit, a favor dels locals, 41-30 , al descans. A l’inici del tercer quart, el Montblanc va fer un altre estrabada al marcador, posant-se amb un 58-37, què, els vendrellencs, ja no van poder remuntar. Amb un balanç de 5-9, els taronges queden a la part mitja-baixa de la taula, esperant, sumar una victòria, en el partit del proper dissabte, davant el penúltim classificat, El Carme Bàsquet, que, visitarà Coma-ruga.