L’AP Dental Vendrell supera al Balaguer i se situa segon a la taula

AP Dental Vendrell - CB Balaguer. Eix

SEGONA CATALANA

Segueix la dinàmica positiva dels vendrellencs, aquest passat dissabte, superaven, al pavelló de Coma-ruga, per 58-51, al conjunt del Balaguer, rival directe a la classificació i un dels equips més potents del grup. Partit molt complet dels de Manel Espallargas, què, es van recolzar, en un gran treball defensiu, van deixar en només 51 punts anotats, al millor atac, de la lliga, per sumar la quarta victòria consecutiva, què els consolida, a la part alta de la taula, malgrat, no poder superar, el bàsquet average, del partit de la primera volta, que, era de +14 pels visitants. Amb un balanç de 10-4, els taronges, aprofiten la derrota de l’Alpicat B a la pista del Cambrils, per atrapar-los, en la segona plaça de la classificació, tot i què són tercers per la diferència de punts general, i aspiren, a lluitar per les posicions de privilegi, en aquesta segona volta, el dia que tornava a les pistes, Joan Solé, després de la seva lesió. El matx començava, amb un Balaguer, què, agafava la iniciativa, davant un Vendrell, erràtic, un triple del visitant Adrià Zaragozi, posava el 6-11, als 7’ de joc; quatre tirs lliures dels locals i un triple de Joan Marín, capgiraven, 13-11, el marcador, a l’arribar al final del primer quart. El segon període va estar marcat per les errades, pèrdues de pilota i decisions equivocades, per part dels dos equips, que veien com les respectives defenses, superaven els atacs, un pobre 2-4 de parcial, deixaven els primers sis minuts. Dos triples consecutius, del jugador visitant Eduard Bernat, posaven amb un 16-21, pels de la Noguera, que van veure, com la defensa local i la superioritat dins la zona, en els darrers tres minuts d’aquest quart, de Jordi Solé i Álvaro Vázquez, deixaven un 26-23, a l’arribar al descans.

A la represa, es van veure els millors minuts dels taronges, recolzats en una gran defensa, el domini del rebot, va donar segones opcions i ràpides transicions, que deixaven un parcial de 16-8, amb triples de Harster i Marín, què, significaven, el 42-31, a quatre minuts de tancar aquest tercer període; el Balaguer, però, va pujar la intensitat defensiva i va retallar, 44-36, el lluminós, a manca dels darrers deu minuts. Dos triples anotats pels vendrellencs, Alejandro Ibáñez i Joan Marín, a l’inici de l’últim quart, igualaven l’average del partit d’anada, 50-36 i encarrilaven la victòria, amb un conjunt local, que, s’exhibia defensivament, davant uns visitants, que suaven cada cistella què convertien. Així, doncs, s’encarava el tram final del partit, amb un Vendrell, conscient què, el triomf no s’escapava i disposat a revertir l’average, 56-42 a minut i mig de la fi; però, tres triples, consecutius dels lleidatans, dos de Zaragozi i un altre de Moreno, deixaven sense opcions d’average als locals, què, certificaven el triomf, amb el definitiu 58-51 final.

Victòria de prestigi davant un gran rival, què, confirma la bona dinàmica del conjunt del Baix Penedès, a l’espera de visitar, el proper dissabte, la pista del Vallfogona, en un altre, llarg desplaçament.

Pel Vendrell van jugar: Marín (13), Harster (3), Vázquez (3), Garcia (6), Jordi Solé (13), Joan Solé (6), Nieto (2), Ian Solé (8), Arrabal (1), Ibáñez (3), Molina i Rosell. 13/23 tirs lliures, 15 cistelles de dos, 5 triples anotats.

Parcials: 13-11, 13-12 (26-23), 18-13 (44-36), 14-15 (58-51).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení ho lluita fins al final però cedeix a Castellbisbal

Derrota de l’AB Vendrell femení, a la pista del Castellbisbal, rival directe, pel resultat de 53-48, què, trenca la dinàmica positiva, que portaven les taronges. Va ser un encontre on les d’Eric Blay van anar a remolc del seu rival, però, mai li van perdre la cara al partit i de fet, van arribar, als darrers dos minuts, amb opcions de victòria, al final, però, l’encert de les locals, en el tram final i un arbitratge, què, va collar-les en excès, les va condemnar a la derrota. Després dels resultats de la jornada, les taronges estan situades a la tercera plaça, amb un 8-5 de balanç, tot i què, el Xamba, amb millor balanç i quart, té un partit pendent. L’encontre començava amb un Castellbisbal dominador, què, amb una defensa molt activa, clavava un parcial de 10-1 de sortida, als 7’ de joc; l’encert de Paula Rigal dins la zona, tancava un primer quart, que, acabava, amb un 14-7, al lluminós. Les del Vendrell, van sortir amb un altre cara al segon període, la intensitat defensiva, què, provocava pèrdues en les locals i el domini dins la zona, amb Rigal i Garcia, dominant, va donar, un 3-10 de parcial, què, igualava 17-17, el marcador. Les vallesanes, però, van respondre, amb un 8-0, aprofitant els tirs lliures de què van disposar, per tornar la diferència, 28-19, al seu favor.

Al descans, s’arribava amb un 29-22, què, reflectia, el que havia passat durant aquesta primera part. A la represa, va continuar el domini de les locals, amb un conjunt taronja que anava a remolc, tot i què, en aquest quart, el joc va ser més viu i l’intercanvi de cistelles, va ser constant; a manca de dos minuts, per acabar aquest tercer període i amb un 36-28, les del Baix Penedès, van tenir uns moments d’encert, culminats per un triple d’Andrea Cabrera, què, les donava un 2-9 de parcial, què, ajustava 38-37, el resultat, tres tirs lliures del Castellbisbal, tancaven, 41-37 aquesta tercer quart. S’entrava en els últims deu minuts, amb un Vendrell, disposat a lluitar per la victòria, en un darrer període, molt intens, on la defensa visitant, va ser castigada amb nombroses faltes, què donaven segones opcions a les locals, encara, què, les taronges, es refeien, de cada estrabada del Castellbisbal. Primer del 45-37, amb un triple de Mariona Rovira i una cistella de Natàlia Cifuentes, 45-43, després, un triples de Júila Pous, posava el 47-46, fins la cistella de Berta Elias, què, empatava 48-48, el resultat, a manca de dos minuts del final. En aquests dos minuts, les vendrellenques, no van poder anotar cap punt i les locals, amb un 5-0, final, van emportar-se la victòria, tot i què, van salvar el bàsquet average, pel +14 que portaven de Coma-ruga.

Difícil compromís, el que tenen les taronges, el proper diumenge,doncs, visitarà Coma-ruga, el líder invicte Sant Just, un equip, que, encara no coneix la derrota en els 13 partits disputats i què, es el principal candidat a l’ascens de categoria.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (8), Elias (6), Pérez (2), Casañas (1), Rovira (5), Rigal (13), Pous (3), Cabrera (3), Garcia (7), Gutiérrez i Peregrín .13/20 tirs lliures, 13 cistelles de dos punts, 3 triples anotats.

Parcials: 14-7, 15-15 (29-22), 12-15 (41-37), 12-11 (53-48).

El sènior 2 masculí, es va refer de les darreres derrotes, amb un triomf convincent per 77-46, davant El Carme Bàsquet, en un partit dominat, en tot moment pels vendrellencs. Durant el primer quart, els taronges van agafar la iniciativa 16-9, però, va ser en el segon període, quan, els d’Ignasi Morales, van encarrilar el partit amb un parcial de 22-12, què deixava un 38-21 al descans. El tercer quart va estar més igualat, però, el 27-11, de l’últim període, va acbar de sentenciar, una victòria plàcida dels vendrellencs. El proper dissabte visitaran la pista del Vila-seca.