Handbol

L’equip ribetà s’emporta 2 punts importants per tancar la primera volta

Victòria del femení del CH Ribes que lidera la classificació juntament amb el Palautordera

Victòria del sènior masculí del CH Ribes. Fany Gómez

Handbol 2a Catalana / Jornada 15

Handbol Berga 30 - Handbol Ribes A 33

El Sènior Masculí A de l’Handbol Ribes es presentava a la pista de Berga amb una actitud molt positiva després d'haver guanyat en la jornada anterior.

Durant l’escalfament dels dos equips, la graderia de l’Handbol Berga es va omplir de l'afició local i després va començar un partit espectacular.

Els jugadors ribetans van iniciar el joc amb força i energia davant de l’equip del Berguedà. Van exposar una millor dinàmica en àmbits generals, però a causa d’algunes pilotes perdudes i passis erronis, l’Handbol Berga es va mantenir per davant del marcador amb una diferència màxima de 4 gols. Tot i així, els vermells van continuar insistint i mostrant un conjunt de joc efectiu, amb jugades i defenses on s’observava la compenetració de l’equip, un punt molt favorable per a aconseguir la victòria. Els roig i negres van anar apropant-se al marcador i el final de la primera part va concloure amb un resultat de 14-13.

En la represa del partit els nostres jugadors van continuar esforçant-se per remuntar i seguir resistint a la pressió dels jugadors rivals i dels crits i les impertinències de la grada local.

En aquesta meitat de joc és on es va veure reflectida la pinya que formen els jugadors vermells. Gràcies a la defensa fèrria (5-1), el joc coral i els magnífics llançaments de Toni i Pol als darrers minuts, els visitants van aconseguir sumar gols al marcador i posar-se per davant. Els locals van intentar superar l’electrònic, però aquesta vegada, les aturades del nostre porter Èric no els va permetre avançar.
Tot funcionava a la perfecció. Els jugadors i el porter del CH Ribes anaven amb el mateix ritme efectiu i amb la mateixa sintonia. El partit es tornava un plaer per als ulls de la grada dels del Garraf, però el que va ser encara més espectacular, van ser els últims segons del partit, finiquitats amb un fly de lateral-lateral i una parada espectacular a l’últim segon de l’Èric que ens van il·luminar amb un resultat de 30-33. Una victòria molt merescuda pels ribetans, ben lluitada i ben aconseguida.

Jugadors (gols): Jordi Bermejo, Eric Lubiano, Javi Mora (2), Pau Batlle, Ivan Moya (3), Toni López (8), Oscar Fernández (2), Ivan Roldán (1), Pol Fernández (6), Pere Noguero (5), Oriol Bañez (3), Martí Monasterio (1), Víctor Rubio (1), Roger Reverter (1).

Propera jornada i inici de la segona volta contra el Club Handbol Cambrils, el dissabte 11 de febrer a les 20:00. Som-hi Ribes!

Fany Gómez / Handbol Ribes

Lliga Catalana - Fase pel títol - Jornada 1

Akaimoto Coope St Boi 28 - Ribes Sènior Femení 34

Inici de la fase pel títol amb un partit intens el diumenge al matí en el Pavelló Pau Gasol de St Boi. Les jugadores de tots dos equips eren conscients que era fonamental començar aquesta segona fase amb una victòria i ho van donar tot sobre la pista.

Les locals van sortir molt concentrades, van marcar el ritme del partit i de seguida es van posar amb un avantatge de 3 – 0 (min . 3). Les visitants no aconseguien reaccionar. La portera del St Boi estava inspirada i bloquejava els llançaments ribetans. La defensa visitant estava desajustada i feia aigües sobretot pels extrems. Es va arribar al minut 9 amb el resultat de 6 – 3. A poc a poc les jugadores de Gabi Daza i Miguel Moragas es van despertar de la seva letargia i van augmentar el ritme. Els atacs van començar a ser més ràpids i més precisos. Va començar la remuntada que va culminar amb un 10 – 10 en el minut 17. L'atac de les del Garraf havia millorat molt, però la defensa 5 – 1 seguia sense funcionar i l'equip local no perdonava les ocasions. Així es va arribar amb un ajustat 16 – 17 al descans. El St Boi que és un equip relativament poc golejador (24,5 gols de mitjana per partit) havia marcat 16 gols en 30 minuts, una dada que no deixava en bon lloc a la defensa visitant.

Canvi de sistema defensiu a 6 – 0 a l'inici de la segona part. Bona decisió dels tècnics ribetans que va donar els seus fruits. Les del Baix Llobregat xocaven contra un mur ribetà compacte i quan l'aconseguien franquejar es trobaven amb la portera Roser González que va millorar de manera significativa la seva efectivitat en la segona part. En atac el Ribes corria més que el seu rival i així es va arribar al minut 38 amb un 18 – 22 en el marcador. Temps mort de l'equip local que va aprofitar el Ribes per a tornar a la defensa 5 – 1 que aquest cop sí que va funcionar. Amb les de la Coope cada vegada més cansades la diferència va anar creixent. El 21 – 28 en el minut 50 va ser un avantatge ja decisiu i el Ribes va controlar el partit fins al resultat final de 28 – 34.

Amb aquest resultat el Ribes lidera la classificació juntament amb el Palautordera. Les del Montseny seran el pròxim rival de les ribetanes en un partit que promet ser espectacular. El matx es jugarà el diumenge, 12 de febrer, 20.30h, en el Pavelló Municipal de Sant Pere de Ribes.

Per part del Ribes van jugar (gols): Kamila Rolón (6), Anna Hernández (9), Virginia Jodar (4), Cristina Hernández (5), Naiara Aragón (1), Alba Serrano (0), Joana Santiago (1), Patricia Lucas (1), Laura Roldán (0), China Sánchez (3), Anna Gargallo (3), Judit Olivella (1).

Porteria:  Roser González / Efectivitat: 38% i Laia Pascual