L’AP Dental Vendrell no s’adapta a la pista del Vallfogona i acaba perdent

L'AB Vendrell femení ho intenta però no pot aturar a l'invicte Sant Just

AP Dental Vendrell - Vallfogona. Eix

SEGONA CATALANA

L’AP Dental Vendrell va trencar la ratxa de quatre victòries consecutives que portava, al perdre per 62-58, a la pista del Vallfogona. Els vendrellencs, no es van saber adaptar, a la pista de joc, de ciment, què relliscava, amb uns taulells què es movien després de cada llançament a cistella i amb un ambient molt fred, factors que van condicionar el joc dels visitants, davant un Vallfogona molt motivat, què, s’està jugant mantenir la categoria. Els taronges, què, arribaven empatats a la segona posició, van anar sempre a remolc del seu rival, i malgrat tenir, una reacció en l’últim quart, no van poder evitar la derrota. Després d’aquest resultat, els de Manel Espallargas, queden amb un 10-5 de balanç, a la quarta plaça de la classificació, empatats amb el Balaguer, que, es tercer. L’anècdota del partit, va ser que els visitants, van tenir que jugar amb la samarreta girada, al coincidir amb els mateixos colors que els locals i deixar-se les samarretes de reserva al Vendrell. L’encontre va començar amb un alt ritme d’anotació, en uns primers minuts, d’un intercanvi total de cistelles, Carlos Harster anotava un triple pels visitants, 10-11, què, era replicat per dos de seguits del seu rival, què, posava el 18-13 a dos minuts de tancar el primer quart; un parcial de 0-7, amb Joan Marín sumant des de dins la zona, tornaven, 18-20 l’avantatge als del Baix Penedès, però, un triple final, del local Gerard Prat, un malson per la defensa taronja, va fer 25 punts, deixava el 21-20, amb el qual s’arribava al final del primer període.

En el segon quart, les defenses es van imposar més sobre els respectius atacs, un nou triple del Vallfogona, de Prat novament, estirava el lluminós fins el 27-20, el rebot ofensiu, donava segones opcions als vendrellencs,què, s’acostaven fins el 28-27, però, a manca de tres minuts per arribar al descans, els de la Noguera, van marcar un parcial de 8-3, què, suposava el 36-30, a l’equador del partit. A la represa, els de Vallfogona de Balaguer, es van posar amb un 41-31, fruit de la intensitat en el seu joc, tres triples consecutius dels visitants, dos de Jordi Solé i un de Joan Marín, van possibilitar, què,es mantinguessin dins del partit, 46-40, davant l’encert dels locals, què, tancarien aquest tercer quart, amb un triple, que, els donava, la màxima diferència 53-42, a manca del període definitiu.

Un últim quart, on els del Vendrell, van jugar els seus millors minuts, amb una defensa molt més intensa, que va aturar, quatre punts en sis minuts, l’atac local, i sota la direcció d’un gran Jordi Nieto, què amb un triple seu i un altre de Marín, ajustava, parcial de 4-11, 57-53, el marcador, a quatre minuts de la fi, què, feia somiar, amb la remuntada. Però, un triple de Prat, pels lleidatans, va frenar en sec, la reacció dels visitants, que van quedar molt tocats, 60-53, a dos del final, malgrat intentar-ho, amb dos tirs lliures d’Oriol Molina i un triple d’Ivan Garcia , els taronges, no van poder revertir la situació i la victòria es va quedar pels de casa. Ara, la competició s’atura pel carnestoltes, el proper partit serà un duel de la part alta, doncs l’Alpicat B, segon classificat, visitarà, Coma-ruga, el proper 26 de Febrer.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (7), Ian Solé (4), Harster (3), Garcia (3), Jordi Solé (11), Marín (11), Nieto (7), Molina (7), Arrabal (5), Ibáñez i Rosell. 8/9 tirs lliures, 13 tirs de dos punts, 8 triples anotats.

Parcials: 21-20, 15-10 (36-30), 17-12 (53-42), 9-16 (62-58).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení, no va poder aturar, el líder invicte Sant Just, un equip, que, porta catorze victòries consecutives i encara no coneix la derrota, en el que, portem de temporada, i va directe, cap a l’ascens a primera catalana. Les taronges van perdre pel resultat de 45-66, en un encontre, que van competir fins al descans, on van arribar dins del partit, gràcies en part, a una gran Júila Pous, però, en el tercer període, el Sant Just, va posar una marxa més, i va començar a trencar el resultat, la diferència en els tirs lliures, 6/9 per les locals i 13/35 per les visitants, va ser un altre factor per entendre el resultat final. Les d’Eric Blay, es mantenen a la tercera posició, de manera provisional, amb un balanç de 8-6, doncs, Xamba i Castellbisbal, amb millor balanç, tenen partits pendents per disputar. El matx es va iniciar amb un Vendrell molt actiu, que situava un 4-0, al primer minut de joc, però, les visitants, no volien sorpreses i van començar a mostrar la seva superioritat, amb una defensa pressionant, a tota la pista, van deixar, set minuts sense anotar a les taronges, que veien, com un parcial de 0-10, les situava, a remolc, amb el 4-10, a dos minuts de tancar el primer període. La millora defensiva de les vendrellenques, en aquest tram final, va minimitzar, el domini, 7-11, de les de Sant Just Desvern, a la fi, del primer parcial. L’inici del segon quart, va estar dominat per les del Baix Llobregat, dos triples i la intensitat al darrere, deixaven sense resposta a un Vendrell, que no podia aturar l’allau de joc del seu rival, i que veia, com la diferència s’ampliava fins un 9-22, que amenaçava amb trencar el partit, amb només quatre minuts jugats del segon acte. Però, va ser en aquest moment, quan va aparèixer la figura de Júlia Pous, anotant, quatre triples, pràcticament consecutius, que donaven a les locals, un parcial de 14-5, què, les acostava fins el 23-27, del descans i les omplia de moral i confiança de cara a la segona part.

Un tercer període, que es va començar a decantar el resultat, favorable a un Sant Just, que va fer de la seva defensa, un fortí, amb un conjunt taronja, que suava cada cistella, per contra, les visitants, anotaven tres triples i aprofitant les pèrdues locals, muntaven ràpides transicions, què, les donaven un parcial global en aquest tercer quart de 8-19, què, les deixava en franquicia, per guanyar el partit, amb el 31-46, a manca dels darrers deu minuts. Un últim període, on la maquinària defensiva de les visitants, va continuar, deixant, sense anotar a les taronges, els primers cinc minuts d’aquest darrer quart, les locals, encaixaven un parcial de 0-10, què, posava un definitiu 31-56; fins al final, les del

Vendrell, es van refer, trobant l’encert que no havien trobat en tota la segona part i encaixant una derrota molt digna, davant un equip, què, no es d’aquesta categoria. Ara, cal centrar-se, en el que queda de lliga, per acabar una temporada que seria un èxit. El proper partit, serà, d’aquí dues setmanes, la competició s’atura pel carnaval, quan les taronges, visitin la pista del Calafell, en el que serà el derbi comarcal de la categoria i on les vendrellenques, es volen treure l’espina de la derrota de la primera volta, davant les calafellenques.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Cifuentes (3), Cabrera (2), Pérez (4), Rovira (6), Pous (17), Garcia, Gutiérrez, Elias (8) i Casañas (3). 6/9 tirs lliures, 12 cistelles de dos punts, 5 triples anotats.

Parcials: 7-11, 16-16 (23-27), 8-19 (31-46), 14-20 (45-66).

El sènior 2 masculí va ajornar el partit què tenia a la pista del Vila-seca. El proper partit serà el derbi comarcal davant el Bellvei.