Victòria per evitar els descens

CN Poble Nou - RC Sitges. Jaume Andreu

CN Poble Nou 27 - RC Sitges 28
Divisió Honor B Espanyola

El primer equip sènior masculí del RC Sitges s'enfrontava a un rival directe en la lluita per evitar les dues darreres posicions a la classificació que suposen el descens directe a Divisió Honor Catalana. El partit amb el CN Poble Nou era crucial, ja que abans del match els barcelonins avantatjaven amb 1 punt a la classificació als sitgetans.

Des del primer minut el vent que bufava a la Mar Bella (Barcelona) fou protagonista, però tot i tenir-lo en contra el Sitges agafar la iniciativa amb un bon joc a la mà i contundent en defensa, però sobretot (a diferència d'anteriors temporades) aprofitant les arribades a prop de marca contrària per anotar punts. Primer amb un cop de càstig d'Hugo Pablo i després una marca del capità José Gala, que feien justícia al bon inici dels del Garraf (0 a 8).

Els locals, conscients de la importància del partit, i aprofitant un major físic, trencaren la defensa del Sitges per anotar la seva primera marca transformada (7 a 8), i continuaren pressionant tancant als de la Blanca Subur al seu camp fins a anotar un cop de càstig que capgirava el marcador, 10 a 8. Partit totalment igualat, en molts aspectes, però el Sitges va ser capaç de definir millor les seves oportunitats i així primer amb una jugada de davantera culminada per Arnau Ojeda i amb un assaig mitjançant la línia de tres quarts en la darrera acció de la primera meitat, Max Griera anotava una nova marca, que obrien escletxa en el marcador, 13 - 22 al descans.

El match semblava controlat, però ben aviat es va començar a torçar. El barcelonins sortiren per totes i als nostres nois els va falta un major control de l'oval i serenitat en les decisions. En sols 7 minuts, 2 cops de càstig en contra apropaven als rivals en el marcador 19 a 22. Petita reacció dels sitgetans per aturar l'embranzida local i en una de les poques jugades ben trenades del segon període s'aconseguia un cop favorable transformat novament per Hugo Pablo, 19 a 25. L'equip del Sitges lluitava amb tot, però no obtenia un joc fluït i tampoc recuperar pilotes en defensa, el domini del partit era del Poble Nou i així arribaren una marca no transformada i un cop de càstig en contra a 6 minuts final que remuntaven el marcador favorablement als locals 27 a 25.

Molt en joc, molts nervis i molta emoció en molt poc temps. Cada possessió era un tresor per a cada equip uns esperant el final i els visitants una oportunitat que va arriba a 1 minut del final quan en una melee l'àrbitre donà un cop de càstig favorable al Sitges, això prou lluny i, per tant, gens fàcil. Hugo Pablo va enlairar el xut, ara si que el vent va ajudar, banderins enlaire dels liniers i 3 punts determinants en el resultat i esperem en el campionat, 27 a 28 favorable al Sitges. El partit no havia acabat i el Poble Nou va tenir la seva opció amb la darrera pilota, que no va aprofitar. Final i victòria que permet al Sitges escapar per primera vegada en tot el campionat de les 2 darreres places a la classificació i per tant de les places de descens directe.

Són necessàries més victòries per evitar el descens i una bona oportunitat serà aquest diumenge a les 13:00hs al Nou Santa Bàrbara on els sitgetans rebran la visita de El Toro mallorquí, on esperem els nostres jugadors trobin el màxim suport de la seva afició.