L’AP Dental Vendrell supera l’Alpicat i el referma en la part alta de la taula

L’AB Vendrell femení s'emporta el derbi davant el Calafell després d'una exhibició defensiva

AP Dental Vendrell - Alpicat . Eix

Victòria de l’AP Dental Vendrell al fortí de Coma-ruga, on només un equip ha pogut guanyar, davant l’Alpicat B, què, arribava segon a la classificació i què després d’aquest resultat, els taronges, l’atrapen a la taula. Un Vendrell que guanyava per 70-58, després, d’un partit molt treballat, on la solidesa defensiva i l’encert en els moments, on més va apretar el rival, li van donar el triomf, malgrat no poder recuperar el bàsquet average, del partit d’anada, en una darrera jugada molt polémica. La nota negativa de l’encontre, va ser la lesió al genoll del jugador visitant Enric Marín, que va ser retirat del pavelló, en una ambulància, i que li desitgem una ràpida recuperació. Després, dels resultats de la jornada, amb la derrota del Balaguer a la pista del Secà, els de Manel Espallargas, se situen amb un balanç d’11-5, tercers a la classificació, amb el mateix balanç que el rival d’aquesta jornada, l’Alpicat B, segon, per millor bàsquet average.

El matx començava amb dos triples dels locals, Joan Marín i Jordi Solé, donaven la iniciativa als seus, encara, què, els visitants contestaven amb ràpides transicions, en un primer quart, d’intercanvi de cistelles i joc elèctric, que es tancava amb un 17-16, al lluminós. En el segon període, és quan els taronges, van jugar, el seu millor bàsquet, després del 19-19, dos triples de Jordi Nieto i un altre de Joan Marín, donaven un parcial de 9-2, què, estirava el marcador fins el 28-21, a l’equador d’aquest segon quart; després, la intensitat defensiva, amb un Alpicat, què, suava cada cistella i el domini del rebot, van mantenir la iniciativa, 40-33, dels vendrellencs, a l’arribar al descans. Després del pas pels vestidors, els del Baix Penedès, van sortir disposats a trencar el partit, parcial de 9-1, amb triple inclòs d’Ivan Garcia, que deixava un 49-34, què, encarrilava el resultat i superava l’average particular, doncs, els lleidatans, tenien un +14 del partit de la primera volta. Els del Segrià,però, van canviar a una defensa zonal, què, va aturar per complet la producció dels del Vendrell, una defensa tancada, que va tallar la ràpida circulació dels locals, sumat a dos triples del visitant Gabriel Sastre que, els acostava, després, d’un parcial de 2-11, al 51-45, amb el qual, es tancava aquest tercer quart.

Els últims deu minuts, van ser frenétics, amb un conjunt taronja, que va tornar a trobar l’encert, que havia perdut, en el tram final del tercer període, primer des de la defensa, parcial de 7-4, en els primers cinc minuts, del darrer acte, 58-49 i després, des del triple; un de Nieto, assegurava la victòria i donava l’oportunitat de lluitar per l’average, 61-49 a quatre minuts de la fi. S’entrava en el darrer minut amb un 64-51 al lluminós, triple de l’Alpicat, 64-54 i va ser llavors, quan el base local, Ivan Garcia, anotava dos triples consecutius, l’últim a 2,8 segons del final, que donava, el triomf i l’average, amb el 70-55. En la darrera acció d’atac dels visitants, el jugador Sastre, convertia un triple, clarament fora de temps, què, els àrbitres, el donaven com a bo, malgrat les protestes dels taronges, què, assegurava l’average a favor dels d’Alpicat. Gran triomf dels vendrellencs, que diumenge tindràn un desplaçament complicat, a la pista del cinquè classificat, un Cambrils, què es mostra molt solvent a la seva pista i què,està a un triomf dels del Vendrell.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (3), Marín (18), Ian Solé (4), Garcia (13), Jordi Solé (15), Joan Solé (8), Nieto (9), Arrabal i Ibáñez. 14/18 tirs lliures, 13 cistelles de dos, 10 triples convertits.

Parcials: 17-16, 23-17 (40-33), 11-12 (51-45), 19-13 (70-58).

SEGONA CATALANA FEMENINA

Les taronges es van treure l’espina de la derrota de la primera volta, derrotant al Calafell, al pavelló Jaume Vilamajó, de Segur de Calafell, en el que era el derbi comarcal de la segona catalana femenina. L’AB Vendrell femení, recolzat en una gran defensa, que va deixar al seu rival, en 37 punts anotats i l’encert en els triples de Júlia Pous, en el tram final, van ser factors determinants, perquè, les d’Eric Blay, s’emportessin el derbi, per 37-48, recuperant, també, el bàsquet average, què era de nou punts favorable a les calafellenques, després del partit de la primera volta. Quan queden nou jornades per acabar la competició, les del Vendrell, se situen quartes, amb un balanç de 9-6, mentre , que el Calafell, amb un 6-8 de balanç, està situat a la setena plaça. Amb un pavelló ple de gom a gom, començava el derbi, amb un conjunt visitant, què, tenia les baixes d’Andrea Pérez i Paula Peregrín, en un primer quart, on s’imposaven les defenses i el joc era travat, dos cistelles finals de les vendrellenques, els donaven un 10-13, al final del primer parcial.

L’inici del segon període va ser favorable al Calafell, l’encert de Meritxell Torruella i un triple de la ex-taronja Maria Usón, els hi donaven un parcial de 8-0, que capgirava 18-13, l’electrònic; un nou triple de la referent local, Torruella, mantenia l'avantatge, 23-18, a tres minuts d’arribar al descans, moment, en què, dos triples de les visitants, Natàlia Cifuentes i Andrea Cabrera, trancaven la defensa local i els hi donaven, a les del Vendrell, un parcial de 0-8, que les deixava, amb un 23-26, favorable a l’equador de l’enfrontament. A la represa, les taronges van continuar portant la iniciativa, la pressió defensiva, comportava atacs travats en les locals, que malgrat això, es mantenien dins del partit, 27-31, a quatre minuts de tancar-se , aquest tercer període. Novament els triples, de Mariona Rovira i Paula Rigal, van permetre, ampliar l’avantatge a les del Vendrell, que marxaven, amb un 31-39, a manca de disputar-se els darrers deu minuts. Un últim quart, que va estar ple d’errades, amb un conjunt vendrellenc, que va patir un col·lapse ofensiu total, precipitació, abús del triple i pèrdues de pilota,van ser una constant, per les visitants, que van estar els primers sis minuts d’aquest període sense anotar cap punt, sort en van tenir de la defensa, doncs el Calafell,només va poder marcar un 4-0 de parcial, en aquests minuts, que les acostaven al 35-39, a punt d’entrar en els quatre darrers minuts. Però, quan semblava que l’encontre, es decidiria de forma ajustada, un 2+1 de Berta Elias i dos triples, un des de nou metres de Júlia Pous, van dinamitar el resultat, amb el 35-48, a falta de dos minuts per la botzina final. En dos minuts frenétics d’aquest últim quart, les taronges , en van tenir prou, per apuntar-se la victòria en el derbi. El proper partit per les del Vendrell, serà diumenge vinent quan rebin a Coma-ruga, l’equip del Bàsquet Teresianes, cuer, que encara no coneix la victòria després de catorze partits. Per la seva banda el Calafell, visitarà la pista del TGN Bàsquet B.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (7), Cabrera (6), Garcia (4), Elias (6), Rovira (7), Rigal (5), Pous (13), Gutiérrez i Casañas. 4/14 tirs lliures, 10 cistelles de dos punts, 8 triples anotats.

Parcials: 10-13, 13-13 (23-26), 8-13 (31-39), 6-9 (37-48).

El sènior 2 masculí, derrotava per 58-52, al Bellvei, en el que era el derbi comarcal d’aquest grup de la tercera catalana. Va ser un partit molt igualat durant la primera part, 32-30 al descans, però, un parcial de 12-3, durant el tercer quart, amb una gran defensa local, va començar a decantar el resultat. Malgrat què, els visitants es van arribar a posar per davant 50-52, a minut i mig de la fi, els taronges, van saber reaccionar per emportar-se la victòria. A la taula, els del Vendrell, estan situats a la vuitena posició, amb un 7-9 de balanç. El proper compromís, serà el dia 11 de març, quan rebin la visita de la Salle Reus.