Rugbi

Partidàs de l'equip sènior masculí del RC Sitges

Es van imposar 19 a 12 a El Toro mallorquí, equip situat a la meitat de la classificació

RC Sitges - El Toro Mallorca . Jaume Andreu

RC Sitges 19 - El Toro Mallorca 12
Divisió Honor B Espanyola

Els balears sortiren a demostrar la seva teòrica superioritat i amb uns fantàstics 10 minuts de joc visitant dominaren als sitgetans, que cal valorar la seva bona defensa per evitar la marca contrària, tot i que finalment El Toro anotava mitjançant un cop de càstig, 0 a 3.

El Sitges sabia de la importància del matx per evitar el descens i va reaccionar. A la fantàstica defensa, s'hi varen sumar bones i llargues possessions que amb un joc dinàmic varen permetre veure els millors 20 minuts de rugby del diumenge al migdia, i a diferència d'anteriors temporades es va reflectir en el marcador amb dues marques (una d'elles transformada), establint un 12 a 3 en el marcador del Nou Santa Bàrbara.

Un Toro sorprès va retrobar la intensitat dels minuts inicials, però el Sitges ja estava avisat, continuant amb una defensa brutal per part dels nostres nois. Les alternances en el joc eren constants sense que cap equip dominés clarament En aquesta anada i tornada foren els mallorquins foren  qui aconseguiren anotar amb un nou cop de càstig, 12 a 6 a la mitja part.

A la represa qui va sortir per totes foren els sitgetans, tancant als visitants a la seva 22. Les possessions eren llarguíssimes, però la paciència i el bon control de l'oval va tenir el seu premi obtenint una nova marca al cap de 7 minuts del segon període, 19 a 6.

Faltaven molts minuts i El Toro, com era d'esperar va reaccionar, però els sitgetans no varen fallar ni un sol placatge i foren capaços de neutralitzar les dues ocasions que els visitants es plantaren a 5 metres de marca local. Això no va impedir que amb el peu El Toro anotés 2 cops de càstig, 19 a 12, i per tant si aconseguien una marca transformada, hauria suposat un empat. Però el Sitges va continuar gestionant el seu joc amb llargues possessions i paciència donant les mínimes oportunitats d'anotar, sobretot la línia de tres quarts mallorquina, on El Toro es mostrà més perillós en atac.

Així passaren els minuts fins a arribar al final del partit amb el resultat final indicat de 19 a 12 que a més donava al Sitges un punt bonus en obtenir 3 marques més que el contrari.

Aquesta victòria obre una petita escletxa a la classificació respecte al CN Poble Nou, però s'haurà de continuar lluitant per més victòries per assegurar la permanència.

El cap de setmana que ve hi ha descans i es tornarà a la competició el dissabte 11 de març que els sitgetans rebran la visita del RC València, actual segon classificat i, per tant difícil, però no impossible, repte pels nostres jugadors.