L’AP Dental Vendrell perd a Cambrils i dóna vida a un rival directe

AP Dental Vendrell - Cambrils. Eix

Segona Catalana

L’AP Dental Vendrell es desplaçava a Cambrils, en busca d’una victòria, a la pista d’un rival directe, què l’hauria deixat, dos partits per sobre dels cambrilencs i amb el bàsquet average, favorable, però, la realitat, va ser un altra, derrota, per 67-57, després d’un partit ple d’errades i els locals què, empaten a la classificació amb els taronges. Els resultats de la jornada, deixen els de Manel Espallargas, situats a la quarta plaça de la taula, amb un balanç d’11-6, el mateix què té, el rival d’aquesta setmana, tercer, per millor bàsquet average, a un partit, del segon classificat i què aconseguiria l’ascens de categoria, l’Alpicat B.

El partit s’encetava amb un triple del visitant Joan Marín, que donava confiança als seus, recolzats en una gran defensa i el domini de Joan Solé dins la zona, els taronges, en aquest partit de rosa, deixaven un 4-11 als 6’ de joc; el Cambrils, però, es va refer, pujant la intensitat defensiva i amb l’encert del seu jugador Àlex Rodríguez, va capgirar el resultat, 14-11, a la fi del primer quart. El segon període va ser de ratxes, primer dels locals, aprofitant la superioritat de Ferran Torres, un jugador, diferencial, què havia jugat a categories nacionals, què, posava un 25-15, després, la brega d’Héctor Arrabal, molt actiu sortint des de la banqueta i la direcció del júnior, Alejandro Ibáñez, deixaven un parcial de 0-10, què, empatava 25-25, el lluminós, un triple final dels del Baix Camp, deixava el 28-25, amb el qual, es tancava la primera part.

Després del descans, el partit va començar a decantar-se a favor del Cambrils, els visitants, molt imprecisos i erràtics, van estar cinc minuts sense anotar cap punt, dos triples del local, Pere Tost, van encetar un parcial de 12-0, què, estirava el resultat fins el 40-25, a l’equador d’aquest tercer quart; un triple de Carlos Harster i dos cistelles en transició, replicaven pels vendrellencs, amb un 0-7, què, els acostava fins el 40-32, però, novament, les segones opcions en el rebot i un nou triple cambrilenc, deixaven molt tocat, parcial de 9-0 i 49-32 a l’equip taronja, què, marxava a l’últim període, amb un 54-39, en contra, que complicava molt, la possibilitat de victòria. Si els del Vendrell, volien remuntar, tenien que tirar d’èpica, en aquest darrer període, malgrat, què, un triple del Cambrils, posava la màxima diferència, 60-41, a sis minuts del final; un triple d’Arrabal, va esperonar als visitants, què, clavaven un 0-10, què, els feia somiar, 60-51, amb el triomf, a quatre de la fi. Sis tirs lliures consecutius fallats pels locals i un triple de Jordi Nieto, ajustava, 62-55, el marcador a 40 segons, després, els del Vendrell, van fer faltes personals per aturar el rellotge i el seu rival, aquesta vegada, sí ,que convertia els tirs de personal, 5/6 ,per acabar de sentenciar el resultat final. Derrota, en un partit que valia doble, ara, cal recuperar-se i afrontar el proper partit, davant el Reus Ploms Salle Negre, què, visitarà Coma-ruga el proper dissabte, de la millor manera possible

Pel Vendrell van jugar: Blasi, Marín (7), Joan Solé (9), Ian Solé (2), Ibáñez (8), Nieto (7), Harster (6), Garcia (1), Arrabal (9) i Jordi Solé (8). 6/18 tirs lliures, 18 cistelles de dos, 5 triples convertits.

Parcials: 14-11, 14-14 (28-25), 26-14 (54-39), 13-18 (67-57).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L'AB Vendrell femení es desfà del cuer i continua a la part alta de la taula

Victòria de les taronges, davant el cuer de la classificació, el Bàsquet Teresianes, un equip que encara no coneix el triomf, en el que portem de temporada i que acumula 15 desfetes consecutives, per un resultat de 60-38, en un encontre, què, estava pràcticament decidit, al descans, per la superioritat de les locals, on les d’Eric Blay, van poder fer rotacions, tenint minuts, les cadets Ingrid Ambrona i Maria Trillas, que va fer el seu debut, amb el primer equip. Aquest resultat deixa a les del Vendrell, en una segona posició provisional a la classificació, amb un balanç de 10-6, al tenir, més partits disputats, què Xamba i Pallejà, conjunts amb un triomf més que les vendrellenques.

El matx va tenir poca història, tot i què, va començar amb un 1-4, favorable per les visitants, però, a partir d’aquí, la superioritat de les locals es va fer evident, amb una defensa que va ofegar l’atac rival, el Teresianes, anotaria un punt en vuit minuts i l’encert de cara a cistella, amb Pérez i Cabrera anotant dos triples, que van reflectir, l’allau de joc, taronja, per tancar el primer quart, amb un contundent, 20-5 a l’electrònic. Un parcial de 0-6 a l’inici del segon període, trencava la hegemonia local, 20-11, un triple de Paula Garcia i un 2+1 de Mariona Rovira, tornaven a augmentar la diferència, 26-11, tot i què, les de Tarragona,es ressistien a marxar del partit, amb un 1-7 de parcial, amb triple inclòs, que les deixava, 27-18, per sota la barrera dels deu punts, a dos minuts d’arribar al descans. Uns dos minuts finals, on les del Vendrell, van aprofitar, per clavar un parcial de 10-0, fruit de les pilotes recuperades, que acabaven en ràpides transicions, què, aclaria, 37-18, el panorama de cara a la segona part.

Un segon temps que va ser de tràmit, doncs, les vendrellenques, van seguir amb la mateixa intensitat, davant un equip rival, que es veia superat, el parcial del tercer període, de 13-6, deixava un 50-24, a manca del darrer quart. De fet, l’últim període, va ser l’únic que es va emportar el Teresianes, per 10-14, després, de la relaxació, de les locals, van arribar a dominar per 58-31, en el tram final. Partit de tràmit, per seguir sumant victòries, en un tram de calendari favorable, les taronges, visitaràn, el proper diumenge, la pista del Vila-seca, un altre rival de la part baixa de la taula.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (1), Pous (11), Cabrera (5), Pérez (8), Casañas (9), Trillas, Cifuentes (5), Garcia (6), Gutiérrez, Elias (8), Ambrona i Rovira (7). 12/21 tirs lliures, 15 cistelles de dos, 6 triples anotats.

Parcials: 20-5, 17-13 (37-18), 13-6 (50-24), 10-14 (60-38).