Un gran darrer període facilita la victòria davant el Reus Ploms

AP Dental Vendrell - Reus Ploms. Eix

SEGONA CATALANA

Un parcial de 23-5, en un últim quart, on els taronges van passar per sobre del Reus Ploms Salle Negre, recolzats en una gran defensa, va servir, per desencallar un partit, que s’havia complicat, després d’un tercer període, de domini visitant i emportar-se una victòria, per 68-54, què, serveix, per mantenir, les aspiracions d’ascens de categoria. A manca de set jornades per acabar la lliga,els de Manel Espallargas, estàn situats, en la quarta posició, amb un balanç de 12-6, a una victòria, de l’Alpicat B, equip que marca l’ascens directe, a l’espera de rebre, el líder, el proper diumenge. El partit al fortí de Coma-ruga, va començar, amb un conjunt local, molt intens en defensa i amb uns Héctor Arrabal i el júnior Eric Rosell, molt encertats de cara a cistella, què, deixava un 8-3, als sis minuts de joc, amb un Reus Ploms que li costava generar joc, davant la defensa rival. Un triple de Carlos Harster, posava el 14-10, amb el qual, s’arribava al final del primer quart, després, d’una tímida reacció dels reusencs.

En l’inici del segon període, es va veure un Vendrell, més actiu, el domini del rebot, donava segones opcions, què, amb un Rosell, que seguia dominant la pintura i l’anotació d’Ivan Garcia, donaven un 29-19, a tres minuts de tancar-se aquest segon quart; però, en aquests tres minuts restants, la decoració va canviar totalment, els visitants, van encadenar tres triples pràcticament consecutius, l’últim, sobre la botzina final, què, els donaven un parcial d’1-12, què, capgirava el resultat, amb el 30-31 del descans.

Després del pas pels vestidors, els taronges van sortir amb dubtes, erràtics, es van encallar en la defensa del seu rival, que ho aprofitava, per clavar un nou parcial de 4-13, què, els deixava amb un, preocupant 34-44, ben entrat en tercer quart, en uns minuts de sequera ofensiva local. La brega dins la zona de Jordi Solé i Pol Blasi, van minimitzar, el domini dels del Baix Camp, amb el 45-49, que ho deixava tot obert, de cara als darrers deu minuts.

Un últim període, on els vendrellencs, van mostrar la seva millor versió, i van capgirar, totalment, la dinàmica del partit, amb una defensa zonal pressionant, què va, desactivar l’atac dels de Reus; per contra, els locals, van començar a anotar amb molta fluidesa, gràcies a les ràpides transicions i a les pilotes recuperades, un Vendrell pletòric, va passar per sobre dels reusencs, que van veure com encaixaven un parcial de 23-5, en el darrer quart, amb un últim triple de Joan Marín, què, servia de colofó, per sumar un nou triomf, després d’una exhibició colectiva, en el darrer quart. Diumenge, els del Vendrell, tenen un partit que pot marcar el seu futur, fins a final de temporada, el líder, Valls B, visitarà Coma-ruga, un equip,el vallenc, què, després d’acumular, quinze victòries consecutives, ha perdut els seus dos últims enfrontaments.

Pel Vendrell van jugar: Marín (6), Ian Solé (4), Garcia (13), Arrabal (4), Rosell (13), Blasi (6), Nieto (7), Harster (7), Ibáñez (2) i Jordi Solé (6). 12/18 tirs lliures, 22 cistelles de dos, 4 triples anotats.

Parcials: 14-10, 16-21 (30-31), 15-18 (45-49), 23-5 (68-54).

SEGONA CATALANA FEMENINA

L’AB Vendrell femení minvat per les baixes cedeix en un partit molt físic a la pista del Vila-Seca

L’AB Vendrell femení, perdia, aquest diumenge, per 58-47, a la pista d’un equip de la part baixa de la taula, el Vila-seca, en un partit molt físic, on les locals, van jugar al límit del reglament i on les taronges, van trobar a faltar, les tres baixes què tenien, en el joc exterior, Júlia Pous i Paula Peregrín, lesionades i Mariona Rovira, què, no va poder assistir a l’encontre. El partit va arribar igualat al tram final del darrer període, però, les de Vila-seca, van estar més encertades, en els moments decisius, per emportar-se una victòria molt valuosa. Les taronges, acumulen un balanç de 10-7, què, les situa en una ficticia segona posició, doncs, la majoria dels seus rivals, tenen partits pendents, que quan els disputin, els deixaran per sobre de les del Vendrell.

El matx va començar de la pitjor manera pels interessos de les visitants, un Vila-seca molt intens, amb una pressió a tota la pista, de sortida, marcava un espectacular parcial de 13-0, en els primers cinc minuts de partit, què, sorprenia a un Vendrell, que, es veia superat. Un temps mort d’Eric Blay, va reconduir la situació, un triple de Natàlia Cifuentes, encetava el marcador de les taronges, què, van començar, a agafar confiança, malgrat el 18-4 per les locals, en un final de primer quart, on les del Vendrell, van veure cistella amb facilitat i què, es tancava, amb dos triples, de Marta Casañas i Andrea Pérez, què, ajustaven, 22-18, el resultat, al final del primer parcial.

En el segon període, el partit es va igualar, les defenses s’imposaven als atacs, en un joc molt físic, amb constants pèrdues de pilota per part dels dos conjunts, per anotar una cistella calia suar de valent; un triple de Paula Garcia, deixava un 26-30 favorable a les vendrellenques, però, en els tres minuts restants de la primera part, les visitants, no van anotar cap punt més i les locals, amb quatre tirs lliures anotats, empataven, 30-30, el resultat, a l’arribar al descans. A la represa, va continuar, el joc físic de les del Tarragonès, que comptaven amb la permisivitat arbitral, en un tercer quart, igualat, què, deixava un parcial d’11-10, que, suposava el 41-40, al final d’aquest tercer període.

Un últim quart, on els dos equips van anar al límit, el Vila-seca, què, s’està jugant mantenir-se a la categoria, va clavar un parcial de 7-0, a l’inici dels deu últims minuts, 48-42, a cinc minuts del final; quatre punts de Paula Rigal, dins la zona, deixaven el 48-46, què, feia preveure un final igualat. Però, en els, tres minuts i mig finals, les locals, van marcar un parcial de 10-1, amb una defensa agressiva, què, les visitants, no van poder superar, fallant els darrers atacs. Les taronges, van trobar a faltar les baixes de jugadores importants què arrossegaven i van acabar cedint davant un equip local, molt motivat. Cal passar pàgina i centrar-se en el segon desplaçament consecutiu què tenen, el proper diumenge, a Tarragona, a la pista del TGN Bàsquet B, un altre equip, de la part baixa de la classificació.

Pel Vendrell van jugar: Cifuentes (8), Cabrera (2), Garcia (8), Elias, Pérez (11), Rigal (9), Trillas, Gutiérrez (1), Ambrona i Casañas (8). 9/21 tirs lliures, 10 cistelles de dos, 6 triples convertits.

Parcials: 22-18, 8-12 (30-30), 11-10 (41-40), 17-7 (58-47).

Cap de setmana de contratos pel sènior 2 masculí, de tercera catalana, què, tenia un doble compromís, dissabte, en un gran partit, superava per 74-61, a la Salle Reus, segon classificat, diumenge, en partit de recuperació, visitava la pista del cuer, el Morell B, on queien, per 70-64, en els darrers minuts. Després d'aquests resultats, els taronges, són setens a la taula, amb un 8-10 de balanç.