Rugbi

Derrota previsible contra el València RC

El RC Sitges afrontava el repte més difícil en aquesta cursa final per mantenir-se a la categoria de plata del rugby espanyol, amb la visita al Nou Santa Bàrbara del segon classificat el RC València

RC Sitges - RC València. Jaume Andreu

RC Sitges 12 - RC València 39
D
ivisió Honor B Espanyola

L'inici de partit va ser esperançador amb bones dinàmiques, sobretot en atac, per part d'ambdós equips, essent els sitgetans els primers a aconseguir anotar mitjançant un assaig del seu ala. Però els valencians no havien viatjat a Sitges com espectadors i la seva resposta va ser immediata desenvolupant un joc divers en atac, tant per la línia com per davantera, sumat a una intensa defensa, que tot i la bona actitud dels jugadors locals no varen poder impedir ser clarament superats pels visitants.

Així arribaren fins a sis marques visitants en el primer període, contrarestades per una marca del Sitges a la darrera jugada abans del descans que establien un clar 12 a 32 en el marcador. El Sitges no havia fet un mal joc en aquests primers 40 minuts, però no prou bo per lluitar per la victòria a un equip que sols ha perdut un partit en aquesta competició.

A la represa els de la Blanca Subur varen mantenir el nivell, amb bones jugades que feien mereixedors als nostres jugadors d'una tercera marca, però que no va acabar arribant i, per tant, en cap moment varen poder posar dubtes a la victòria valenciana. Per la seva part el València, amb un resultat clarament favorable, no va tenir la definició de la primera meitat, i sols aconseguia anotar una única marca transformada al cap de 5 minuts del segon període, que establia el 12 a 39, que va acabar sent el resultat definitiu.

La derrota davant el València RC era previsible, però no així la victòria del CN Poble Nou a Alacant, que permet als barcelonins eliminar el marge d'una victòria que tenien els sitgetans a la classificació i, per tant, obliga el Sitges a obtenir com a mínim una victòria en els 3 partits que els hi resten als del Garraf en el campionat.

La primera oportunitat serà aquest cap de setmana en la visita al camp del BUC. Un partit molt difícil, ja que els barcelonins en cas de perdre es veurien superats pel Sitges a la classificació. Així doncs, l'emoció està garantida.