L’AP Dental Vendrell perd davant el líder i veu frenades les aspiracions d’ascens

L’AB Vendrell femení reacciona a la segona part, però, no en fa prou per guanyar

AP Dental Vendrell - CB Valls B. Eix

Segona Catalana

Derrota de l’AP Dental Vendrell, davant el líder de la classificació, el Valls B, pel resultat de 54-62, en un partit, què, els taronges, van tenir controlat, fins ben entrat el tercer període, quan guanyaven de catorze punts, però, que , es van deixar remuntar, després d’un col·lapse ofensiu, van anotar deu punts, en els darrers quinze minuts, que, els va condemnar a la derrota. Un tram final d’encontre amb un Valls molt intens, què, va tenir la permisivitat arbitral, per aplicar una defensa molt intensa, què, va ofegar l’atac dels locals, juntament , amb la diferència en els tirs lliures, vuit llançats pels del Vendrell, per vint del seu rival, amb tot això, i la manca d’encert, els visitants, es van emportar el triomf. Un resultat, què, frena les aspiracions d’ascens que tenien els taronges, a manca de sis partits pel final, estan situats, en quarta posició, amb un balanç de 12-7, a un partit més l’average, de l’Alpicat B, què, marca la zona d’ascens directe.

El partit va començar amb un Vendrell molt concentrat, amb triple de Joan Marín, que marcava un 7-0 d’inici, la bona defensa local, els donava la iniciativa, 14-11, al final del primer quart, davant un Valls, erràtic. El segon període, va estar dominat pels del Baix Penedès, amb un joc ràpid i fluid, l’encert de cara a cistella de Carlos Harster i el domini del rebot, va donar confiança als vendrellencs, què, estiraven el marcador, fins un 30-17, a poc més de tres minuts d’arribar al descans; una tímida reacció dels vallencs, deixava un 34-26 a la mitja part, després, d’un segon quart de color taronja. La sortida del tercer període, confirmava el bon moment dels locals, un triple d’Ivan Garcia, encetava un parcial de 10-4, a l’equador del quart, què, deixava un 44-30, al lluminós, què, encarrilava la victòria i superava, l’average de nou punts del partit de la primera volta; però, a partit d’aquí, als vendrellencs, se’ls hi van apagar els llums, els de l’Alt Camp, van proposar una defensa molt intensa, per canviar el ritme del joc, què, va aturar la producció local, parcial d’1-10 i 45-40, a manca dels darrers deu minuts.

Un últim quart, decebedor, pels interessos dels vendrellencs, què, van continuar sense veure cistella, la defensa al límit dels visitants i la permisivitat arbitral, sumat a la manca d’encert, amb atacs al límit de la possessió, van provocar una sequera ofensiva, durant aquest últim període, què, va deixar un parcial de 9-22, definitiu, perquè, el Valls s’enduguès una victòria, què, els referma en el liderat, davant un Vendrell, què, va acabar superat. Cal passar pàgina d’aquest partit i seguir lluitant, queden sis jornades de lliga i l’ascens està a dos partits. El proper encontre serà, dissabte vinent a la pista del cuer, La Selva.

Pel Vendrell van jugar: Marín (9), Joan Solé (2), Ian Solé, Garcia (5), Arrabal (9), Blasi (9), Nieto, Harster (15), Ibáñez (5) i Rosell. 6/8 tirs lliures, 15 cistelles de dos, 6 triples anotats.

Parcials: 14-11, 20-15 (34-26), 11-14 (45-40), 9-22 (54-62).

Segona Catalana Femenina

Segona derrota consecutiva a domicili i davant d’equips de la part baixa, de l’AB Vendrell Femení, aquesta vegada, per un marcador ajustat, de 51-49, a la pista del TGN Bàsquet B. Va ser un matx, dominat per les locals, durant la primera part, què, tenien el reforç de jugadores del júnior preferent, davant un Vendrell, què, tot i recuperar a Mariona Rovira, va notar les baixes de Júlia Pous i Paula Peregrín en una segona part, on les visitants, es van refer, però, no en van fer prou, per acabar de guanyar l’enfrontament. Les d’Eric Blay, queden, ara, en una provisional quarta plaça, amb un 10-8, de balanç, després, de patir tres derrotes, en els darrers cinc partits disputats.

El primer quart va estar dominat per les de Tarragona, que van imposar un ritme de joc alt, davant un Vendrell, que li costava aguantar l’encert de les locals, al final dels primers deu minuts, 17-9, al marcador. Dos triples locals a l’inici del segon període, complicaven la situació amb el 27-15, amb un Vendrell, desencertat; la irrupció de Mariona Rovira i Andrea Pérez, en el tram final d’aquest segon quart, retallaven, 31-25, la diferència, a l’arribar al descans. A la represa, el partit es va travar, amb un tercer període, on van manar les defenses, ple d’errades per ambdós conjunts i què, deixava un pobre parcial de 7-8, què, suposava, el 38-33, abans del quart definitiu.

Un darrer període, on les taronges van creure en la victòria, un triple de Rovira, empatava 40-40, el lluminós, després, d’un parcial de 2-7, en els cinc primers minuts d’aquest últim quart, on la defensa visitant va pujar d’intensitat; l’encert de la local Clàudia Baldira, amb vuit punts consecutius, tornava la iniciativa, 48-42, al TGN Bàsquet, a poc més de dos minuts pel final. Un triple de Natàlia Cifuentes, tornava a acostar 50-48, a les del Vendrell, a manca d’un minut, però, en aquest darrer minut, les taronges,no van estar encertades i van veure, com el seu rival, es feia amb el triomf. Ara, les vendrellenques, descansaran la propera jornada i no tornaran a jugar, fins passat setmana santa, quan visitin la pista del Manyanet Reus-Salou. Quasi un mes sense competir, què, servirà, per recuperar a les jugadores lesionades.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (8), Cifuentes (7), Elias (6), Pérez (9), Rovira (16), Cabrera, Garcia (2), Gutiérrez, Casañas (1) i Trillas. 8/12 tirs lliures, 16 cistelles de dos punts, 3 triples anotats.

Parcials: 17-9, 14-16 (31-25), 7-8 (38-33), 13-16 (51-49).