Cursa

La Sitges Rock Trail celebra aquest dissabte 25 la seva setena edició

La cursa per muntanya de Sitges planteja cada any ser més rock que mai

Sitges Rock Trail. Eix

Sitges Rock Trail. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest proper dissabte 25 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza la  setena edició de la seva cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail. Es tracta d’un doble recorregut, de 12,5 i 25 quilòmetres, per  camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. Prop  de 450 atletes, un 27% d’ells dones, s’han inscrit per córrer per un entorn feréstec en un  esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut  curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 450 metres,  mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb 1000 metres acumulats positius. 

Com ve sent habitual, la categoria Speed es va omplir amb relativa facilitat, però la Rock  ha quedat amb algunes places vacants. La web de la cursa és sitgesrocktrail.cat. A  més, per fer la cursa el més participativa i interactiva possible amb corredors i  afeccionats, l’organització té presència a Instagram i Twitter, amb el hashtag  #sitgesrocktrail23. 

La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai  Jove, que esdevindrà un any més centre neuràlgic de la cursa. Aquest serà l’únic  moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer  Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts són molt més  tècnics i entretinguts que en les edicions precedents, el que permet dir que seran “més  rock que mai”.

Tots dos tindran una sortida simultània i un breu tram de recorregut  compartit, diferent al de les edicions anteriors. Així, la Sitges Speed Trail pujarà cap a la  cova de Sant Llorenç, un recorregut inèdit, per fer un recorregut que acabarà baixant  per la Serra del Gegant, mentre que la Rock Trail anirà en sentit contrari, per mas Alba i  la Serra del Gegant, d'allà cap els Masets i Jafre, cap al puig de Mata-rodona (que amb  407 metres és el punt més alt del recorregut), per anar tornant cap a Sitges.

L’organització ha previst premis pels primers corredors de cada cursa, i un dinar de  germanor final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres  25 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 26 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al  poliesportiu Pins Bens. Al parc del Rocar també hi haurà un espai d'animació. L’entrega  de premis tindrà lloc a les 11:30h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Un centenar de  voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges  col·laboren amb l’esdeveniment, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la  Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. 

HORARIS PREVISTOS

07:00 a 08:00 Recollida de dorsals a l’Espai Jove.

08:40 Obertura del calaix de sortida.

08:50 Briefing per megafonía.

08:55 Tancament del calaix de sortida.

09:00-09:05 Trets de sortida de les dues curses.

10:00 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Speed Rock.

11:15 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Sitges Rock Trail.

11:30 Entrega de premis pels corredors de la Speed Rock.

13:00 Entrega de premis pels corredors de la Sitges Rock Trail.

14:00 Paella pels voluntaris.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local