Rugbi

Partit vital del RC Sitges per dependre d'ell mateix i mantenir la categoria

L'equip sitgetà cau derrotat davant un rival directe en aquesta lluita, l'equip barceloní del BUC

BUC - RC Sitges. Jaume Andreu

BUC 38 - RC Sitges 37

Divisió Honor B Espanyola

El matx no es va iniciar com esperava la nombrosa parròquia sitgetana desplaçada a la Foixarda i al cap de 5 minuts ja havien rebut dos assaigs en contra (14 a 0). Els nostres jugadors estaven com adormits, però sols ho semblava i amb la primera pilota que varen disposar els sitgetans inauguraven el seu marcador (14 a 7). Des d'aleshores i fins al final del partit el protagonisme fou sitgetà, però tant amb encerts com en errades.

Mitjançant un gran joc dinàmic, inclòs podríem dir en certs moments espectacular, s'aconseguiren tres marques més i tres cops de càstig que d'haver mantingut el control de l'oval i el nivell defensiu d'altres partits, haurien estat suficients per aconseguir la victòria, però com dèiem pèrdues de pilotes i faltes innecessàries varen permetre al BUC d'anotar dues marques més i fins a 4 cops de càstig que els permeteren emportar-se el partit. De fet, s'havia arribat amb un igualat 32 a 27 a la mitja part, i el segon període es presentava emocionant on qualsevol equip podia guanyar, després del joc vist als primers 40 minuts. A la represa, tret d'un cop de càstig a l'inici favorable als locals, el domini fou sitgetà, però no era capaç de traduir en punts la seva superioritat. Finalment, ho va assolir amb un assaig i una marca que capgiraven el marcador, 35 a 37. El partit semblava decidit, però novament quan calia no cometre cap errada i controlar l'oval fins al xiulet final, no es va aconseguir, donant un nou cop de càstig al BUC en el darrer minut que donava la victòria als de la ciutat comtal, 38 a 37.

L'únic positiu de la jornada és que el Gòtics, equip que matemàticament ja ha perdut la categoria, va donar la sorpresa guanyant a domicili d'un sol punt al CN Poble Nou, equip aquest últim que d'haver guanyat hauria superat al Sitges a la classificació. Per tant, gairebé no hi ha canvis i el Sitges i el Poble Nou es jugaran en els dos partits que els resten a cadascú evitar ocupar la plaça que acompanyarà a Gòtics en el descens de categoria.