Vela

La plaça del Port tindrà un gran escenari per seguir la Copa Amèrica i el parc de Ribes Roges, pantalles gegants

El Club Nàutic es convertirà en el centre d'operacions de l'esdeveniment, on s'instal·larà l'organització

La plaça del Port tindrà un gran escenari per seguir la Copa Amèrica i el parc de Ribes Roges. Jordi Lleó

La plaça del Port tindrà un gran escenari per seguir la Copa Amèrica i el parc de Ribes Roges. Jordi Lleó

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

De mica en mica es van coneixent més detalls sobre la prova preliminar de l'America's Cup que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú del 14 al 17 de setembre del 2023. Es calcula que entre 20 i 25.000 persones visitaran Vilanova aquests dies per seguir les proves d'aquesta prova, el tercer esdeveniment esportiu que més petjada deixa en el territori que l'acull. Les platges de Vilanova i la Geltrú i la plaça del Port disposaran de pantalles de televisió gegants perquè els assistents puguin seguir aquesta prova que té un alt component tècnic, impossible de seguir si no és amb l'ajut de comentaris i dibuixos tècnics. L'accés serà totalment gratuït i tota la façana marítima tindrà una important oferta lúdica per amenitzar aquestes jornades.

Aquest matí els espais que acolliran que aquesta regata prèvia han rebut la visita del conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, acompanyat d'Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Esther Blanco Macià, directora zona portuària centre. Ports de la Generalitat., Jaume Ballbé, president del Club Nàutic Vilanova, Domingo Hernández, propietari de La Daurada, Miguel Lliteras, General Manager de Vilanova Grand Marina Pendennis, Aurora Catà, vicepresidenta America's Cup Event (ACE). I Leslie Ryan, Event Director ACE.

La comitiva va passejar per la Daurada, Vilanova Grand Marina, la Rambla del Port i el Club Nàutic Vilanova des d'on es va poder veure l'abast del port nàutic, les platges i la plaça del Port que es repartiran els espais d'aquesta prova que hi participaran sis equips: Disputaran la prova els mateixos sis equips que competiran a la Copa Amèrica: Emirates Team New Zealand, Inneos Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli Team, NYYC American Magic, K-Challenge. Aquestes formacions participaran en la preliminar de Vilanova i la Geltrú amb els AC40, una embarcació de darrera generació.

Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, ha fet d'amfitriona de la visita. A l'atenció als mitjans ha deixat clar, en primer lloc, a acollir la Copa Amèrica no suposarà cap inversió a la ciutat perquè totes les infraestructures estan perfectament ordenades i remodelades, "precisament aquest ha sigut el factor decisiu perquè fos la ciutat l'escollida per acollir aquesta prestigiosa prova", ha destacat Arnau.

El conseller Roger Torrents, per la seva part ha recordat la fundació de Barcelona Capital Nàutica que serà l'ens concertat que ha de gestionar el llegat de la Copa Amèrica al Territori. Aquest organisme treballarà en tres eixos: la innovació i recerca vinculada a la nàutica, el vessant cultural i social de la nàutica i l'economia blava al voltant d'aquest entorn marí. "Vilanova serà el primer tast de la Copa Amèrica, que d'aquesta manera es posa al mapa internacional. Té els equipaments perfectes i la ciutat recull totes les característiques perquè aquesta organització sigui un èxit", ha afegit Torrents.

Aurora Catà, vicepresidenta America's Cup Event, ha explicat la part més tècnica de la visita. Ha donat molta importància a la retransmissió de televisió, amb la intervenció de 80 tècnics, periodistes, llanxes i tres helicòpters. Vilanova Grand Marina acollirà els equips i la seva part tècnica, la Daurada rebrà la premsa i la part més social de la prova i el Club Nàutic donarà servei als jutges i d'organització de la prova amb els amarraments corresponents. També ha destacat la capacitat del país per bolcar-se en els esdeveniments que s'hi han organitzat. "Barcelona serà la primera ciutat que haurà acollit un mundial de futbol, unes olimpíades i una copa Amèrica, per alguna cosa serà".

L'any que ve, la Copa Amèrica se celebrarà a Barcelona entre els mesos d'agost i octubre. Segons un estudi elaborat per la Universitat Pompeu Fabra, es calcula que l'esdeveniment tindrà un impacte econòmic de 1.200 milions d'euros, amb la generació de 19.000 llocs de treball, a tot Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local